ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سکوت چین درباره سفر احتمالی رهبر کره شمالی به این کشور

خبرهای تأیید نشده‌ای از سفر کیم جونگ اون به چین منتشر شده. این سفر از دو جهت اهمیت دارد: خروج کره شمالی از انزوا و ورود چین به گردونه مذاکرات خلع سلاح با آمریکا.

رسانه‌های ژاپن گفته‌اند که روز یکشنبه گذشته قطاری سبزرنگ که شبیه به قطار مورد استفاده رهبر کره شمالی است از طریق شهر داندونگ در ناحیه مرزی وارد چین شده است. شبکه بلومبرگ گفته که این قطار حامل کیم جونگ اون بوده است. چین در این‌باره سکوت کرده است.

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی

وزارت خارجه چین درباره این‌که این قطار حامل رهبر کره شمالی بوده چیزی نگفت. یک سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سئوالی در این‌باره تنها به این جمله بسنده کرد که «من چیزی در مورد وضعیت حال حاضر نمی‌دانم.»

شبکه بلومبرگ براساس اظهارات سه نفر که از این سفر آگاه بودند گزارش داده که مهمان مرموز این قطار در واقع رهبر کره شمالی بود.

چرا سفر رهبر کره شمالی به چین اهمیت دارد؟ سفر رهبر کره شمالی به جمهوری خلق چین شایعه‌ای بیش نیست. اما با این‌حال موفقیتی برای او و برای چین در مذاکرات آتی ایالات متحده آمریکا با کره شمالی درباره خلع سلاح اتمی شبه‌جزیره کره به شمار می‌آید. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده که در ماه مه سال جاری با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی دیدار و گفت‌وگو می‌کند. محل و تاریخ دقیق دیدار رهبران دو کشور هنوز مشخص نشده است. سفر رهبر کره شمالی به چین و دیدار با شی جین ‌پینگ، رئیس جمهوری خلق چین به معنای تقویت رهبر کره شمالی قبل از دیدار با رئیس جمهور آمریکاست. علاوه بر این شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن هم از دیدار و گفت‌وگو با کیم جونگ اون استقبال کرده است. این وقایع سبب شده که انزوای کره شمالی شکسته شود. همزمان با این تحولات، انتصاب جان بولتون به سمت مشاور امنیت ملی آمریکا، بحران کره شمالی را در سایه توافق هسته‌ای با ایران قرار داده است. رئیس جمهور آمریکا در ماه مه اعلام می‌کند که آیا آمریکا به توافق هسته‌ای پایبند خواهد ماند یا از برجام خارج می‌شود. بیش از صد کارشناس برجسته امنیت ملی آمریکا با صدور بیانیه‌ای به ترامپ هشدار داده‌اند که خروج آمریکا از برجام ممکن است مذاکرات آتی با کره شمالی را تحت تأثیر قرار دهد. سفر کیم جونگ اون به چین اگر حتی در حد یک شایعه باشد، نه تنها رهبر کره شمالی را از انزوا بیرون می‌آورد، بلکه جمهوری خلق چین را هم وارد گردونه مذاکرات آتی بر سر خلع سلاح کره شمالی می‌کند. بدون چین حصول توافق میسر نیست. با استفاده از اشپیگل

کیم جونگ اون در سال ۲۰۱۱ به قدرت رسید. ممکن است از آن زمان تاکنون این نخستین سفر رهبر کره شمالی به خارج از کشور باشد. کیم جونگ ایل، رهبر قبلی کره شمالی و پدر اون نیز در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ سفرهای مرموز مشابهی با قطار به چین داشت که پس از بازگشتش به کشور خبرهای آن تأیید شد. او که از سفرهای هوایی وحشت داشت، همواره با قطار سفر می‌کرد.

روز گذشته، دوشنبه ۲۶ مارس / ۶ فروردین رسانه‌های ژاپن برای نخستین بار خبر رسیدن قطار سبزرنگ از کره شمالی به چین را منتشر کردند و نوشتند که این قطار به قطار رهبر قبلی کره شمالی شبیه است.

کاخ سفید این خبر را نتوانست تأیید کند. راج شاه معاون سخنگوی کاخ سفید در این‌باره گفت: «ما نمی‌دانیم که واقعاً این خبر درست است.» به‌گفته او بر اثر «کارزار حداکثر فشار» آمریکا و دیگر کشورها بر کره شمالی وضعیت بهبود یافته و این کشور را به پای میز مذاکره بازگردانده است، «به همین دلیل ما به برگزاری احتمالی اجلاسی در ماه‌های آینده نگاه می‌کنیم.»

خبر سفر رهبر کره شمالی به چین می‌تواند نقطه اوج دیپلماتیک اولیه در اختلاف بر سر برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره ‌شمالی باشد. کیم جونگ اون با تغییر رویکرد ناگهانی خود به سمت کره جنوبی از ابتدای سال جاری، امکان برگزاری نشستی با مون جائه ـ این، رئیس جمهوری کره جنوبی و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ماه‌های آوریل و یا مه را فراهم ساخته است.

مذاکرات پیشنهادی با کره جنوبی برای روز پنج‌شنبه برنامه‌ریزی شده است. چین به‌عنوان همسایه بزرگ کره شمالی تاکنون از این دیپلماسی صلح دور مانده است.

چین و کره شمالی به‌طور سنتی روابط دوستانه خود را حفظ می‌کنند. با این حال اخیراً رابطه پکن و پیونگ‌یانگ، به دلیل آزمایش‌های موشکی کره شمالی، بسیار پرتنش شده است. رهبری چین به‌طور فزاینده‌ای با تحریم‌های شورای امنیت علیه همسایه خود موافقت کرده و موجب ایجاد تنگناهایی در کشور فقیر و منزوی کره شمالی شده است.

گفته می‌شود که کیم جونگ اون با سفر خود به چین تلاش می‌کند تا تحریم‌ها را کاهش دهد و حمایت چین از دیدارهای احتمالی با کره جنوبی و آمریکا را به‌دست آورد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.