ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

#اعتراضات – از میان آن‌ها: راهپیمایی کارگران نیشکر هفت‌تپه

کارگران نیشکر هفت‌تپه سه‌شنبه ۷ فروردین با شعار «کارگر هفت‌تپه، گرسنه‌ایم، گرسنه» در محوطه شرکت راهپیمایی کردند و خواستار بازپس‌گیری شرکت از بخش خصوصی شدند.

این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که از ۳ تا ۷ فروردین ۱۳۹۷ صورت گرفته‌ است.

کارگران ایران پوبلین پس از دو روز اعتصاب موفق به بازگرداندن نمایندگان اخراجی شدند. بخشی از مطالبات معوقه کارگران نیز پرداخت شد.

راهپیمایی کارگران نیشکر هفت‌تپه با شعار: کارگر هفت‌تپه، گرسنه‌ایم، گرسنه

کارگران نیشکر هفت‌تپه سه شنبه ۷ فرودین دست از کار کشیدند و با شعار «کارگر هفت‌تپه، گرسنه‌ایم، گرسنه» در بازار محوطه شرکت راهپیمایی کردند.

کارگران علیرغم اعتصاب و اعتراضات مداوم اواخر سال ۹۶، هنوز دستمزد بهمن و اسفند و نیز عیدی و پاداش سال ۹۶ را دریافت نکرده‌اند. علاوه بر این واگذاری بخشی از اراضی شرکت به یکی از پیمانکاران به نام «محصول‌گرا» و نیز انتشار این خبر که تمامی کارگران پیمانی و روزمزد کشاورزی تحت پوشش پیمانکار اقبالی اردیبهشت سال جاری اخراج خواهند شد اعتراض کارگران را برانگیخته است.

۷ فرودین - اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه

سندیکای نیشکر هفت‌تپه فیلم و تصاویری از اعتصاب و راهپیمایی امروز کارگران منتشر کرده است. کارگران در مسیر خود بنرهای تبریک سال نو را که در شرکت نصب شده آتش زدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران در گزارشی از اعتصاب ۷ فروردین نوشته است تمامی کارگران بخش کشاورزی در اعتصاب امروز شرکت کرده‌اند.

کارگران که بارها در اعتصابات قبلی خود به واگذاری مجتمع به بخش خصوصی اعتراض کرده و خواستار بازگرداندن آن به دولت شده بودند امروز در اعتراض به قراردادهای موقت و واگذاری اراضی شرکت همچنین شعار می‌دادند:

    [video width="520" height="330" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/03/۷-فروردین-راهپیمایی-کارگران-تمام-بخش-های-کشاورزی-هفت-تپه.mp4"][/video]

    خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در گزارشی از اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه نوشت امروز برای چندمین بار در ماه‌های اخیر کوره بخار و آسیاب کارخانه از سوی کارگران خاموش و روند تولید متوقف شده است.

    ایرنا به نقل از یکی از کارگران در توضیح دلایل اعتصاب کارگران نوشت مدیریت شرکت قصد دارد حدود ۲۷۰۰ کارگر بخش کشاورزی و کارخانه را به پیمانکار واگذار کند. همچنین مدیریت شرکت با اجاره زمین‌های شرکت برای کشت‌های غیرنیشکری عملا زمینه نابودی این شرکت را فراهم کرده است.

    پیروزی کارگران ایران پوبلین: نمایندگان اخراجی به کار بازگشتند

    کارگران ایران پوبلین رشت با اعتصاب دو روزه خود موفق شدند کارفرما را وادار کنند حکم اخراج ۴ تن از نمایندگان‌ کارگران را پس بگیرد.

    کارگران این کارخانه ۱۹ و ۲۰ اسفند سال ۹۶ در اعتراض به عدم پرداخت ۳ماه حقوق، عیدی، حق سنوات و حق بیمه اعتصاب کرده بودند. مدیر عامل شرکت به جای رسیدگی به مطالبات کارگران، در آخرین روز کاری سال ۹۶ طی حکمی ۴ نماینده کارگران را اخراج و ورود آنان به کارخانه را ممنوع کرد.

    کارگران ایران پوبلین روز ۵ فرودین با خواست بازگشت به کار نمایندگان و پرداخت مطالبات معوقه اعتصاب کردند. آن‌ها در اعتراض به اخراج ۴ نماینده‌شان بنری در دست داشتند که بر آن نوشته شده بود:

      دوشنبه ۶ فروردین در دومین روز اعتصاب بخشی از مطالبات معوقه کارگران شامل دو ماه حقوق مربوط به ماه‌های دی و بهمن به حسابشان واریز شد.

