ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مشاور آيت‌الله خامنه‌ای: نامه اوباما حرف تازه‌ای ندارد

<p>علی&zwnj;اکبر ولايتی، مشاور آيت&zwnj;الله علی خامنه&zwnj;ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران گفت نامه باراک اوباما، رئيس&zwnj;جمهوری آمريکا به رهبر ايران &quot;حرف تازه&zwnj;ای ندارد.&quot;</p> <!--break--> <p>&nbsp;</p> <p>به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، ولايتی دوشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۰ در جمع خبرنگاران از پاسخ به این پرسش که آيا ايران قصد دارد به اين نامه پاسخ بدهد يا نه، خودداری کرده است.</p> <p>دو روز پيش نيز سرلشکر رحيم صفوی يکی ديگر از مشاوران آيت&zwnj;الله خامنه&zwnj;ای در پاسخ به سؤالی مبنی بر موضع ايران در برابر نامه اوباما گفت: &quot;تنگه هرمز يک گذرگاه استراتژيک هم برای تجارت جهانی و هم برای انرژی جهان است و ۲۳ تا ۲۷ درصد نفت جهان از اين منطقه تأمين می&zwnj;شود.&quot;</p> <p>سرلشکر صفوی گفته است: &quot;اگر خطراتی متوجه جمهوری اسلامی ايران باشد، قادر است برای دفاع از منافع ملی خود، از ابزارهای مختلف سياسی استفاده کند.&quot;</p> <p>هفته گذشته، روزنامه آمريکايی نيويورک&zwnj;تايمز از ارسال نامه باراک اوباما به رهبر جمهوری اسلامی خبر داده بود.</p> <blockquote> <p>سرلشکر صفوی: اگر خطراتی متوجه جمهوری اسلامی ايران باشد، قادر است برای دفاع از منافع ملی خود، از ابزارهای مختلف سياسی استفاده کند</p> </blockquote> <p>به نوشته اين روزنامه، آمريکا در اين نامه گفته است در صورتی که ايران تنگه هرمز را مسدود کند، به آن واکنش نشان می&zwnj;دهد.</p> <p>رامين مهمان&zwnj;پرست، سخنگوی وزارت خارجه ايران گفته است ايران اگر لازم بداند به اين نامه پاسخ می&zwnj;دهد.</p> <p>به گفته مهمان&zwnj;پرست &quot;پيام آمريکا درباره امنيت تنگه هرمز از طريق سفير آمريکا در سازمان ملل به سفير ما در سازمان ملل و از طريق سفير سوييس در تهران به وزارت خارجه منتقل شده است، هم&zwnj;چنين اين پيام از طريق جلال طالبانی نيز به ايران منتقل شده است.&quot;</p> <p>تنش درباره تنگه هرمز بين ايران و آمريکا پس از توافق&zwnj;های اوليه غرب برای تحريم خريد نفت ايران بالا گرفت. چند هفته پيش محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيس&zwnj;جمهور ايران گفت: &quot;اگر بنا باشد نفت ايران را تحريم کنند، يک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.&quot;</p> <p>پس از تهديد اين مقام دولت ايران، آمريکا اعلام کرد هر کسی که آزادی رفت و آمد را در تنگه بين&zwnj;المللی هرمز تهديد کند، به وضوح در جامعه جهانی جايی نخواهد داشت و هيچ&zwnj;گونه اخلالی در اين تنگه تحمل نمی&zwnj;شود.</p> <p>سپاه پاسداران ايران نيز در واکنش به اين هشدارها اعلام کرد تهديد را با تهديد پاسخ خواهد داد.</p> <p>با اين حال پس از دو هفته مناقشه بر سر تنگه هرمز، احمد وحيدی، وزير دفاع ايران در جمع خبرنگاران گفت: &quot;ما نگفتيم تنگه هرمز را می&zwnj;بنديم بلکه مسأله اين است که اگر کسی بخواهد امنيت خليج فارس را به خطر اندازد، برای همه به خطر می&zwnj;افتد.&quot;</p> <p>در حال حاضر همه نفت توليدی عراق، کويت و قطر و بخش زيادی از نفت توليدی عربستان و امارات و همچنين بخشی از گاز توليدی قطر برای ورود به بازرهای جهانی از تنگه هرمز عبور می&zwnj;کند.</p> <p>روزانه حدود ۱۷ درصد نفت مورد نياز دنيا از اين تنگه عبور می&zwnj;کند. بخش عمده رفت و آمدهای کشتی&zwnj;های حامل نفت از بخش آب&zwnj;های سرزمينی کشور عمان انجام می&zwnj;شود.</p> <p>&nbsp;</p>

علی‌اکبر ولايتی، مشاور آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران گفت نامه باراک اوباما، رئيس‌جمهوری آمريکا به رهبر ايران "حرف تازه‌ای ندارد."

