ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نمایندگان پارلمان‌های سه کشور اروپایی: آمریکا در برجام بماند

۵۰۰ نماینده پارلمان‌سه قدرت اروپایی در نامه‌ای به نمایندگان کنگره آمریکا گفته‌اند که خروج از برجام به اعتبار غرب آسیب می‌رساند. آن‌ها نتیجه این اقدام را گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه دانسته‌اند.

حدود ۵۰۰ نماینده پارلمان‌های آلمان، فرانسه و بریتانیا در نامه‌ای خطاب به همکاران خود در کنگره آمریکا از آن‌ها خواسته‌اند که با خروج از برجام موافقت نکنند. آن‌ها گفته‌اند اگر آمریکا از برجام خارج شود برنامه هسته‌ای ایران از کنترل خارج و منطقه خاورمیانه دستخوش ناآرامی‌های بیشتری خواهد شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برجام را «بدترین توافق همه دوران‌ها» نامیده بود. دولت آمریکا گفته است که اگر توافق هسته‌ای با ایران تا ۱۲ ماه مه (۲۲ اردیبهشت) توسط آلمان، فرانسه و بریتانیا تکمیل و تشدید نشود از این توافق خارج و تحریم‌ها علیه ایران بار دیگر از سر گرفته خواهد شد. در این‌باره کنگره آمریکا تصمیم خواهد گرفت.

حدود ۵۰۰ نماینده پارلمان‌های این سه کشور نامه‌ای در این‌باره به نمایندگان کنگره آمریکا نوشته‌اند که اشپیگل آلمان، لوموند فرانسه، گاردین بریتانیا و نیویورک تایمز آمریکا آن را به‌شکل همزمان پنج‌شنبه ۱۹ آوریل / ۳۰ فروردین منتشر کردند.

این نمایندگان برجام را نتیجه تلاش‌های دیپلماتیک ۱۳ ساله علیه «یک تهدید حاد» دانسته‌ و گفته‌اند: «برای مقابله با این تهدید و افزایش امنیت در خاورمیانه، جامعه جهانی با فشار تحریم‌ها و قدرت مذاکرات دیپلماتیک، که تقریباً توسط تمام قدرت‌های بزرگ اقتصادی پشتیبانی شد، عمل کرده است.»

آن‌ها افزوده‌اند که با امضای برجام برنامه هسته‌ای ایران تحت کنترل بی‌سابقه‌ای قرار گرفت و بخش عمده‌ای از ظرفیت غنی‌سازی این کشور و خطر یک مسابقه تسلیحاتی هسته‌ای محدود شده است.

توافق هسته‌ای یا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) در وین بین ایران و گروه ۱+۵، شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان منعقد شد.

نمایندگان پارلمان‌های آلمان، فرانسه و بریتانیا با بیان این‌که برای رسیدن به این توافق «حتی یک قطره خون نیز به زمین ریخته نشد»، افزوده‌اند: « کنترل [برنامه هسته‌ای ایران] بعد از انقضای مقررات توافق در پایان ۱۰ سال متوقف نخواهد شد و ایران همچنان به قوانین سخت‌گیرانه در مورد منع گسترش سلاح هسته‌ای ادامه خواهد داد.»

یکی از انتقادهای ترامپ به برجام این است که محدودیت برنامه هسته‌ای ایران در آن ناکافی است و با تکمیل آن می‌بایست تأسیسات نظامی ایران نیز تحت نظارت جامعه جهانی درآید و در پایان مدت توافق محدودیت غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات هسته‌ای ایران هم تجدید نظر شود.