      در پی برگزاری جلسه شورای تامین شهر، حکم اخراج کارگران نیز به دستور معاون فرماندار لغو شد و پرویز زعیمی، علیرضا کلباسی، جعفر پایداری و محسن محمدی ۴ نماینده اخراجی به سر کار خود بازگشتند.

      بنا بر آخرین خبرها هنوز حق بیمه کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز نشده و عیدی، حق سنوات و حقوق اسفند کارگران نیز پرداخت نشده است.

      کارخانه ایران پوبلین تولیدکننده انواع نخ است و حدود ۳۰۰ کارگر در آن کار می‌کنند.

      اخراج تعدادی از کارگران اعتصابی پالایشگاه گاز ایلام

      مدیریت پالایشگاه گاز ایلام در واکنش به تحصن دو روزه کارگران در اسفند ۹۶ که در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه ۵ ساله برگزار شده بود، از تمدید قرارداد چند تن از کارگران باسابقه خودداری و آن‌ها را بیکار کرد.

      حدود ۷۰۰ کارگر پیمانی پالایشگاه تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری ارکان ثالث مطالبات معوقه ۵ ساله دارند. آن‌ها ششم و هفتم اسفند ۹۶ در اعتراض به تعویق مزدها دو روز تحصن کرده بودند.

      در روز اول تحص کارگران زمانی که شهریار داریپور مدیر پالایشگاه از خود در قبال کارگران پیمانی سلب مسئولیت کرد کارگران خواستار پاسخگویی استاندار شدند.

      تحصن کارگران روز ۷ اسفند پس از آن پایان یافت که مسئولان اداره کار و بخشداری و مدیران ارشد وزارت نفت در جمع کارگران حاضر شده و وعده رسیدگی به مطالباتشان را دادند.

      اعتراض کارکنان نوبت‌کار پالایشگاه آبادان به افزایش ساعت کار به ۱۲ ساعت

      کارکنان نوبت کار پالایشگاه آبادان در نامه‌ای به معاون وزیر نفت نسبت به افزایش ساعت کار خود از ۸ به ۱۲ ساعت در روز اعتراض کردند. افزایش ساعت کار با تصمیم مدیرعامل پالایشگاه آبادان صورت می‌گیرد و قرار است از ۱۴ فروردین اجرایی شود.

      ساعت کار کارکنان نوبت‌کار پالایشگاه آبادان تا دو سال پیش ۱۲ ساعت بود و اعتراضات کارکنان نوبت‌کار به ساعات کار طولانی که به تضعیف روابط خانوادگی، افزایش خطاهای انسانی و به تبع آن بالا رفتن نرخ حوادث، افزایش خستگی مفرط کارکنان و نبود امکانات مناسب رفاهی در حین کار برای آنان منجر شده بود، سبب شد در نهایت مدیریت HSE شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در اردیبهشت ۱۳۹۵ با ابلاغ دستورالعملی شیفت کاری نوبت‌کاران را از ۱۲ به ۸ ساعت کاهش دهد.

      حال مدیرعامل پالایشگاه آبادان با لغو آن مصوبه خواستار افزایش ساعت کار به ۱۲ ساعت است.

      معترضان نوشته‌اند اجرای چنین مصوبه‌ای آنهم در آستانه فصل گرما و در حالی که رطوبت آبادان و وجود ریزگردها شرایط کار کارکنان را دشوار می‌کند، جز افزایش خطر برای آسایش و سلامتی آنان و بالارفتن آمار حوادث کار نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

      کارگران جلوی خروج تجهیزات فولاد اهواز را گرفتند

      کارگران گروه ملی فولاد اهواز که در پی نزدیک به یک ماه اعتصاب کار را از سر گرفته‌اند، دوشنبه ۶ فروردین پس از آن که متوجه شدند افرادی با اطلاع و هماهنگی با رئیس حراست و موسوی مدیر گروه ملی فولاد قصد خروج تجهیزات کارخانه را دارند، مانع خروج تجهیزات شدند.

      بنا بر خبر منتشر شده از سوی کارگران فولاد اهواز در تلگرام، دوشنبه ۶ فروردین کارگران بخش لوله‌سازی کارخانه حین گشت‌زنی متوجه بارگیری تجهیزات کارخانه به منظور خارج کردن آن‌ها از شرکت شدند.

