ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت خارجه آمریکا ایران را در نقض حقوق بشر شایسته نکوهش دانست

وزارت خارجه آمریکا از ایران، روسیه، چین و کره شمالی به عنوان کشورهای که حقوق انسانی شهروندان را نقض می‌کنند نام آورد و گفت که این کشورها از نظر "اخلاقی سزاوار نکوهش" هستند.

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در گزارش سالانه‌ای که درباره وضعیت حقوق بشر نزدیک به ۲۰۰ کشور منتشر کرده است از ایران، روسیه، چین و کره شمالی به عنوان کشورهای که به طور "روزانه" حقوق انسانی شهروندانشان را نقض می‌کنند نام آورده و گفته است که این چهار کشور از نظر "اخلاقی سزاوار نکوهش" هستند.

تظاهرات دی ۱۳۹۶ در مشهد

این گزارش با مقدمه‌ای به امضای جان سالیوان، سرپرست موقت وزارت خارجه آمریکا در روز ۲۰ آوریل / ۳۱ فروردین در پایگاه "دفتر دموکراسی، حقوق بشر و کارگری" این وزارتخانه منتشر شده است.

بخش مربوط به ایران در ۴۸ صفحه به فهرست نقض حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۱۷ در حوزه‌های مختلف می‌پردازد از جمله: اعدام‌ها، قتل‌های فراقانونی و نقض حق زندگی، مفقود شدن افراد به دست نیروهای امنیتی، شکنجه و مجازات خلاف شأن انسانی، زندانی کردن افراد برای عقیده و یا کنش سیاسی، مذهبی، قومی، نقض حقوق قضایی متهم‌ها، نقض حق داشتن وکیل، ضبط غیرقانونی اموال، نقض حریم خصوصی شهروندان، آزادی بیان و رسانه، نقض حق دسترسی به اطلاعات، آزادی اینترنت، فرهنگ و فضای دانشگاهی، آزادی حرکت، آزادی عقیده و مذهب، حق بیان هویت جنسیتی و گرایش جنسی، و حقوق کارگران...

جان سالیوان در توضیح این گزارش گفته است که این پژوهش در حوزه حقوق بشر به عنوان منبع معتبر توسط نهادهای دولتی در آمریکا از جمله کنگره ایالات متحده، نهاد‌های وابسته به بازوی اجرایی دولت و نهادهای قضایی برای تصمیم گیری‌ها در موضوعات مختلف از قبیل کمک به پذیرش پناهنده استفاده خواهد شد.

سرپرست وزارت خارجه آمریکا نوشته است که: «حکومت‌هایی که آزادی بیان و آزادی برگزاری اجتماعات را محدود می‌کنند، نسبت به اقلیت‌های قومی، دینی و دیگر اقلیت‌ها خشونت می‌کنند و یا اجازه خشونت به آنها را می‌دهند، و یا شأن اساسی انسانی افراد را نادیده می‌گیرند شایسته نکوهش هستند و منافع ما را نادیده می‌گیرند».

خیزش دی ماه و تظاهرات‌های سرتاسری در ایران در گزارش در چند قسمت گنجانده شده‌اند از جمله کشته شدن معترضان در زندان و دستگیری تعداد زیادی از جوانان. اما گزارش وزارت خارجه آمریکا توجه ویژه‌ای هم به موضوع مصونیت فراقانونی نیروهای امنیتی و لباس شخصی در اعمال خشونت علیه معترضین و شرکت‌کنندگان در تظاهرات عمومی دارد. به گفته این گزارش، سوء استفاده‌های نیروهای امنیتی و بسیجی از قدرت برسی نمی‌شوند و هیچ روند قانونی شفافی در رسیدگی به جرایم آنها در خشونت به شهروندان وجود ندارد و این نیروها مصونیت فراقانونی دارند.

ادامه اعدام‌ها

در این گزارش آمده که از ماه اکتبر ۲۰۱۷ حکومت ایران بیش از ۴۳۷ نفر را اعدام کرده است که تنها ۷۰ اعدام به طور رسمی همراه با اطلاعاتی مانند تاریخ اعدام، نام اعدام شده و اتهام او منتشر شده‌اند.

با وجود الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر برای تخفیف در مجازات اعدام جرایم مربوط به مواد مخدر، به گزارش وزارت خارجه آمریکا بیشتر اعدام‌های سال ۲۰۱۷ در ایران مربوط به جرایم مرتبط با مواد مخدر بوده است. بر اساس «قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر» که سوم آبان ۱۳۹۶ ابلاغ شد مجازات اعدام درباره برخی از قاچاقچیان مواد مخدر حذف شد و این افراد به جای اعدام به "حبس درجه یک تا ۳۰ سال" محکوم می‌شوند.