نمایندگان پارلمان‌های سه کشور اروپایی گفته‌اند «دولت آمریکا به‌رغم آن‌که ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بوده تهدید کرده که از برجام خارج خواهد شد» و این ائتلاف جهانی را که برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران شکل گرفت، در خطر قرار می‌دهد: «تأثیر کوتاه‌مدت این حرکت به پایان کنترل برنامه‌های هسته‌ای ایران منجر خواهد شد که می‌تواند منبع جدیدی از مناقشات ویرانگر در خاورمیانه و فراتر از آن باشد. اما عواقب درازمدت آن جدی‌تر است: آسیب پایدار به اعتبار ما به‌عنوان شرکای مذاکره و مهم‌تر از همه، آسیب به کارآیی دیپلماسی به‌عنوان راهی برای صلح و امنیت. (...)همچنین مانع از توانایی ما برای نگهداری ایران پس از پایان کنترل‌های سخت‌گیرانه پیش‌بینی شده در برجام خواهد شد. اگر ما اتحاد خود را حفظ کنیم قادر خواهیم بود که بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران را هم در دراز مدت کنترل کنیم.»

آن‌ها به «سیاست‌های تهاجمی» ایران نیز پرداخته‌ و گفته‌اند که با نگرانی‌ها در این زمینه همراهند اما عمیقاً بر این نظرند که به چنین مسائلی باید جداگانه پرداخت و نه در چارچوب برجام.

نمایندگان پارلمان‌های آلمان، فرانسه و بریتانیا در پایان نامه خود تأکید کرده‌اند که «یک چیز روشن است: اگر برجام ناکام بماند، تقریباً غیرممکن است که یک بار دیگر اتحادی بزرگ برای مجازات ایران شکل بگیرد.»

آلمان، فرانسه و بریتانیا که تا ۱۲ ماه مه فرصت دارند برجام را بر اساس خواسته آمریکا تکمیل کنند ۱۵ مارس در برلین پشت درهای بسته با نمایندگان آمریکا مذاکراتی انجام دادند و سپس یک روز بعد نشست کمیسیون مشترک برجام در وین برگزار شد. همزمان سه قدرت اروپایی پیشنهادهای خود را در زمینه افزودن مکمل‌هایی به برجام در اختیار سایر کشورهای اروپایی قرار دادند، اما این پیشنهادها با اقبال چندانی مواجه نشد.

در روز ۲۸ مارس / ۸ فروردین سفیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیشنهاد بریتانیا، آلمان و فرانسه مبنی بر تحریم برنامه موشکی ایران را خارج از چارچوب پیش‌بینی‌شده در برجام به بحث گذاشتند. این نشست هم با اقبال کشورهای دیگر روبه‌رو نشد.

نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در روز ۱۶ آوریل / ۲۷ فروردین در این زمینه هم بی‌نتیجه ماند.

با این حال رابرت وود، سفیر آمریکا در امور خلع سلاح امروز (پنج‌شنبه) در ژنو از مذاکرات فشرده بین ایالات متحده آمریکا و سه قدرت اروپایی درباره مکمل‌های برجام و تجدید نظر در توافق هسته‌ای خبر داد و گفت: «ما خوشبین هستیم که با سه کشور اروپایی به توافق برسیم، چنان‌که رئیس جمهور ترامپ هم راضی باشد.»

روز گذشته (چهارشنبه) نیز خبرگزاری رویترز گزارش داد که کشورهای اروپایی به توافق درباره پیشنهاد بریتانیا، آلمان و فرانسه برای اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران نزدیک می‌شوند.

سه کشور اروپایی پیشنهاد داده‌اند که برای حفظ برجام و تأمین رضایت رئیس جمهور آمریکا حدود ۱۵ مقام ایرانی، شرکت‌ و گروه‌ مرتبط با برنامه موشک‌های بالستیک ایران تحریم شوند. این تحریم‌ها با براین هووک‌،‌ مدیر بخش برنامه‌ریزی سیاست‌های وزارت خارجه آمریکا در واشنگتن نیز به بحث گذاشته شده است. اما برخی کشورهای اتحادیه اروپا با این تحریم‌ها مخالفت کرده بودند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی درباره توقف برجام گفته است که «اگر آن‌ها پیمان را نقض کنند پشیمان خواهند شد و آثار آن را خواهند دید.»

