ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مجلس و گرایش به تغییر کابینه − زورشان فقط به چند تن وزیر کم‌اختیار می‌رسد؟

دولت اعلام کرده که خود را برای خروج آمریکا از برجام آماده کرده است. اصلاح‌طلبان بر سر تغییرات احتمالی در کابینه روحانی اختلاف نظر دارند. آیا فرصت کافی وجود دارد؟

این احتمال وجود دارد که با خروج ایالات متحده آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، امری که بحران اقتصادی در کشور را تشدید می‌کند، حسن روحانی کابینه دولت دوازدهم را تغییر دهد. محمد رضا بادامچی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی روز گذشته از روحانی خواسته بود که اصلاح‌طلبان را در تغییرات احتمالی کابینه در نظر داشته باشد. محمد کاظمی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اما چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت گفته است هرچند برخی وزرا خوب عمل نکردند، و قطعاً مجلسیان هم به تغییر کابینه گرایش دارند، اما در شرایط کنونی فرصتی برای اعمال این تغییرات نیست.

اما از طرف دیگر نمایندگان، به ویژه نمایندگان اصول‌گرا، مایلند نشان دهند که در شرایط دشوار کنونی بیکار ننشسته‌اند. زورشان فقط به چند تن وزیر می‌رسد که با وجود رهبر و سپاه و محافل پنهان، حوزه اختیارات محدودی دارند؟

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در حلقه نمایندگان مجلس (عکس: آرشیو)

محمد کاظمی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی و از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران گفته است:

 «مسائل بین‌المللی و همچنین مسائلی که آمریکایی‌ها برای ما ایجاد کردند، واقعیت‌هایی است که اگر جامعه در جریان آن قرار گیرد، خیلی بهتر است. اما تغییر کابینه را توصیه نمی‌کنم اگرچه برخی وزرا خوب عمل نکردند و ضعیف عمل کردند اما به نظر می‌رسد در این شرایط فرصتی برای تغییر وجود ندارد مگر اینکه خود رئیس‌جمهور اقدام کند.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ۱۲ مه نظر قطعی خود را درباره توافق هسته‌ای با ایران اعلام می‌کند. محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت و معاون رئیس جمهوری اسلامی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت در سخنانی در انزلی پیش‌بینی کرده که احتمالاً ایالات متحده آمریکا از برجام خارج می‌شود. نوبخت گفته است:

«آماده متفاوت شدن فضا هستیم و تدابیر و بودجه‌های لازم را برای روزهای متفاوت با امروز، آماده کرده‌ایم. محاصره اقتصادی، همچنان وجود دارد و وظیفه ما این است که آن را بشکنیم و از تصمیماتی هم که از ابتدای دولت تاکنون تحت عنوان برجام اتخاذ شد و همه مردم ایران در آن سهم دارند را تا آخرین روز، با مستندات دفاع می‌کنیم.»

محمد کاظمی، عضو کمیسیون قضایی مجلس به خبرگزاری ایسنا گفته که مجلس «قطعاً از تغییر کابینه» استقبال می‌کند. او اما در همان حال یادآوری کرده که شرایط را هم باید در نظر گرفت:

«باید ببینیم فضا به چه سویی پیش می‌رود ولی در این شرایط خاص و حساس که در فضای بین‌المللی هم درگیر مسائلی هستیم، تغییر کابینه را به صلاح نمی‌دانیم.»

 حسن روحانی پیش از این تحولات، یکشنبه گذشته در سخنانی که در اجلاس «هم‌اندیشی مدیران ارشد دولت» ایراد کرد، گفته بود:

« هر کس در پست دولتی و در هر رده مدیریتی که قرار دارد، باید بداند طبق قانون و وظیفه شرعی، دارای توانمندی و قدرت بالاست و باید به وظیفه خود عمل کند و اگر نمی‌تواند و از اخم این و آن می‌ترسد و هراس دارد، باید کنار برود، چرا که واجب نیست، صندلی که اشغال کرده تا پایان ۴ سال به آن بچسبد.»

گرایش مجلس به تغییر کابینه بعد از سخنان روحانی در اجلاس یاد شده، آشکارتر شده است. بحران دلار که قیمت آن مجدداً به شش هزار تومان رسید، بحران بیکاری، اعتراضات کارگران، مزدبگیران، شاغلان و بازنشستگان در شهرهای مختلف ایران و همچنین تظاهرات سراسری دی ۹۶ در بیش از ۸۵ شهر ایران توأم با بحران بی‌آبی در فلات مرکزی و اعتراضات کشاورزان، دولت را به چاره‌جویی واداشته است. وزارت نفت اعلام کرده که تا وقتی که صادرات نفت ایران ادامه دارد، از نظر این وزارتخانه برجام اجرا می‌شود. با خروج آمریکا اما ممکن است صادرات نفت نیز مختل شود.