در این گزارش سالانه از محمدعلی طاهری و عرفان حلقه هم نام آورده شده و به این اشاره شده که او تا به حال چندین بار به اعدام محکوم شده است. حکم طاهری آخرین بار در آبان‌ ماه ۱۳۹۶ جاری به دلیل "عدم مطابقت با قوانین" از سوی دیوان عالی کشور نقض شد و گزارش ضمن اشاره به این موضوع از دستگیری گسترده حامیان طاهری توسط اطلاعات سپاه پاسداران انتقاد می‌کند.

زندان‌های پرجمعیت

این گزارش همچنین از شرایط زندان‌ها در ایران انتقاد می‌کند و می‌گوید با بیش از ۲۰۰ هزار نفر زندانی، زندان‌های ایران سه برابر گنجایش‌شان جمعیت دارند و به این دلیل بسیاری از زندانیان فضای کافی برای زندگی در زندان ندارند. وضعیت بهداشت و سلامتی در زندان‌ها هم بد توصیف شده و در گزارش نام بخری زندانی‌ها آمده است که در زندان‌ها به دلیل مناسب نبودن مراقبت‌های پزشکی صدمه جانی می‌بینند – از جمله فردین فرامرزی که در ۱۹ ژوئن ۲۰۱۷ در زندان مرکزی سنندج در زندان جان خود را از دست داد.

گزارش همچنین به لیست زندانیانی می‌پردازد که دو تابعیتی هستند و در ایران به‌صورت "خودسرانه و طولانی‌مدت" و بر اساس "اتهامات سیاسی" بازداشت شده‌اند.

وضعیت زندانی‌های بهایی، زندانی‌های قومی و زنان در زندان هم هرکدام مجزا بررسی شده است.

به شرایط زندان رجایی شهر به ویژه وضعیت بد خدمات بهداشت و درمان در این زندان هم گزارش اشاره می‌کند به ویژه در دوران اعتصاب غذای زندانیان سیاسی در ماه ژوئیه ۲۰۱۷ که منجر به انتقال ناگهانی بیش از ۵۰ زندانی سیاسی، از جمله حداقل ۱۵ زندانی از بند ۱۲ به بنده امنیت ویژه ۱۰ در زندان شد.

نقض حقوق انسانی با مشارکت ایران در جنگ سوریه

بخشی از این گزارش مربوط به درگیری نیروهای سپاه قدس در جنگ داخلی سوریه و در حمایت از حکومت بشار اسد است. گزارش همچنین به حمایت ایران از گروه‌های تروریستی در عراق می‌پردازد.

در گزارش با استناد به گزارش دیدبان حقوق بشر آمده است که ایران در این جنگ قراردادها و قوانین بین‌المللی را نقض کرده و سربازان کودک را به میدان جنگ فرستاده است. همچنین نوشته است که ۱۴ نفر از این کودکان در لشگر فاطمیون – که لشگر مهاجران افغانستانی‌ای هستند که از سوی سپاه به سوریه فرستاده شده‌اند – کشته شده‌اند.

ایجاد محدودیت حرکت برای سیاست مداران مخالف

در این گزارش به ادامه حصر رهبران جنبش سبز میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسر موسوی، زهرا رهنورد اشاره شده و آمده است که محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین ایران نیز در ایران آزادی حرکت ندارد، از دادن اظهارات عمومی منع شده و رسانه‌ها هم حق انتشار نام یا تصویر او را ندارند.

گزارش همچنین به سرکوب مداوم اصلاح طلبان در ایران اشاره کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سارو

