ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کوچ زودهنگام عشایر کهگیلویه و بویراحمد به سبب خشک‌شدن ۳۰۰ چشمه و گرمای شدید

از مجموع ۵۷۰ چشمه ثبت شده عشایری استان تاکنون بیش از ۳۰۰ چشمه خشک شده است. خشکسالی در مناطق عشایری این منطقه در طول ۳۰ سال گذشته بی‎سابقه بوده است.

خشکسالی، بحران آب و کمبود علوفه و گرمای شدید سبب شد تا امسال عشایر به جای پنجم اردیبهشت از دهم فروردین کوچ کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) مجید علی پور، مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با تأیید کوچ زودهنگام عشایر گفت: «از مجموع ۵۷۰ چشمه ثبت شده عشایری استان تاکنون بیش از ۳۰۰ چشمه خشک شده است.»

خشکسالی در مناطق عشایری این منطقه در طول ۳۰ سال گذشته بی‎سابقه بوده است. این خشکسالی به کاهش شدید مراتع و پوشش گیاهی در مناطق عشایری استان انجامیده است.

به گفته این مقام مسئول عشایر استان بیش از یک میلیون راس دام مولد و دومیلیون دام تولیدی دارند.

اکنون اداره امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد برای جبران بحران آب، بیش از ۱۵ هزار تن علوفه خشک تامین، ۳۰ دستگاه تانکر آبرسانی سیار و ۳۰۰ دستگاه تانکر ۲ هزار لیتری چرخ دارو به صورت امانی در اختیار عشایر قرار داده است.

عشایر کهگیلویه و بویراحمد در ۷۰درصد مساحت این استان حضور دارند.

جمعیت عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ خانوار است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امید

    باید با واقعیت کنار بیایم و فیل رو در اتاق ببینیم. خشکسالی یک پدیدی موضعی و موقتی نیست. خشکسالی ایران مثل سایر مناطق روی خط پرفشار ناشی از گرمایش زمین است. خشکسالی یک پدیده جهانی است که خود ناشی از یک فعالیت آلوده ساز انسان یعنی رها کردن کربن سوخت های فسیلی در جو است. اگر دنبال چرایی خشکی چشمه های شمال کهگیلویه بویراحمد هستیم دلیلش را در تاسیسات نفتی جنوب این استان می توانیم پیدا کنیم. در مشعل هایی که گاز ترش را بی مهابا می سوزانند. قضیه ساده است: کربن بیشتر در آتمسفر-> هوای گرم تر -> باران و برف کمتر -> خشکسالی. پس باید فتیله رو پایین بکشیم. هم فتیله ی تولید آلودگی فسیلی و هم تعداد دام هایی رو که در این اکوسیستم شکننده ی شک شونده در حال چرا هستند. ما باید ردپای زیستی خودمون رو کم کنیم. در غیر این صورت ادامه ی بقای انسان در فلات ایران هر روز فلاکت بار تر از پیش خواهد بود.