ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در سال ۹۶ ایران ۱۷ هزار بار لرزید

پژوهشگاه مهندسی زلزله و زلزله‌شناسی ایران اعلام کرده که مهم‌ترین زلزله‌ها در سرپل ذهاب در استان کرمانشاه، در هجدک کرمان و در اطراف تهران روی داده است.

پژوهشگاه مهندسی زلزله و زلزله‌شناسی ایران اعلام کرده که در سال ۹۶، شهرهای مختلف استان‌های خراسان رضوی، کرمان، تهران و کرمانشاه بیش از ۱۷ هزار بار لرزیدند. مهم‌ترین زلزله‌ها در آذر و دی ۹۶ در سرپل‌ذهاب در استان کرمانشاه، در هجدک کرمان و در دماوند در اطراف تهران روی داد.

[sliderpro id="486"]
تصاویری از تخریب واحدهای مسکونی مهر در سرپل ذهاب و قصرشیرین

پژوهشگاه مهندسی زلزله و زلزله‌شناسی ایران اعلام کرده که در مجموع در سال ۹۶ ۱۷هزار و ۹۰ زمین‌لرزه با بزرگای بیش از ۱ ریشتر در ایران اتفاق افتاده که از این میان، تعداد ۵۳۱۱ زمین‌لرزه دارای بزرگای بین ۴ تا ۵,۲ ریشتر بوده است.

محمد مختاری، رئیس مرکز پیش‌بینی زلزله پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر آماری از مهم‌ترین زلزله‌های ایران در سال گذشته را ارائه داده است:

«تعداد زمین‌لرزه‌های بالای ۴ ریشتر به ۳۲۴ بار رسیده که نهایتاً تعداد ۳۶ رویداد زمین‌لرزه ۵ ریشتر یا بیشتر به وقوع پیوست. به طور میانگین هـر ماه یک زمین‌لرزه بالای ۴,۵ ریشتر رخ داده است. از این میان بیشترین زمین‌لرزه‌ها در ماه‌های آذر و دی اتفاق افتاده که به ترتیب تعداد آنها ۳هزار و ۲۶۰ و ۲ هزار و ۲۲۰ و کمترین آنها در ماه‌های تیر و مرداد به تعداد ۸۰۰ و ۸۸۰ بوده است.»

ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه (به‌ وقت محلی) ۲۱ آبان‌ ۱۳۹۶ زمین‌لرزه‌ای با بزرگای۷,۳ ریشتر در ۵ کیلومتری ازگله و ۴۳ کیلومتری شمال سرپل‌ذهاب استان کرمانشاه و در مرز ایران و عراق به‌وقوع پیوست. این زمین‌لرزه دارای ۳ پیش‌لرزه با بزرگای بین ۱,۹-۴,۵ ریشتر بود.

کانون این زمین‌لرزه در ۱۶ کیلومتری گسل زاگرس مرتفع و ۲۵ کیلومتری گسل جبهه کوهستان زاگرس قرار داشت.

۱۰ آذر  ۱۳۹۶، ساعت ۶ و ۲ دقیقه صبح (به‌وقت محلی) زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۶ ریشتر در ۳۷ کیلومتری شرق هجدک از توابع شهرستان راور و ۵۸ کیلومتری شمال ‌شرقی کرمان رخ داد. مرکز این زلزله در ۱۲ کیلومتری گسل لکرکوه و ۱۹ کیلومتری گسل  سیرچ قرار داشت. بعد از این زمین‌لرزه، ۳ پس‌لرزه با بزرگای مساوی و بزرگ‌تر از ۵ ریشتر در  این منطقه اتفاق افتاد.

همچنین ساعت ۱۲ و ۱۳ دقیقه ظهر (به‌وقت محلی)  ۲۱ آذر ۱۳۹۶ زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۶,۲ ریشتر در ۳۱ کیلومتری شرق هجدک و ۵۵ کیلومتری شمال شرقی کرمان رخ داد. کانون این زمین‌لرزه‌ در ۹ کیلومتری گسل لکرکوه و ۲۱ کیلومتری گسل سیرچ قرار داشت.

۲۲ آذر، ساعت ۱ و ۱۱ دقیقه بامداد (به ‌وقت محلی) زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۵,۹ ریشتر در ۲۹ کیلومتری شمال خاوری هجدک رخ داد. کانون این زمین‌لرزه‌ در ۲ کیلومتری گسل لکرکوه و ۲۹ کیلومتری گسل  سیرچ قرار داشت.

۲۹ آذر  ۹۶ ساعت ۲۳ و ۲۷ دقیقه (به‌ وقت محلی)، زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۵,۱ ریشتر   در ۵ کیلومتری شمال ملارد و ۳۹ کیلومتری غرب تهران به ‌وقوع پیوست. کانون این زمین‌لرزه بر روی سامانه گسلی ماهدشت- جنوب کرج قرار داشت. در یک ماه اخیر در حدود ۶۶ زمین‌لرزه در منطقه البرز محدوده استان‌های تهران و البرز رخ داد که حدود ۴۷ مورد از آنها رویدادهای لرزه‌ای پیرامون کانون زمین‌لرزه ۲۹ آذرماه ملارد هستند.

فلات ایران روی کمربند آلپ -هیمالیا قرار دارد و به همین جهت جزو کشورهای زلزله‌خیز جهان است. به گفته رئیس مرکز پیش‌بینی زلزله پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله عامل اصلی اکثر زلزله‌های ایران فشاری است که صفحه عربستان به فلات ایران وارد می‌کند. طول گسل یک زلزله، خطر آن را افزایش می‌دهد.

پژوهشگاه مهندسی زلزله و زلزله‌شناسی ایران اعلام کرده که مهم‌ترین و ویرانگرترین زلزله سال ۹۶ در سرپل ذهاب روی داد. در اثر این زلزله ۵۷۴ نفر جان خود را از دست دادند و ۹٬۳۸۸ نفر نیز زخمی و حدود ۷۰٬۰۰۰ نفر بی‌خانمان شدند. علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن ۳ بهمن سال گذشته در تهران گفته است بود که میزان خسارت‌ها در این زلزله از ۱۵۰۰ نیلیارد تومان هم فراتر رفته است.

در این زلزله بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی به ویژه واحدهای مسکونی مهر ویران شدند. سپاه کرمان در ازای دریافت مبلغی از دولت که میزان دقیق آن هرگز اعلام نشد کانکس‌هایی را برای زلزله‌زدگان ساخت که از حداقل ایمنی بی‌بهره‌اند. برخی از کانکس‌ها در حریق سوختند و برخی را باد واژگون کرد. این پیامدها همچنان زندگی مناطق زلزله‌زده در استان کرمانشاه را مختل کرده تا آن حد که گزارش‌هایی از خودکشی زلزله‌زدگان به رسانه‌های داخلی درز کرده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.