ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دادستان تهران کاوه مدنی را تلویحاً به جاسوسی متهم کرد

جعفری دولت‌آبادی بدون آن‌که نامی از کاوه مدنی، معاون مستعفی سازمان محیط زیست ببرد گفته که پیشرفت در تحقیقات درباره بازداشت‌شدگان محیط زیستی موجب خروج «فلان آقا» از کشور شده.

عباس جعفری دولت‌آبادی گفته است که اظهارات برخی از متهمان پرونده محیط زیستی نشان می‌دهد که آن‌ها «اطلاعات مهم و استراتژیک» را خارج می‌کردند. او بدون آن‌که نامی از کاوه مدنی، معاون مستعفی سازمان محیط زیست ببرد گفته که پیشرفت در این تحقیقات موجب خروج «فلان آقا» از کشور شده است.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران چهارشنبه ۲۹ فروردین با اشاره به پرونده فعالان محیط زیستی و با اشاره تلویحی به کاوه مدنی گفت: «اگر عده‌ای فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند، ناشی از اهمیت تحقیقات مقدماتی در پرونده است و اگر امروز در برخی از سایت‌ها می‌خوانیم که فلان آقا از کشور خارج شده است، به پیش رفتن تحقیقات برمی‌گردد؛ چرا که برخی متهمان فهمیده‌اند که در حال نزدیک شدن به آن‌ها هستیم، حال اگر کسی از کشور خارج شده است، بالاخره روزی بر می‌گردد و به قول معروف، دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد.»

کاوه مدنی، معاون سازمان حفاظت از محیط زیست به‌تازگی که در خارج از کشور بود به ایران بازنگشت و از همان‌جا استعفا داد و استعفایش پذیرفته شد. استعفای مدنی پس از انتشار تصاویری از او در یک مهمانی که گفته می‌شد توسط اصولگرایان منتشر شده، استعفا داد.

مدنی در پیامی که صبح سه‌شنبه ۲۸ فروردین در توئیتر منتشر کرد گفت به دلیل فقدان مسئولیت‌‌‌پذیری مسئولان و جهل آن‌ها و به همین سبب متهم کردن فعالان محیط زیست به جاسوسی، از ایران «فرار» کرده است.

او پس از اظهارات امروز دادستان تهران نیز در توئیتر خود نوشت: «نه بیمار بودم و خسته و مأیوس، نه دوتابعیتی و رانت‌خوار و از تبار ژن خوب و نه محتاج معامله برای کتمان سوابقی تاریک و خاص! من با شور جوانی، عشق به وطن و امید برای بهبود آمدم. من خودم بودم اما خودی نبودم.»

عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست در جلسه‌ای با اعضای فراکسیون محیط زیست و فراکسیون شفاف‌سازی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که کاوه مدنی صرفاً به خاطر مسائل خانوادگی ایران را ترک کرده است. کلانتری همچنین گفت وزارت اطلاعات برخلاف اطلاعات سپاه پاسداران اعتقاد ندارد که فعالان بازداشت‌شده محیط زیست جاسوس‌اند.

دادستان تهران هم‌صدا با اطلاعات سپاه درباره پرونده فعالان محیط زیستی می‌گوید: «اظهارات برخی از متهمان در جریان تحقیقات، مؤید خروج اطلاعات مهم و استراتژیک کشور تحت پوشش محیط زیست است که آسیب‌های زیادی را در پی داشته است.»

او افزود: «اگرچه متهم اصلی این پرونده خودکشی کرد اما برخی متهمانی که اکنون دادستانی مشغول تحقیقات از آنان است، مطالب قابل توجهی را بیان نموده و آن‌چه را که گفته و رصد شده نیز درست بوده است.»

فردی که به‌گفته جعفری دولت‌آبادی خودکشی کرده کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست است که چهارم بهمن‌ماه به‌همراه جمعی از همکارانش دستگیر شد و ۱۹ بهمن در زندان درگذشت. مسئولان قضایی جمهوری اسلامی او را به «جاسوسی» متهم و علت مرگش را خودکشی اعلام کردند. خانواده سیدامامی اما این ادعا را رد می‌کند.

کاوه مدنی نیز تقریباً همزمان با این فعالان محیط زیست بازداشت شده بود اما این بازداشت بیشتر از یک روز دوام نیاورد و مأموران اطلاعات سپاه پاسداران او را به دفتر کارش بردند تا هم با حضور آن‌ها پیامی درباره سلامتی‌اش را در صفحه اینستاگرامش منتشر کند و هم دفتر کار او مورد بازرسی قرار گیرد.

کاوه مدنی محقق محیط زیست و فارغ التحصیل در رشته مدیریت آب و محیط زیست امپریال کالج لندن است. او در سال ۲۰۱۵ از سوی اتحادیه علوم زمین اروپا (EGU) به عنوان یکی از چهار دانشمند جوان و برجسته در علوم زمین برگزیده شد. پس از آن حضور بیشتری در رسانه‌های فارسی زبان داشت تا آنکه با تغییر رئیس سازمان محیط زیست در دولت دوازدهم به معاونت این سازمان رسید.

کاوه مدنی درباره مواجهه با بحران آب در ایران ایده‌هایی را دنبال می‌کند که متفاوت با نظر محافظه‌کاران و مدیران دولتی ایران بوده. به عقیده او، بحران آب در ایران به «سندرم مأموریت هیدرولیکی» مبتلا شده است، سندرومی که تنها راه مدیریت منابع آب را در سدسازی و طرح‌های انتقال آب می‌داند. او اصلاح ساختار حکمرانی آب در ایران را یکی از مسائل جدی در حل بحران آب می‌داند و بر این نظر است که به جای خودکفایی و امنیت غذایی، ایران باید به تبادل غذا و انرژی و دیپلماسی روی بیاورد.

حضور کاوه مدنی در ایران این امیدواری را برانگیخته بود که گام‌هایی در جهت حل بحران آب در ایران برداشته شود. با این حال برخی از سایت‌های داخل کشور موافقت‌های ماه‌های اخیر سازمان محیط زیست ایران با طرح‌های انتقال آب را از جمله دلایل احتمالی استعفای مدنی دانسته‌‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.