ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمله هوایی به سوریه‌: رهبر ایران سران آمریکا و بریتانیا و فرانسه را «جنایتکار» خواند

بیش از یکصد موشک در حمله هوایی آمریکا و فرانسه و بریتانیا به تأسیسات مربوط به تسلیحات شیمیایی سوریه به کار رفتند. ترکیه و اسرائیل از این حمله استقبال کردند.

آمریکا، بریتانیا و فرانسه با بیش از یکصد موشک به سه هدف نظامی و پژوهشی در نزدیکی دمشق و حمص حمله کردند. ترکیه و اسرائیل و سازمان پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) از این حملات دفاع کردند و گزارش‌های تأییدنشده‌ای از مشارکت اسرائیل در این حملات خبر داده‌اند. روسیه و ایران نیز مهاجمان را مسئول «عواقب» این حمله دانستند و آن را «نقض قوانین بین‌المللی» خواندند.

سیستم دفاع ضدموشکی سوریه هنگام حمله‌های موشکی فعال شد ـ منبع: توئیتر

وزارت دفاع روسیه شنبه ۱۴ آوریل / ۲۵ فروردین تأیید کرد که بیش از ۱۰۰ موشک هدایت شونده از سوی آمریکا و فرانسه و بریتانیا به سوی اهداف نظامی در سوریه شلیک شده است. این وزارتخانه در بیانیه خود مدعی شد که سیستم دفاع ضدهوایی سوریه توانسته «اغلب» موشک‌ها را پیش از رسیدن به هدف منهدم کند.

بر اساس این بیانیه، هیچ‌یک از موشک‌ها به محدوده هوایی تحت حفاظت روسیه وارد نشده اند و سیستم‌ دفاع ضدموشکی روسیه علیه آنها عمل نکرده است.

هنوز گزارش تأییدشده‌ای از میزان موفقیت این حمله یا خسارت‌های جانی و مالی احتمالی آن منتشر نشده اما رسانه‌های دولتی سوریه از زخمی‌شدن سه تن در حمص خبر می‌دهند.

حمله با ۱۰۰ موشک به نزدیکی دمشق و حمص

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ساعت ۲۱ روز جمعه آوریل ۱۳/ ۲۵ فروردین به وقت واشنگتن دی‌سی اعلام کرد که دستور حمله به پایگاه‌های سلاح‌های شیمیایی بشار اسد در سوریه را صادر کرده است.  این حملات پاسخی به حمله شیمیایی روز ۷ آوریل به شهر دوما در نزدیکی دمشق است که بیش از ۷۰ نفر در آن کشته شدند.

مقام‌های وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) تأیید کردند که حملات نظامی به سوریه تنها تأسیسات مربوط به سلاح‌های شیمیایی را هدف گرفته، بی‌آنکه به نظامیان خارجی حاضر در این کشور، به ویژه نظامیان روس تلفات وارد آورد. به گفته جوزف دانفورد، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح آمریکا، واشنگتن حریم هوایی مورد استفاده در حملات جمعه‌شب را به روسیه اطلاع داده بود اما زمان دقیق حمله و اهداف مشخص آن را نه.

به گفته مقام‌های پنتاگون، حمله هوایی به سوریه سه هدف مشخص داشته: هدف اول مرکزی پژوهشی برای تولید و آزمایش تسلیحات شیمیایی و میکروبی در نزدیکی دمشق بود؛ هدف دوم، انبار ذخیره و تولید تسلیحات شیمیایی در غرب حمص از جمله گاز سارین عنوان شده و هدف سوم نیز انبار ذخیره تسلیحات شیمیایی دیگری در نزدیکی حمص بود که شامل یک مرکز فرماندهی نیز می‌شد.

اما یک فرمانده شبه‌نظامیان هوادار دمشق به خبرگزاری «رویترز» گفته است که فرودگاهی نظامی در دیماس و پایگاهی نظامی در کوه‌های قلمون در نزدیکی مرز با لبنان نیز هدف حمله قرار گرفته اند.

این خبر احتمال مشارکت اسرائیل در حمله هوایی به سوریه را افزایش می‌دهد که برخی رسانه‌ها آن را گزارش داده‌اند. این گزارش‌ها هنوز تأیید نشده اند.