اسفند سال گذشته محمد علی پورمختار نماینده اصول‌گرا با سابقه سپاهی‌گری پیشنهاد داده بود که برای «نجات کشور» یک نظامی رئیس جمهور ایران شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • bijan

    " اوباما " هوشمندانه تلاش می کرد که رابطه ایران با غرب بهبود یابد تا از نزدیک شد ن ایران به روسیه جلوگیری کند. حاکمان ایران سر سختی کردند و با حرکت های جاهلانه این فرصت طلائی را از دست دادند( رهبر می گفت دستی که اوباما دراز کرده آهنی است با دستکش مخملی !!) تندرو ها هم برجام را بی ارزش جلوه می دادند تا دولت روحانی را بی اعتبار و نا موفق جلوه دهند ! این ها هرگز گمان نمیکردند که " ترامپ " کلانتر کاخ سفید شود . اسرائیل در صدد است تا وقتی که ترامپ هست ضربه کاری به ج.ا سلامی وارد کند . در این شرایط که مردم هم به ستوه آمده اند نظام درمانده شده و دچار روز مرگی شده است .

  • یک خواننده رادیو زمانه

    این همه غلط املایی در یک کامنت چند خطی !!

  • راست آزمایی

    بارها در کامنتهایی سالهای قبل گفته شد: برجام راه حل موقت است باری برگرداندن وضعتی از حالت استرس به آرامش نسبی. این روند و پروسه اعتمادسازی، بایست با رفع خصومت مابین طرفین باشد. اما درست برعکس شد در ایران! روی موشک نوشتن مرگ... اینکار عادما بود تابرجام زمنی بخورد. اما برجام حتی بدون امریکا ارزشمند است. برجام دارای آثار حقوقی مهمی است. اگر وقاعا حکومت ایارن درصدد ساخت بمب هسته ای نیتس، هیچ ینازی به خر.ج برجام ندارد! برجام اگر همه طرفها بیرون رفتند، باز هم رازشمند است. چون در برجام چاشنی برگشت است، به محض اینکه حکومت ایران از برجام بیاید بیرون رود، تحریم ها اتوماتیک بر می گردد! پس اصلا جایگزین منابی نیتس. ایران بایست به طرف برنامه تکمیلی برجام بورد. اگر خصومت با امرکیا و اسارئیل بکنرا بگذراد دیگر هیچ بهانه مهمی ینست. وقاعا رعایت اعلامیه حقوق بشر هیچ چیز از حکومت ایران را تضعیف نیمکند بلکه موجب رضایت داخلی میوشد. اما مسئله حوق بشر در ایران دلیل اصلی تحریمها نیست / اساسا مشکلات داخلی ایران موجب تحریم نبوده! بلکه سیاست خارجی موجب این کار شده. . . خرج از برجام توسط ایران ممکن است دوباره پرونده اش برود زیر فصل هفتم منشور سازمان ملل! اساس خرچ از برجام سودی ندارد برای ایران. حداقل سود برجام، تعلیق و یا لغو رسمی برخی تحریمیهای سازمالن ملل بود. اکنون ایران، میتواند با دنیا رابطه رسمی داشته بادش. تحرمیها سازمان مل ایارن را رسما از حضور رد جهان محروم رکده بود برجام این محدودیت برداشت! ارزش اول برجام اینست. اما متاسافنه حکومت ایران از فضا دوستانه ای که در سطخ غرب بوجود امد به نفع مافع ملی ایران بهره نبدر با ادامه سایتس تسزه جویی اش با غربیان! تحریم های غیربرجامی اروپا و امریکا بایست از طریق بهبود روابط حاصل شود.

  • راست آزمایی

    ادعاهای دولتیها که همچنان دیسکورس نظام معکوس البته بازی میکنند: دولت خوب /نظام بد !، (دیکسورس رسمی= دولت بد/ نظام خوب/)/ دیگر این دیسکورس بازی ها فایده ندارد! فقط توضیح بدهد چرا دولت معتقد است ارزش دلار ۴۲۰۰ تومان است و در بازار ایران ۶۰۰۰ هزار تومان است! اما با توجه مقایسه قیمت دلار امریکا با افغانی (واحد پول) افغانستان و ریال ایران؛ قدرت خرید مردم افغانستان ، بیش از هشت برابر مردم ایران است، قدرت خرید حداقل دستمزد بگیر رسمی افغانستان سه برابر ایران است؟! این در حالی است ایران صادرکننده نفت و با درامد مازاد نفتی روبرو است به دعای خودش و دارای ذخایر ارزی بعد از امریکا است؟!