      کارگران گروه ملی فولاد اهواز در آخرین روز کاری سال ۹۶ در حالی که قریب یک ماه اعتصاب و تظاهرات و راهپیمایی را پشت سر گذاشته بودند، موفق شدند به بخش قابل توجهی از مطالبات خود دست یابند.

      آن‌ها نگرانند مدیریت شرکت با خارج کردن تجهیزات کارخانه قصد تعطیل تولید را داشته باشد.

      اخراج‌ کارگران شهرداری‌ تهران در آغاز سال نو

      سال نو برای تعداد قابل توجهی از کارگران قراردادی شهرداری تهران با دریافت این خبر آغاز شد که قرارداد آن‌ها به پایان رسیده است و در سال ۹۷ شهرداری و یا شرکت‌های تابعه آن قراردادی با کارگران امضاء نخواهند کرد.

      تعداد کارگران بیکارشده در برخی مناطق تهران به بیست نفر می‌رسد.

      اخراج کارگران بنا بر تصمیم شورای شهر تهران و با ابلاغ شهردار مستعفی صورت گرفته است و طبق آن قرار است حدود ۴ درصد از کارکنان شهرداری در سال ۹۷ در چارچوب «نظام ارزشیابی» کارکنان قراردادی شهرداری تهران و شرکت‌های تابعه آن بیکار شوند.

      یکی از کارگران اخراج شده شرکت بهره‌برداری مترو تهران پرسیده است:

      «سوال منِ کارگر به عنوان کسی که چند سال سابقه کار در متروی تهران را دارم این است که چرا شورای شهر برای کاهش هزینه‌ها سراغ تعدیل کارگرانِ حداقل‌بگیر رفته است آیا دیواری کوتاهتر از ما کارگران قراردادی پیدا نکرده‌اند؟»

      شهرداری تهران روز گذشته در واکنش به انعکاس گسترده خبر اخراج کارگران قراردادی، اساسا منکر اخراج کارگران شد.

      در اطلاعیه شهرداری تهران آمده است کارگران پیمانی واجد شرایط استخدام در شهرداری نبوده‌ و قرارداد رسمی نداشته‌اند بنابراین نمی‌توان در مورد عدم تمدید قرارداد آنان از لفظ اخراج استفاده کرد.

      به کارگیری کارگران با قراردادهای موقت کوتاه مدت و عدم تمدید قرارداد آنان در پایان سال به شهرداری تهران منحصر نیست. سال‌هاست خدمات شهردای‌ها به شرکت‌های پیمانی واگذار شده و این شرکت‌ها کارگرانی حتی با بیش از ۲۰ سال سابقه کار را با قراردادهای موقت چند ماهه و حداکثر یک ساله به کار می‌گیرند.

      کارگران پیمانی شهرداری‌های شهرهای مختلف ایران علاوه بر عدم امنیت شغلی با تعویق طولانی پرداخت مزدها نیز روبرویند و در دو سال اخیر بارها در اعتراض به عدم پرداخت ماه‌ها دستمزد و حق بیمه اعتصاب و تجمع کرده‌اند.

      مقامات شهرداری عدم پرداخت ماه‌ها مزد کارگران را به کمبود منابع مالی شهرداری و نیز با این استدلال پاسخ گفته‌اند که شهرداری با تورم نیرو روبروست.

      تجمع کشاورزان و اهالی اصفهان که از خواست کشاورزان حمایت می‌کنند

      کشاورزان اصفهان در ادامه اعتراضات خود به دبیر کل سازمان ملل متوسل شدند

      کشاورزان شرق اصفهان در روزهای آغازین فروردین به تجمع و اعتراض علیه خشکانیدن زاینده رود و از میان رفتن حق‌آبه‌شان ادامه دادند. آن‌ها در اقدامی دیگر نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل نوشته و خواستار رسیدگی به مشکل خود شدند.

      «جمعی از مردم و کشاورزان استان اصفهان» در یک نامه‌ خطاب به دبیرکل سازمان ملل از او خواستند سیاست‌گذاری‌های غلط جمهوری اسلامی در حوزه محیط زیست و تقسیم منابع آبی کشور را که منجر به خشکاندن رودخانه زاینده‌رود و تالاب گاوخونی شده است را محکوم کند و به خواست کشاورزان رسیدگی نماید.