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، ولايتی دوشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۰ در جمع خبرنگاران از پاسخ به این پرسش که آيا ايران قصد دارد به اين نامه پاسخ بدهد يا نه، خودداری کرده است.

دو روز پيش نيز سرلشکر رحيم صفوی يکی ديگر از مشاوران آيت‌الله خامنه‌ای در پاسخ به سؤالی مبنی بر موضع ايران در برابر نامه اوباما گفت: "تنگه هرمز يک گذرگاه استراتژيک هم برای تجارت جهانی و هم برای انرژی جهان است و ۲۳ تا ۲۷ درصد نفت جهان از اين منطقه تأمين می‌شود."

سرلشکر صفوی گفته است: "اگر خطراتی متوجه جمهوری اسلامی ايران باشد، قادر است برای دفاع از منافع ملی خود، از ابزارهای مختلف سياسی استفاده کند."

هفته گذشته، روزنامه آمريکايی نيويورک‌تايمز از ارسال نامه باراک اوباما به رهبر جمهوری اسلامی خبر داده بود.

سرلشکر صفوی: اگر خطراتی متوجه جمهوری اسلامی ايران باشد، قادر است برای دفاع از منافع ملی خود، از ابزارهای مختلف سياسی استفاده کند

به نوشته اين روزنامه، آمريکا در اين نامه گفته است در صورتی که ايران تنگه هرمز را مسدود کند، به آن واکنش نشان می‌دهد.

رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه ايران گفته است ايران اگر لازم بداند به اين نامه پاسخ می‌دهد.

به گفته مهمان‌پرست "پيام آمريکا درباره امنيت تنگه هرمز از طريق سفير آمريکا در سازمان ملل به سفير ما در سازمان ملل و از طريق سفير سوييس در تهران به وزارت خارجه منتقل شده است، هم‌چنين اين پيام از طريق جلال طالبانی نيز به ايران منتقل شده است."

تنش درباره تنگه هرمز بين ايران و آمريکا پس از توافق‌های اوليه غرب برای تحريم خريد نفت ايران بالا گرفت. چند هفته پيش محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيس‌جمهور ايران گفت: "اگر بنا باشد نفت ايران را تحريم کنند، يک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد."

پس از تهديد اين مقام دولت ايران، آمريکا اعلام کرد هر کسی که آزادی رفت و آمد را در تنگه بين‌المللی هرمز تهديد کند، به وضوح در جامعه جهانی جايی نخواهد داشت و هيچ‌گونه اخلالی در اين تنگه تحمل نمی‌شود.

سپاه پاسداران ايران نيز در واکنش به اين هشدارها اعلام کرد تهديد را با تهديد پاسخ خواهد داد.

با اين حال پس از دو هفته مناقشه بر سر تنگه هرمز، احمد وحيدی، وزير دفاع ايران در جمع خبرنگاران گفت: "ما نگفتيم تنگه هرمز را می‌بنديم بلکه مسأله اين است که اگر کسی بخواهد امنيت خليج فارس را به خطر اندازد، برای همه به خطر می‌افتد."

در حال حاضر همه نفت توليدی عراق، کويت و قطر و بخش زيادی از نفت توليدی عربستان و امارات و همچنين بخشی از گاز توليدی قطر برای ورود به بازرهای جهانی از تنگه هرمز عبور می‌کند.

روزانه حدود ۱۷ درصد نفت مورد نياز دنيا از اين تنگه عبور می‌کند. بخش عمده رفت و آمدهای کشتی‌های حامل نفت از بخش آب‌های سرزمينی کشور عمان انجام می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.