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز هشدار داده که چنانچه برجام لغو شود، ایران در چهار روز به غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم بازمی‌گردد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • فرزاد ک.

    کاش یکبار برای همیشه بعضی از این هموطنان ما کلاه خود را قاضی می کردند، و یا بدون تفکر هر حرف یا کامنتی را انتشار نمی دادند! هموطن عزیز من؛ آنکس که در حال تجزیه و ویرانی کشور من و توست در مرزها و جنوب کشور نیست، به فارسی غلیظ تکلم می کند و در تهران ساکن است. گاهی در لباس مولایت درخواست واتیکان شیعه می کند، گاهی در لباس ولی فقیهت استان رضوی جدا می کند، گاهی در لباس برادران قاچاقچی ات هموطنان مرز نشین را تا سرحد خفگی تحت فشار قرار می دهد (باقتل و غارت). مردم به جان آمده از ظلمهای ولایت فقیه (فقر و تبعیض و نبودن آزادی و غارت منابع کشور و ...)، تا لب به اعتراض می گشایند تا برای خود مفری بیابند از این ظلمهای آشکار، فوراً به تجزیه طلبی متهم می شوند. در این میان بعضی هموطنان از همه جا بیخبر (و میهن دوست) باور می کنند، اما بعضی هم خود را به خواب زده اند، و آب به آسیاب ولایت فقیه می ریزند. پس ای هموطن! آنکس که باید مورد مواخذه قرار بگیرد، آن مرز نشین و یا جنوبی غریبه در وطن خود نیست، کسی است که به خوبی فارسی صحبت می کند و قادر است با یک کلمه همسر رئیس جمهور را به او نامحرم کند! او و برادران قاچاقچی او بانی و مسئول تجزیه احتمالی ایران اند، نه آن مردم محروم از حقوق اولیه خود.

  • farid

    حکومت اسلامی عنوان کتاب خمینی بود که همان حکومت مشروعه شیخ نوری ضد جریان مشروطه خواهی در ۱۰۰ سال پیش بود. بعدا برای فریب مردم در رفراندم ٬ کلمه حکومت را حذف و جمهوری را جایگزین کردند….. که همه طبق قانون اساسی شان همان حکومت ولایت مطلق فقیه میباشد که در پاریس مورد تایید کارتر و شرکا قرار گرفته بود تا جزیره ثبات خاور میانه و شمال افریقا را به میدان حنگ و ترور تبدیل نمایند…… انموقع که خبرنگار بی بی سی در اخرین مصاحبه شاه ، از سخن شاه بر ادامه افزایش قیمت نفت و اینکه نفت ایران تمام شدنی است و از سرمایه ملی باید برای پشرفت کشور استفاده شود٬ شکایت میکرد باید میفهمیدیم که بزودی خبری خواهد شد!....... وبعدا بی بی سی تصویر امام را در ماه کشف کردو تا حالا که حزب اله به دفتر بی بی سی بیروت در سال نو میلادی ۲۰۱۵ گل سرخ میفرستد سی و پنجسال گذشته و مردم ایران در این مدت تاوان سخت و دردناکی راپس داده اند…. حالا بخاطر وجود حکومت اسلامیشان نفت را زیر ۴۰ دلار میخرند و میلیاردها دلار اسلحه به کشورهای منطقه میفروشند و بدنبال قرار دادهای چرب و چیلی هستندو مرکل برای نجات حکومت و برجام به دیدار ترامپ میرود!. روح مصدق شاد که اینها را اخراج کرد و حالا با افتخار بر گشتند و حکومت اسلامی ذلیلانه به استقبالشان میروند!