      در این نامه که ابتدای فروردین منتشر و رونوشت آن به اتحادیه بین‌المللی کشاورزان جوان و کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد ارسال شده، آمده است:

      «در واقع اکنون ۲۱ سال است ما را از حقابه‌ای که بین کشاورزان منطقه سهمیه بندی شده بود محروم کرده‌اند و برای بهره برداری در صنایع متعلق به ارگانهای دولتی استانهای مجاور که در خدمت منافع قشر مشخصی در حاکمیت است، استفاده می‌کنند.

      از آنجایی که با وجود اعتراضات مداوم و چندساله ما، تاکنون مسئولین دولتی هیچ اقدام جدی و عملی برای حل این بحران نکرده‌اند و متقابلاً با قوه قهریه و خشونت و شلیک گلوله اقدام به سرکوب این اعتراضات مسالمت آمیز نموده‌اند، لذا بر آن شدیم تا شکایت خود را نزد شما مطرح نماییم.»

      صدها تن از کشاورزان و مردم اصفهان در روزهای ۳ و ۶ فروردین اجتماعات اعتراضی با شعار «رو به میهن پشت به دشمن» نیز برپا کردند که خبر و تصاویر آن در فضای مجازی منتشر شده است.

      روستای بی بیانی سرپل ذهاب پس از زلزله آب آشامیدنی و مسکن ندارند

      دو تجمع اعتراضی در مناطق زلزله‌زده در سال نو

      نخستین روزهای سال ۹۷ مناطق زلزله‌زده شاهد اعتراض زلزله زدگان به عدم واگذاری مسکن و نبود آب آشامیدنی بود.

      گزارش ها و عکس‌هایی از تجمع ساکنان مسکن مهر شهید شیرودى سرپل ذهاب در اعتراض به عدم آزادسازی مبالغ جبران خسارت بیمه توسط بانک‌ها، و تجمع مجدد مردم روستای بی‌بیانی از توابع سرپل‌ذهاب در اعتراض به نداشتن آب اشامیدنی منتشر شده است.

      روستای بی بیانی سرپل ذهاب در جریان زلزله ۲۱ آبان استان کرمانشاه صد درصد تخریب شد و ساکنان آن هنوز فاقد امکانات اولیه زندگی از جمله آب آشامیدنی هستند.

      اعتراض تشکل‌های صنفی معلمان به بودجه «حقیر و صدقه‌گونه» آموزش و پرورش

      شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در بیانیه‌ی خود به مناسبت آغاز سال ۹۷ به مشکلات نظام آموزشی و دستمزدهای پایین معلمان و دیگر فرهنگیان شاغل و بازنشسته اعتراض کرد.
      به نوشته این شورا در حالی که حقوق و دستمزد معلمان زیر خط فقر است، بازنشستگان در فقر بسر می‌برند و دسترسی به آموزش رایگان و باکیفیت در پای خصوصی سازی آموزش قربانی شده است، دولت بودجه آموزشی «حقیر و صدقه‌گونه»‌ای را به آموزش و پرورش سال ۹۷ کشور اختصاص داده است.

      مطالبات معوقه معلمان خرید خدمت برخی استان‌ها واریز نشده است

      مطالبات معوقه شش ماهه دوم سال ۹۶ معلمان پیمانی آموزش و پرورش که در سال ۹۶ منجر به تجمعات اعتراضی و اعتصاب معلمان شد، هنوز در برخی مناطق از جمله خراسان رضوی و کرمان پرداخت نشده است و در سایر استان‌ها تنها نیمی از آن پرداخت شده است.

      در ماه‌های پایانی سال گذشته معلمان خرید خدمات بسیاری از مناطق ایران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه‌شان بارها دست به اعتصاب و اعتراض زدند.

      معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش روز سوم فروردین اعلام کرد ۶ ماه مطالبات معوقه معلمان خرید خدمت در پایان سال ۹۶ به خساب آن‌ها واریز شده است.

      علی الهیار ترکمن رئیس امور آموزش و پرورش سازمان برنامه و بودجه هم درباره تعویق مطالبات معلمان حق‌التدریسی گفته است حدود ۲۵۰ میلیارد تومان مطالبات باقی مانده که در صورت وجود نقدینگی پرداخت خواهد شد.

      معلمان خریدخدمت اعلام کرده‌اند در صورت عدم پرداخت مطالبات معوقه‌شان، در سال ۹۷ اعتصاب و اعتراض را از سر خواهند گرفت.

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.