ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«آمادگی کره شمالی برای خلع سلاح هسته‌ای»

نمایندگانی از واشنگتن و پیونگ‌یانگ در چندین تماس محرمانه تلاش کرد‌ه‌اند دیدار رهبران دو کشور را سازمان دهند. کره شمالی تاکنون درباره این دیدار سکوت کرده.

یک مقام آمریکایی می‌گوید نمایندگانی از واشنگتن و پیونگ‌یانگ با یکدیگر در تماس مستقیم قرار دارند. کره جنوبی این تماس‌ها را تأیید کرده. آن‌ها می‌گویند کره شمالی گفته است که کیم جونگ اون در جریان دیدار با دونالد ترامپ آمادگی این کشور برای خلع سلاح هسته‌ای در شبه‌جزیره کره را اعلام خواهد کرد.

گفته می‌شود که دیدار کیم جونگ اون و دونالد ترامپ، رهبران کره شمالی و آمریکا در ماه مه برگزار خواهد شد. کره شمالی اما در این‌باره سکوت کرده است.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود یکشنبه ۸ آوریل / ۱۹ فروردین به رویترز گفت از زمانی که پیونگ‌یانگ اعلام کرد که می‌خواهد با آمریکا گفت‌وگو کند، مسئولان آمریکا و کره شمالی تماس‌های مخفیانه‌ای با یکدیگر داشته‌اند.

این ارتباطات هنوز در مرحله مقدماتی قرار دارد و مقامات آمریکایی ظاهراً از طریق مأموریت سازمان ملل و همچنین افسران اطلاعاتی دو طرف، با استفاده از کانال مجزایی که در اختیار دارند، در حال صحبت با یکدیگرند.

تاکنون آمریکا در مورد اهداف کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، به‌طور عمده به متحد خود کره جنوبی متکی بود.

فرستادگان کره جنوبی ماه گذشته به واشنگتن رفتند تا دعوت کیم جونگ اون برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را به مقامات آمریکایی ارائه دهند. ترامپ با پذیرش دعوت برای مذاکره بر سر بحران هسته‌ای کره شمالی همه را شگفت‌زده کرد.

اما کره شمالی هنوز در مورد این دیدار که به‌گفته مقامات آمریکایی قرار است در ماه مه برگزار شود، سکوت خود را نشکسته‌ و حتی کلمه‌ای هم از مکان احتمالی گفت‌وگوها که نخستین نشست مستقیم رهبران کره شمالی و آمریکا محسوب می‌شود، نگفته است.

مقام آگاه آمریکایی در گفت‌وگو با رویترز در مورد این‌که ارتباطات میان ایالات متحده و کره شمالی دقیقاً در کجا برگزار شده چیزی نگفت اما تأکید کرد که دو طرف چندین تماس مستقیم با یکدیگر داشته‌اند.

یک مقام دیگر آمریکایی نیز گفته است «ایالات متحده تأیید کرده که کیم جونگ اون آماده است تا درباره خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره گفت‌وگو کند.»

دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی از ارتباطات بین آمریکا و کره شمالی استقبال کرده و یک مسئول این دفتر گفته که پیشرفت‌ها در این زمینه «مثبت» است. این مقام کره جنوبی که نخواست نامش منتشر شود گفت: «ما می‌دانیم که ارتباط بین کره شمالی و ایالات متحده به خوبی پیش می‌رود. با این حال، نمی‌دانیم تا چه اندازه اطلاعات بین دو طرف رد و بدل می شود.»

امروز، دوشنبه ۹ آوریل / ۲۰ فروردین، جان بولتون به‌عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ شروع به کار خواهد کرد و در روز پنج‌شنبه آینده مجلس سنا نشست تأیید مایک پومپئو به‌عنوان وزیر امور خارجه آمریکا را برگزار خواهد کرد. هر دو آن‌ها مواضع تندی در قبال کره شمالی دارند.

مقامات کره جنوبی گفته‌اند که از روز سه‌شنبه چانگ اوی یونگ، رئیس اداره امنیت ملی جنوب، با بولتون تلفنی صحبت خواهد کرد.

مسئله‌ای که هنوز روشن نیست این است که کره شمالی چگونه خلع سلاح هسته‌ای را تعریف خواهد کرد در حالی که آمریکا خواهان توقف برنامه هسته‌ای پیونگ‌یانگ است.

کره شمالی در طول سال‌های گذشته گفته است که اگر آمریکا نیروهای خود را از کره جنوبی خارج کند و آن‌چه «چتر هسته‌ای» کره جنوبی و ژاپن می‌نامد، در منطقه کنار گذاشته شود، آنگاه می‌تواند زرادخانه هسته‌ای خود را رها کند.

در سال گذشته تنش ناشی از برنامه هسته‌ای و آزمایش‌ موشک‌های بالستیکی کره شمالی بالا گرفت و خطر حمله نظامی آمریکا به کره شمالی بیشتر شد. اما از ماه فوریه که کره شمالی ورزشکاران خود را به المپیک زمستانی کره جنوبی اعزام کرد این تنش فروکش کرد.

قرار است در پایان ماه آوریل جاری رهبران دو کره با یکدیگر دیدار کنند. نمایندگان دو کشور از ماه مارس برای تدارک و سازماندهی این دیدار نشست‌هایی برگزار کرده‌اند.

کیم جونگ اون نیز در پایان ماه مارس به چین رفت و در آن‌جا با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین دیدار و گفت‌وگو کرد. این دیدار ننخستین سفر رهبر کره شمالی به خارج از کشور پس از روی کار آمدنش در سال ۲۰۱۱ بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.