روسیه از مشارکت دو کشتی جنگی آمریکایی و دست‌کم یک جنگنده آمریکایی و جنگنده‌های بریتانیایی و فرانسوی در این حمله خبر داد.

مقام‌های سوری ادعا کرده‌اند که شمار موشک‌های پرتاب‌شده ۳۰ فروند بوده و یک سوم آنها رهگیری و منهدم شده اند. این اطلاعات با محتوای بیانیه وزارت دفاع روسیه همخوان نیست.

دمشق مدعی است که تنها مرکز پژوهشی حومه دمشق دچار خسارت‌های مادی قابل توجه شده و دیگر تأسیسات این کشور صدمه جدی ندیده‌اند.

ویدئوهایی از دفاع هوایی سوریه در برابر این حمله در توئیتر منتشر شده است.

— Haidar Sumeri (@IraqiSecurity) April 14, 2018


با اینکه به گفته مقام‌های پنتاگون، طرح دیگری برای ادامه حملات وجود ندارد، ترامپ از احتمال ادامه آنها سخن گفته است. برخی رسانه‌ها نیز از «پایان مرحله اول» حمله به تأسیسات نظامی دمشق خبر داده اند.

آنتونیو گوترش،‌ دبیرکل سازمان ملل پس از حمله هوایی به سوریه از همه طرفین خواست تا «خویشتنداری» نشان دهند.

مخالفان حمله: مسکو و تهران

علی خامنه‌ای، رهبر ایران شنبه در دیدار با شماری از مسئولان حکومتی و سفیران کشورهای اسلامی به مناسبت روز «بعثت» پیامبر اسلام، حمله هوایی به سوریه را «جنایت» خواند و گفت:

«بنده صریحاً اعلام می‌کنم رئیس‌جمهور آمریکا، رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر انگلیس جنایتکارند و جنایت کردند؛ طَرفی هم نخواهند بست، سودی هم نخواهند برد؛ همچنان‌که در سال‌های گذشته در عراق، سوریه،‌ افغانستان حضور پیدا کردند و از این قبیل جنایات انجام دادند و سودی هم نبردند.»

وزارت خارجه ایران نیز در بیانیه‌ای از حمله هوایی به سوریه به سختی انتقاد کرد. در این بیانیه آمده است که:

«بی شک آمریکا و متحدانش که بدون وجود هیچگونه سند و مدرک اثبات شده ای و پیش از اعلام نظر نهایی سازمان منع و گسترش سلاح های شیمیایی علیه سوریه اقدام نظامی کرده و خود را در جایگاه قاضی و پلیس جهانی فرض کرده اند، مسئول تبعات و عواقب منطقه ای و فرامنطقه ای این ماجراجویی هستند و باید پاسخگوی پیامدهای آن باشند.»

تهران در این بیانیه به انتقاد از سرکوب فلسطینیان به دست اسرائیل پرداخت و حمله آمریکا به سوریه در عین حمایت از اسرائیل را نشانه «استاندارد دوگانه» این کشور خواند.

آناتولی آنتونوف،‌ سفیر روسیه در آمریکا پس از حمله هوایی به سوریه در بیانیه‌ای هشدار داد که «مسئولیت تمام عواقب آن با واشنگتن و لندن و پاریس است.»

او همچنین با انتفاد از سخنان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا علیه نقش مسکو در حمایت از دمشق گفت که «توهین به رئیس‌جمهوری روسیه پذیرفتنی نیست.»

کونستانین کوزاچف، رئیس کمیته امور بین‌الملل مجلس اعلی روسیه نیز حمله به سوریه را «نقض قوانین بین‌المللی» خواند و آن را تلاشی برای مانع‌تراشی بر سر راه کارشناسان سازمان بین‌المللی منع گسترش تسلیحات شیمیایی دانست که به تازگی بررسی‌هایشان را در شهر دوما آغاز کرده اند.

ایران و روسیه حمله هوایی به دوما را «صحنه‌سازی» می‌دانند.

برخی نمایندگان سنای آمریکا نیز ساعاتی پس از این حمله به انتقاد از آن پرداختند و گفتند که دولت باید برای هر حمله نظامی در سوریه از کنگره مجوز بگیرد.

مدافعان حمله: اسرائیل و ترکیه

اسرائیل حمله آمریکا و فرانسه و بریتانیا به سوریه را عمل به «خط قرمز» تعیین‌شده برای بشار اسد، رئیس‌جمهوری دولت دمشق در مورد استفاده از تسلیحات شیمیایی دانست.

