ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هشدار فرستاده سازمان ملل نسبت به خطر تجزیه سوریه

دی میستورا یکی از خطرات بالقوه را بازگشت داعش به قدرت دانست و گفت بدون راه‌حل سیاسی فراگیر برای مشارکت مطرودان صحنه سیاسی سوریه، به ویژه اهل سنت، «داعش باز خواهد گشت».

استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه درباره خطر تجزیه این کشور و نیز بازگشت گروه «دولت اسلامی» (داعش) هشدار داد.

دی میستورا و نمایندگان مخالفان اسد در آغاز دور بیهوده دیگری از مذاکرات صلح در نوامبر گذشته ـ تصویر آرشیوی

دی‌ میستورا در سخنانی در موسسه آموزش عالی ژنو گفت:

«حقیقت این است که تجزیه نرم و درازمدت سوریه به نواحی تحت کنترل بازیگران مختلف در حال رخ دادن است و یک فاجعه خواهد بود. فاجعه‌ای نه فقط برای سوریه، که برای کل منطقه».

او نقشه سوریه را با چند ناحیه به رنگ متفاوت در دست داشت که‌ هر ناحیه‌ در آن با رنگ متفاوت نشان‌دهنده مناطق نفوذ دیگر کشورها در سوریه بود و گفت: «این یعنی تکه‌پاره‌شدن،‌ یعنی کشوری که تحت نفوذ و قدرت دیگر کشورها است.»

هم‌اکنون ائتلاف بین‌المللی ضدداعش و به‌ویژه آمریکا و فرانسه،‌ روسیه،‌ ایران، اسرائیل،‌ حزب‌الله لبنان، ترکیه و برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان در سوریه به دنبال افزایش نفوذ خود هستند. در این میان ترکیه کانتون خودمختار عفرین را از کنترل کردهای شمال سوریه خارج کرده و پس از اشغال شهر عفرین قصد دارد عملیات نظامی را در سرتاسر مرز سوریه با این کشور ادامه دهد.

نقشه زیر نواحی مختلف سوریه را با رنگ‌های مختلف تحت کنترل گروه‌های متفاوت نشان می‌دهد:

نیروهای مختلف در وضعیت کنونی سوریه (قرمز: ارتش سوریه؛ زرد: کردها؛ سبز: ارتش آزادسوریه و دیگر گروه‌های شورشی اسلام‌گرا؛ خاکستری: داعش؛ آبی:‌ اسرائیل،‌اردن، ائتلاف بین‌المللی) - منبع: syria.liveuamap.com

کردهای شمال سوریه با آمریکا هم‌پیمان هستند و اسلام‌گرایان سنی نواحی مختلف نیز از سوی ترکیه و عربستان و اسرائیل و برخی دیگر کشورها حمایت می‌شوند. ایران نیز شبه‌نظامیان شیعه را بسیج کرده و حزب‌الله لبنان را به سوریه کشانده است.

دی میستورا یکی از خطرات بالقوه را بازگشت داعش به قدرت دانست و گفت بدون راه‌حل سیاسی فراگیر برای مشارکت مطرودان صحنه سیاسی سوریه، به ویژه اهل سنت این کشور، «داعش باز خواهد گشت».

او هزینه بازسازی سوریه را ۳۵۲ میلیارد دلار تخمین زد و گفت که نهادهای مالی بین‌المللی تنها در صورتی برای پرداخت وام جهت تأمین هزینه بازسازی آمادگی خواهند داشت که قانون اساسی جدیدی نوشته شود.

او گفت بازیگران نظامی در سوریه به دنبال اعمال زور برای دست‌یابی به راه‌حل سیاسی نیستند بلکه به خاطر منافع خود در این کشور حضور دارند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • چیست؟

    سوریه 7 سالست تجزیه شده، مسئله خطر اشغال توسط اجانب است. ت رکیه عفرین اشغال می کند در حالی کردها از نیورهای دولتی تقاضای کمک کردند ، اما اسد نیورهایش از ادلب به سمت غوطه شرقی برد ! این قدر تابلو که انگاری اردوغان با اسد تبانی کردند و غوطه را با عفرین تاخ زدند!