  • عبدالعلی دشتی

    ملتهای جنوب ایران یعنی لر و عرب عمدتا کارگری در شرایط سخت و مزد ناچیز گیرشان فقط از همه ثروتی است که متعلق بدانها است. محیط زیست سرزمینهای شان تخریب و آلوده شده و آب به تاراج رفته است. فدرالیسم حداقل هایی را شاید فراهم کند، اما هرگز حق تعیین سرنوشتمان را نمی توان با التماس گرفت. بایست قیام کرد، چرا که حق گرفتنی است. هیچ حکومت اشغالگری حق تعیین سرنوشت به ملتهای تحت ستم نخواهد داد. رسانه های پرمخاطب فارسی زبان، به ندرت صدای مظلومیت ملتهای عرب و لر جنوب را به گوش دیگران می رسانند. همواره طوری وانمود می کنند این بقیه ملتهای ایران حنوب ارث پدری شان است. ما ملت های عرب و لر طی قرون و اعصار این سرزمینها ساکن بوده و حفظ کرده ایم. تغییر بافت جمعیتی و از طرفی با شرایط بدکردن اجبار به مهاجرت بومیان عرب و لر !! دو حکومت دیکتاتوری پهلوی و ولایت فقیه، یکی از دیگری بدتر است در استثمار مردم جنوب و غارت اموال ملی دو ملت لر و عرب. تنها راه اتحاد ملتهای عرب ولر است. پس شکست اسلام شعی و پان ایرانیستی، دوباره فریب جدیدی به نام ایرانشهری اخیرا میخواهند بخورد ملتهای تحت ستم بدهند و دوره ای دیگری را از استثمار رآاغاز کنند با کودتا یا گذار با شعار دمکراسی! یا صداوسیمای سراسر دروغ جمهور ی اسلامی ولایت فقیه نخوریم.

  • عبدالعلی دشتی

    جنوب ایران که سرزمین ملت های لر و بخیتاری و عرب ها بوده و تا زمان سلطه قوم پارس هخامنشینی مستقل بودند تحت عنوان عیلام، اما بارها این مردم علیه استعمار مرکز قیام کردند و بارها حکومتهای مستقل تشکیل دادند بعد از اسلام، و هربار سرکوب شدند! براستی چرا اینها این قدر دم دمکراسی میزنند و می گویند ما عرب و لرها را دوست داریم یک بار رفراندوم محلی نمی گذارند تا نظر مردم جنوب را به پرسند آیا میخواهند جزئی ایران باشند یا مستقل شوند؟! چرا تن به دمکراسی نمی دهند مانند اسکاتلند یا کبک کانادا؟! طی صد سال اخیر بدترین استعمار را شده است. صدای مظلومیت این مردم همیشه دولت های مرکزی تهران سرکوب شده است و نمونه اش تظاهرات مسالمت آمیز مردم اهواز بود با سرکوب روبرو شد. دیدیم بقیه فارس ها کمترین حمایت از اعتراضات عرب و لر کردند، تا ماهیتشان رسوا شد! کل دعوا آنها بر سر این است چه کدامشان سهم بیشتری از غارت نفت و گاز جنوب بهره برند! منابع ثروتهای معدنی مثل نفت و گاز می برند و در مراکز و از طریق ساخت ابنیه رفاهی و کارخانه و و رانت و دزدی غارت می کنند و به خارج می برند برای خود و آقازاده هایشان!

  • ایرانستان

    چرا برجام از بین برود؟ دارند پول ایران میخورند. به اسم آزادی بیان در کشورهایشان از پان استقلال طلب اهوازی تا اسلام گرای دو اتشه خمینی پرست میزبانی میکنند / صدها میلیاردها دلار اموال غارت شده را در بانکها و شکرتهایش سرمایه گذاری می شود. همین جوری آقا زاده ها را پذیرایی میکنند. چرا این جمهوری اسلامی نابود کنند فعلا؟ هر وقت ایران ضعیف شد و غارت کامل و ملیلیون ها ایارنی عقب مانده شیعی نسلشان منقرض شد و ملت های تحت ستم قوم فارس و شیعه ولایی توان استقلال یافتند ان وقت کلک این نظام ولایی را مثل صدام و .. می کنند.