یک مقام اسرائیلی به «رویترز» گفت که «سوریه هنوز دست به اقدامات جنایتکارانه می‌زند و پایگاهی برای چنین اقداماتی، به ویژه از سوی ایران فراهم کرده. این اقدامات است که نیروها و رهبری سوریه را با تهدید مواجه کرده است.»

اسرائیل بارها از حضور نظامی ایران در سوریه ابراز نگرانی کرده است.

وزارت خارجه ترکیه نیز شنبه در بیانیه‌ای از عملیات نظامی بریتانیا و فرانسه و ایالات متحده علیه سوریه حمایت کرد. در این بیانیه آمده است که:

«ترکیه اقدام نظامی آمریکا، انگلستان و فرانسه را پاسخی علیه رژیم سوریه می داند. این عملیات اقدامی در برابر حمله ضدانسانی و خلاف وجدان شیمیایی در شهر دوما است و با رضایت کامل از آن استقبال می کنیم.»

رجب طیب اردوغان،‌ رئیس‌جمهوری ترکیه جمعه گفته بود که ویدئوهای حمله شیمیایی در سوریه را به هیأت اعزامی از سوی مسکو داده تا آنها را به دست ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه برسانند.

ناتو نیز در بیانیه‌ای از این حمله حمایت کرد.

    در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • بهتاش

      اکنون وقتی است که نظام جمهوری اسلامی ایران اثبات کند یک نظام ملی و ایرانی است. تمامی شواهد نشان میدهد اگر در سیاست خارجی اش تجدید نظر اساسی نکند، ایران به فنا خواهد رفت. شجاعت و از خودگذشتی رهبری یک کشور در اینجا مشخص میشود. اینکه ۳۰ سال مرغش یک پا داشته باشد و روی یک سری سیاست خارجی ثابت عمل کند اشتباه محض است/ این قبیل کارها پیشنهاد میشود: ۱- اعلام کند از صلح خاورمیانه حمایت میکند و مخالف هرگونه اقدام نظامی برای حل مسائل است (اسم رمز عدم حمایت از گروههای فلسزطین معارض با اسرائیل به شکل آبرومندانه). ۲- اعلام امادگی برای مذاکره و برقراری روابط عادی با همه کشورها از جمله امریکا. ۳- اعلام کند تا زمانی بقیه اعضای شورای امنیت بجز امریکا پایبند باشند به برجام، ایران هم پایبند به برجام است. بدیهی است با اتخاذ این سیاست امریکا در انزوا قرار میگرد و سست میشود در لغو/ فقط اکنون باید این تجدید نظر صورت گیرد و نه بعد شکست کامل برجام!. ۴- با توجه به کارشکنی مستمر امریکا، بهترین شیوه برای مبادلات مالی و تجاری، بستن قررادادهای دوجانبه و چند جانبه پولی برای حذف ذلار از چرخه معاملات . مثلا ایجاد بانکهای مشترک. (اخیرا ایرباس شرکت کوچکی تاسیس کرده برای خدمات هواپیمایی به ایران/ این ر وش موجب کاهش ریسک کار با ایران است. ایجادشرکتها و بانکهای ویزه کار با ایران) این کار امریکا را تحت فشار قرار میدهد، هیچ چیز دردناکتر این نیست برای اقتصاد امریکا که دلار از گردونه مبالادت جهانی خارج شود!

    • کارو

      این وسط موضع ترکیه دربارۀ حملات جالب توجه است. ترکیه که تاکنون با چراغ سبز پوتین و زد و بند با روسیه و ایران موفق به حمله به عفرین شده و بخشی از خاک کردستان سوریه را اشغال کرده است، این بار در برابر منافع روسیه و ایرن ایستاده و خود را به آمریکا و متحدانش در ناتو نزدیک می کند. آیا این به معنی اعلام آمادگی ترکیه برای جنگیدن در کنار آمریکا و ناتو علیه ایران است؟ و اینکه آیا ترکیه از این پس و در صورت تداوم حملات از روسیه فاصله گرفته و به عنوان متحد آمریکا خواهد کوشید تا با برکناری اسد، از آمریکا مجوز کشورگشایی در کردستان عراق، کردستان سوریه و حمله به ارمنستان را بگیرد؟