ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فعالیت نیشکر هفت‌تپه از سر گرفته شد

کارفرما در فصل بهره‌برداری از مزارع نیشکر کارخانه را مجدداً به راه انداخت، بدون آنکه به تعهدات خود عمل کند. تا فصل تابستان و رکود تولید دستمزد پنج ماه کارگران به مخاطره افتاده است.

یکی از کارگران کارخانه نیشکر هفت‌تپه به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) اطلاع داده که این واحد تولیدی از ۱۲ فروردین تولید را مجدداْ از سر گرفته است. کارفرما در فصل بهره‌برداری از مزارع نیشکر کارخانه را مجدداً به راه انداخت، بدون آنکه به تعهدات خود عمل کند. با فرارسیدن فصل تابستان و رکود تولید دستمزد پنج ماه کارگران به خطر می‌افتد. کارگران همچنان خواهان آزادی بازداشتی‌ها، بازگشت اخراجی‌‌ها بر سر کارشان و پرداخت دستمزدهای معوقه‌اند.

نی‌بران نیشکر هفت‌تپه: با فرارسیدن تابستان و فصل داشت آن‌ها بیکار می‌شوند. دستمزد سایر کارگران هم همچنان در ابهام است

امید اسدبیک، مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت‌تپه، پنج‌شنبه ۹ فروردین با صدور بخشنامه‌ای از تعطیلی موقت کارخانه نیشکر هفت‌تپه خبر داده بود. یکی از کارگران این کارخانه اما به خبرگزاری ایلنا خبر داده که با وجود آنکه کارفرما هنوز معوقات مزدی کارگران و سایر مطالبات آنان را پرداخت نکرده، فعالیت کارخانه را در فصل بهره‌برداری و تولید شکر از سر گرفته است.

کارگران نیشکر هفت‌تپه دستمزد بهمن و اسفند ۹۶ را هنوز دریافت نکرده‌اند. علاوه بر این عیدی کارگران روزمزد و قراردادی هم به طور کامل پرداخت نشده است.

مجتمع نیشکر هفت‌تپه در ۱۵ کیلومتری شوش در استان خوزستان قرار دارد. این کارخانه، قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در ایران است که نیم قرن از تأسیس آن می‌گذرد. نیشکر هفت‌تپه در اسفند ۱۳۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان تاکنون‌ با مشکلات اقتصادی مواجه شده و نمی‌تواند دستمزد کارکنان و کارگرانش را به‌موقع بپردازد. اعتصابات و اعتراضات مکرر کارگران نیشکر هفت‌تپه از سه سال قبل تاکنون ادامه دارد.

در بهمن سال گذشته، نیروهای امنیتی ۳۴ تن از کارگران معترض بخش تولید کشاورزی نیشکر هفت‌تپه را بازداشت کردند. یکی از کارگران این واحد تولیدی که نام او افشا نشده به خبرگزاری ایلنا یادآوری کرده که کارگران خواهان آزادی سایر کارگران بازداشتی و بازگشت اخراجی‌ها بر سر کارشان هستند:

 «بخش دیگری از مشکلات ما کارگران، بازداشت حدود ۱۰ نفر از همکارانمان در جریان اعتراضات اخیر است که از وضعیت آن‌ها خبری نداریم. جدا از بازداشت تعدادی از کارگران، حدود ۵ نفر از همکارانمان در جریان اعتراضات اخیر حق ورود به محل کارشان را ندارند.»

در فصل بهره‌برداری و تولید شکر، آب کافی برای آبیاری مزارع نیشکر در استان خوزستان وجود ندارد. این امر مشکلات کارخانه نیشکر هفت‌تپه را دو چندان کرده است:

 «همکارانمان در بخش آبیاری مزارع نیشکر می‌گویند مزارع به دلیل کمبود آب در حال خشک شدن هستند.»

این کارگر به خبرگزاری ایلنا گفته است کارگران این پرسش را مطرح کرده‌اند که چرا کارفرما طرح مدون و برنامه منظمی برای پرداخت مطالبات مزدی کارگران در نظر نگرفته است.

