ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آلمان در اقدام نظامی علیه سوریه شرکت نمی‌کند

به جای اقدام نظامی، تحقیق درباره به کارگیری سلاح شیمیایی در غوطه شرقی؟ سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی برای تحقیق در این‌باره اعلام آمادگی کرده.

به جای اقدام نظامی، تحقیق درباره به کارگیری سلاح شیمیایی در غوطه شرقی؟ آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان می‌گوید به اسد و متحدانش باید تفهیم کرد که از سلاح شیمایی نباید استفاده کنند. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرده که شواهدی از حمله با گاز کلر به غوطه شرقی موجود است. در همان حال سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی برای تحقیق درباره احتمال حمله شیمیایی در غوطه شرقی اعلام آمادگی کرده و به این منظور اجلاس فوق‌العاده‌ای برگزار می‌کند.

پنجشنبه ۱۲ آوریل، برلین: آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر دانمارک

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان پنجشنبه ۱۲ آوریل/ ۲۳ فروردین در یک نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر دانمارک که در برلین برگزار شد اعلام کرد که آلمان در هیچگونه اقدام نظامی علیه سوریه شرکت نخواهد کرد:

«آلمان در اقدامات نظامی احتمالی [علیه سوریه] شرکت نمی‌کند، با این‌حال این را هم درک می‌کنیم که استفاده از سلاح‌های شیمیایی غیر قابل قبول است و باید هر اقدام لازمی را برای جلوگیری از به‌کارکیری تسلیحات شیمیایی انجام داد.»

منطق استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ سوریه مگر رژیم اسد دیوانه است که سلاح شیمیایی به کار برد، آن هم برای اینکه عده‌ای از جمله کودکان را بکشد، در حالی که می‌داند با این کار وضع خودش بدتر می‌شود؟ اگر نخستین جرقه برای آغاز انقلاب تونس، خودسوزی یک دستفروش جوان بود، جرقه آغازین انقلاب سوریه دستگیری و شکنجه ۱۵ نوجوان یک مدرسه در شهر درعا بود. یک اقلیت کوچک برای تضمین ادامه بقایش، بختی جز استفاده از ابزار‌های نامتعارف و به‌کارگیری دقیق و مؤثر از عنصر «هراس» ندارد. موقعیت نظامی ارتش سوریه بر خلاف افت و خیز‌های مکرر و موقت در این شش سال، به هیچ وجه برای رژیم امیدوارکننده نیست. در فقدان امکان پیروزی نظامی در جنگی که حالا از جنگ جهانی دوم هم درازتر می‌شود، دولت اسد ناگزیر به استفاده از انواع روش‌های غیرمتعارف است تا بتواند سلطه وحشت را دوباره بر تمام مناطق سوریه حاکم کند. استفاده از انواع سلاح‌های شیمیایی، بمب‌‌های آتش‌زا، بمب‌های ممنوعه خوشه‌ای، از جمله این روش‌ها هستند. در میان اسناد حمله شیمیایی سال ۲۰۱۳ به غوطه، شنود دستگاه اطلاعاتی آلمان از تلفن سفارت ایران هم وجود دارد. وقتی یک عضو عالی‌رتبه حزب‌الله لبنان با دیپلمات‌های ایرانی تماس می‌گیرد و ضمن تأیید عاملیت رژیم اسد، استفاده از سلاح شیمیایی را یک اشتباه محض می‌خواند و آن را به «اعصاب به هم ریخته» بشار اسد نسبت می‌دهد. «افکار عمومی» هم نقش تعیین‌کننده‌ای در واقعیت‌های جنگ سوریه بازی نکرده است. عامل محبوبیت و مشروعیت، در معادلات دولت اسد تأثیری ندارد. سید حامد هاشمی آیا ارتش سوریه می‌تواند منطقی برای استفاده از سلاح شیمیایی داشته باشد؟

صدراعظم آلمان در ادامه سخنانش گفت:

«به اسد و متحدانش باید تفهیم کرد که از سلاح شیمایی نباید استفاده کنند. دشوار می‌توان دست روی دست گذاشت.»

امدادگرانی که در غوطه شرقی از جمله در شهر دوما فعالیت می‌کنند گزارش داده بودند که شامگاه شنبه ۷ آوریل / ۱۸ فروردین در اثر حمله شیمیایی به اطراف این شهر دست‌کم ۶۰ غیرنظامی جان باخته و بیش از ۱۰۰۰ نفر زخمی شدند. با انتشار این گزارش بحران سوریه وارد مرحله تازه‌ای شد. روسیه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را وتو کرد. در این قطعنامه پیش‌بینی شده بود که فرودگاه‌های سوریه تحت نظارت بین‌المللی درآید. آنگلا مرکل در ادامه سخنانش در برلین گفت ظاهراً زرادخانه شیمیایی ارتش سوریه کاملاً از بین نرفته است. صدراعظم آلمان، روسیه را متهم کرد که با وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مانع از تحقیقات کنوانسیون بین‌المللی منع جنگ‌افزارهای شیمیایی در غوطه شرقی شده است.

در همان حال رئیس جمهور فرانسه پنجشنبه ۱۲ آوریل/ ۲۳ فروردین در گفت‌وگو با شبکه تی اف یک اعلام کرده که دولت فرانسه شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد ارتش سوریه در حمله هوایی به غیرنظامیان در شهر دوما از سلاح‌های شیمیایی - دست‌کم از گاز کلر - استفاده کرده است. مکرون خاطرنشان کرد که فرانسه از افزایش تنش و بی‌ثبات کردن بیشتر خاورمیانه خودداری می‌کند:

«ضمن اینکه نمی‌توانیم به حکومت‌ها اجازه دهیم که هر کاری دلشان خواست انجام دهند، فرانسه کاری نخواهد کرد که به ثبات منطقه‌ای لطمه‌ای وارد شود.»

پیش از این مکرون به تأکید گفته بود که فرانسه مواضع شبه‌نظامیان طرفدار ایران در سوریه را هدف قرار نمی‌دهد.

سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی برای تحقیق درباره احتمال حمله شیمیایی در غوطه شرقی اعلام آمادگی کرده است. روسیه و سوریه پیش از این از سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی دعوت کرده بودند در شهر دوما تحقیقات خود را انجام دهد. روسیه امنیت مأموران این سازمان را تضمین کرده است. قرار است دوشنبه هفته آینده سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی جلسه فوق‌العاده‌ای برگزار کند.

نخست‌وزیر بریتانیا روز گذشته حمله شیمیایی به دوما را «تکان‌دهنده و وحشیانه» خواند و گفت «تمامی شواهد نشان می‌دهند که رژیم سوریه مسئول این حمله است».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • sattar beheshti

    با نزدیک شدن ضرب‌الاجل و سرنوشت برجام و در شرایطی که خامنه‌ای و روحانی هم در سکوت به‌سر میبرند، صدای اضطراب از هر طرف حکومت به‌گوش میرسد.

  • Farid

    با بباد دادن میلیاردها دلار پول مردم ایران میلیونها سوری را کشتار و آواره کردند وحالا ولایتی عامل ولی بر تلی از شهرارواح و مخروبه قدم پیروزی برمیدارد!. نمیداند کسیکه باد میکارد٫ توفان درو خواهد کرد....