    گاهی صحبت هایی در گوشه و کنار شنیده می شود بدین ترتیب که ادعای کشورهای غربی از نقض حقوق بشر در کشورهایی نظیر ایران یک ادعای سیاسی است! و تا بحال نمایندگان نظام ولایت فقیه از جمله آقای ظریف آن را انکار کرده اند! در خبر فوق، در پاراگراف سوم، لیستی 19 گانه (مهمترین موارد) از نقض حقوق بشر در کشورمان نوشته شده، که مطمئناً هر شهروند ایرانی، خود یا تعدادی از بستگانش چندین مورد از لیست 19 گانه را تجربه کرده اند. من برای هرکدام از آن موارد مثالی یا توضیحی می نویسم: اعدام‌ها: رژیم سالیانه 1000 اعدام به جرم های واهی در ایران انجام می دهد، از اعدام تمام مردان یک روستا گرفته، تا اعدام دخترکی که از ناموس خود دفاع کرده، و اعدام جوانان کُرد بدلایل سیاسی، و اعدام نوجوانان، و اعدام نودینان مسیحی. قتل‌های فراقانونی و نقض حق زندگی: قتل ستار بهشتی و خبرنگار کانادایی – ایرانی، خانم کاظمی مفقود شدن افراد به دست نیروهای امنیتی: مادر سعید هنوز پس از حدود یک دهه در خصوص سرنوشت پسر مفقود شده اش که او را در خانه اش بازداشت کردند، از مسئولان قضایی درخواست پاسخی دارد. شکنجه و مجازات خلاف شأن انسانی: اعترافات زیر شکنجه یکی از موارد معمول و پیش و پا افتاده در نظام ولایت فقیه است. بسیارند کسانی که پس از آزادی و یا قبل از اعدام شکنجه شدن خود را توسط کارشناس های (بازجو های) اطلاعات و سپاه فاش کرده اند. نمونه آن کهریزک بود. زندانی کردن افراد برای عقیده و یا کنش سیاسی، مذهبی، قومی: بسیارند کسانی که به دلایل عقیده و یا کنش سیاسی، مذهبی، قومی در زندان هستند، هر ایرانی می تواند دهها مورد را به تناسب حافظه خود نام ببرد (سؤال خوبی است هموطن، از خودتان بپرسید نام چند نفر از این بی گناهان را در حافظه خود دارید؟ آیا بیش از حد نسبت به مردم، جامعه و آینده و کشورمان بی تفاوت نبوده ایم؟ ). ادامه در پایین...

  • سارو

    ادامه از بالا نقض حقوق قضایی متهم‌ها: عدم داشتن وکیل در حین بازجویی و تا هنگام اعدام یک مورد بسیار متداول است، نمونه اخیر آن خودکشی دادن زیست شناس در زندان بدون داشتن وکیل و بی خبری خانواده. نقض حق داشتن وکیل: طبق قوانین نظام ولایت فقیه، کسانی که به دلایل سیاسی بازداست می شوند در زمان بازجویی حق داشتن وکیل ندارند، تازه بعد از آن هم وکیل تسخیری مورد تأیید نظام مجاز است تا از قربانی دفاع کند. در مواردی هم بدلیل فشار به وکیل، وکیل از وکالت موکل خود کنار می کشد. و یا مانند آقای سلطانی وکیل را هم به زندان می اندازند! ضبط غیرقانونی اموال: این مورد از ابتدای انقلاب بوده و هست دیگر بر کسی پوشیده نیست که ثروت 90 میلیارد دلاری خامنه ای از کجا آمده است. نقض حریم خصوصی شهروندان: شهروندان پیش کش!! در دفتر کار مطهری هم شنود کار گذاشته بودند! در کشوری که رهبرش زن رئیس جمهور را می تواند با گفتن یک کلمه به شوهرش نامحرم کند، حریم خصوصی شهروندان دیگر محلی از اعراب نخواهد داشت. آزادی بیان و رسانه: نقض گسترده آزادی بیان و رسانه یکی از دلایل مردم برای رجوع به وبسایت ها و خبرگزاریهای خارجی است. نقض حق دسترسی به اطلاعات، آزادی اینترنت: فیلترینگ بخش جدایی ناپذیر از حکومت ولایت فقیه است و بر هیچ ایرانی این مقوله پوشیده نیست فرهنگ و فضای دانشگاهی: عدم اجازه برگزاری کنسرتها، و دانشجویان ستاره دار مثالهایی در این خصوص است آزادی حرکت، آزادی عقیده و مذهب: در ایران امروز به شوخی گاهی گفته می شود آزادی حرکت، عقیده و مذهب هست! اما آزادی پس از آن نیست. حق بیان هویت جنسیتی و گرایش جنسی: این مورد یکی از اصلی ترین دلایل مهاجرت هموطنان به خارج از کشور است. و حقوق کارگران: روزی نیست که خبری از اعتصابها و مشکلات کارگری در خبرگزاریها نبینیم و نشنویم. تمام این موارد نقض سیستماتیک حقوق بشر در نظام ولایت فقیه است. این نظام ولایت فقیه به شکلی بسیار شنیع حقوق مردم خود را نقض می کند باید مورد نکوهش جهانی قرار بگیرد همچنانکه مورد نکوهش ایرانیان است. هر ایرانی بنا به وظیفه ملی خود باید حکومت ایران را به هر روشی که خود صلاح می داند مورد نکوهش قرار دهد. بی تفاوت نباشیم، بی تفاوتی منجر به سوختن کشور و مردم ایران خواهد شد.

  • ابراهیم ورسجی

    رژیم آخوندی ایران بخاطر نقض حقوق بشریی ایرانی ها ورژیم صهیونیستی اسرائیل بخاطرنقض حقوق فلسطینی ها شدیدا قابل سرزنش می باشند. ازاین رو،متاسفم ازاینکه وزارت خارجه امریکا دومی را فراموش کرده یا برآن چشم بسته است!