این نگرانی وجود دارد که با فرارسیدن فصل تابستان که فصل داشت مزارع نیشکر است و از تولید نیز خبری نیست، کارفرما از پرداخت دستمزد پنج هزار کارگر و نی‌بر نیشکر هفت‌تپه خودداری کند.

کارگران نیشکر هفت‌تپه دو روز قبل از آنکه کارفرما کارخانه را با صدور بخشنامه‌ای تعطیل کند، سه‌شنبه ۷ فروردین بار دیگر دست از کار کشیدند و با شعار «کارگر هفت‌تپه، گرسنه‌ایم، گرسنه» در بازار محوطه شرکت راهپیمایی کردند. اما تعطیلی کارخانه فقط چهار روز ادامه یافت و حالا معلوم شده که کارفرما ظاهراً قصد دارد در فصل بهره‌برداری و تولید شرکت از نیروی کار کارگران بدون انجام تعهداتش استفاده کند.

۸ اسفند ۹۶ علی نقدی، یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در محوطه کمپ نی‌بر‌ها با انداختن خود به شاه‌کانال آب مزارع نیشکر دست به خودکشی زد و جان باخت. او که ۲۷ سال سابقه کار در این کارخانه را داشت، پس از آن‌که مسئولان اداری کارخانه پاسخی به خواسته‌اش ندادند گفته بود خسته شده و خودکشی می‌کند.

اسفند ۹۶ نیز به دنبال اعتراضات کارگری در شرکت تولید شکر هفت‌تپه استان خوزستان، فعالیت این شرکت متوقف شده بود. اما کارگران و کارفرما، پس از سه روز بر سر راه‌اندازی کارخانه به توافق رسیدند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کاربر

    نگاهی به نیشکر هفت تپه و چالشهای ان. برای ابادانی دشت خوزستان دو پروژه همواره مورد نظر بوده که یکی کشت نیشکر و دومی تولید گندم. تولید گندم از دوسال پیش راه اندازی شد و و پروژه 550 هزار هکتاری اغاز بکار کرد و و برداشت گنذم از 600 هزار تن به 4ملیون 500 هزار تن در دوسال پیش منتهی گردید و سبب خود کفائی و احتمالا صادرات این مواد غذائی گردید. مبلغی که از صندوق توسعه ملی برای کانال کشی هاو راه اندازی سیستم مدرن ابیاری منظور شده است تا کنون اعلام نگردیده است. ولی کشت نیشکرکه در دهه 40 با 5000 هکتار اغاز شده هم اکنون 24000 هکتار را زیر پوشش دارد ومالکیت ان نیز با 40 درصد بانک ملی و 40 درصد بانک صادرات و 20 درصد سهم دولت مشغول فعالیت است. این شرکت 5300 کارگر دارد و تولیدش در سالهای گذشته از 10 هزار و بعد 30 هزار و 50 و هم اکنون با پیش بینی 80 تا 100 هزار تن برای سال جاری افزایش یافته است با توجه به نرخ جهانی شکر تولید و فروش 100 هزار تن شکر پاسخگوی پرداخت دستمزد این تعداد کارگرو بکار گیری سیستمهای نوین ابیاری و نوسازی کارخانه وبهره برداری صحیح از این مزارع را امکان پذیر نمیکند . اگر بانک ملی بدلیل دولتی بودن بتواند سهم خودرا پرداخت کند بانک صادرات این توان را ندارد وبخصوص بعد از اخراج 18 ماهه از بورس بدلیل غیر شفاف بودن بیلان و پذیرش مجدد در اسفند ماه در اولین روز سهام اسمی ان از 100 تومان به 49 تومان کاهش یافت که کل بورس را به پائین کشید. دولت هم از عملیاتی کردن سهم خود ناتوان است و در نهایت یک ثروت ملی در خطر قرار گرفته و پرداخت دستمزد ها حا اقل دو ماه تاخیر دارد ومشغولیات کارگران اعتراض و اعتصاب و و درگیری است.