ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتصاب بازاریان بانه بیستمین روز را هم پشت سر گذاشت

برای تحقق شعار «کالای ایرانی» که خامنه‌ای تعیین کرده، محدودیت‌هایی برای بازاریان شهرهای مرزی کردستان ایجاد شده. معیشت عده زیادی از مرزنشینان به خطر افتاده است.

با گذشت ۲۰ روز بازار بانه همچنان بسته و بازاریان این شهر در اعتصاب به سر می‌برند. شهر کاملاً به حالت تعطیل درآمده و اینترنت هم از ۳ روز قبل به این سو قطع شده.

بانه بعد از ۲۰ روز اعتصاب بازاریان

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶ در جلسه‌ای که در آن زمان با نمایندگان اتاق بازرگانی برگزار کرده بود، اعلام کرد که بر اساس مصوبه هیأت دولت کولبری ممنوع و مرزها هم بسته می‌شوند. دولت مقرر کرده است که کسانی که حداقل سه سال در روستاهای مرزی سکونت دارند، «کارت پیله‌وری» دریافت کنند. آن‌ها می‌توانند در ۱۵ بازارچه مرزی که هنوز ایجاد نشده کالا عرضه کنند. مصوبه هیأت دولت    معشیت ۲۰۰ هزار نفر در مناطق شمال‌غرب کشور را به مخاطره انداخته است. بازاریان بانه از ۲۰ روز قبل تاکنون در اعتراض به مصوبه «مصوبه کولبری» در اعتصاب‌اند.

رسول خضری، نماینده پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی چهارشنبه، ۲۹ فروردین گفته بود که مصوبه دولت مبنی بر «ممنوع شدن کولبری و انسداد مرزها» باعث بیکاری بیش از ۷۰ تا ۸۰ هزار کولبر شده است.

سایت «هەنگاو» چهارشنبه گذشته از استقرار خودروهای نیروهای یگان ویژه در مسیرهای منتهی به بانه خبر داد. این نیروها از شهرهای دیگر به بانه اعزام شده‌اند. علاوه بر این در چند نقطه شهر هم ایست بازرسی دایر شده و مأموران امنیتی آمد و رفت‌ها را زیر نظر گرفته‌اند. در رسانه‌های محلی خبرهای تأیید نشده‌ای از بازداشت دست‌کم ۲۰ تن از بازاریان بانه منتشر شده است.

حسن امینی، مدیر مدرسه علوم دینی امام بخاری در سنندج دو روز قبل با انتشار بیانیه‌ای از اعتصاب بازاریان بانه حمایت کرده است.

امینی در این بیانیه از «دستگیری بعضی افراد و تهدید به بازداشت و برخورد شدید» با بازاریان خبر داده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در آستانه نوروز، مانند سال‌های قبل  پیامی به مناسبت سال تحویل داد و مثل همیشه اسمی برای سال تعیین کرد: امسال شد «سال کالای ایرانی». این نامگذاری در وضعیتی انجام می‌شود که چرخ تولید در ایران به سختی می‌چرخد، کارگران مدام بیکار می‌شوند یا مجبورند بدون دستمزد کار کنند. حسن امینی، مدیر مدرسه علوم دینی امام بخاری در سنندج در بیانیه‌ای که در حمایت از بازاریان بانه منتشر کرده می‌گوید بستن مرزها و ایجاد محدودیت برای بازاریان بانه در راستای شعار سال خامنه‌ای انجام می‌شود. امینی در این بیانیه گفته است:

«با بستن مرز بر روی چند شهر کوچک و محروم از هر گونه امکانات کسب و کار در مناطق کوردنشین، و دیگر مناطق اهل سنت، کمترین دگرگونی و تحول مثبتی در اقتصاد کشور رخ نخواهد داد.»

 رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر در گفت‌وگویی که پنجشنبه ۱۶ آذر خبرگزاری خانه ملت با او انجام داد گفته بود کولبران و مرزنشینان دیگر نمی‌توانند معاش روزانه خود را تأمین کنند:

«۸ هزار کولبر، ۳۰ هزارکسبه پیرانشهر و همچنین ۷ میلیون بازرگان از جمعیت ۷ استان کشور از طریق مرز تمرچین امرار معاش و ارتزاق می‌کنند و با بسته شدن مرز تأمین معیشت آنها با تهدید مواجه شده است.»

منصور مرادی، نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی اعلام کرده که نرخ بیکاری در استان کردستان از ۴۵ درصد هم فراتر رفته است. علی ربیعی، وزیر کار دی سال گذشته به بانه سفر کرد و وعده داد که با راه‌اندازی صنایع تبدیلی و بسته‌بندی مشکل بیکاری در استان کردستان تخفیف پیدا کند. این وعده اما تحقق نیافت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • faryad

    بشناسید:طرفدار کراواتی ج. ا. «ابوالفضل بهشتی» که در فرودگاه اروپایی با یک زن منتقد ج.ا. هتاکی میکند ***

  • faryad

    خود حکومتی ها یکی پس از دیگری اعتراف می کنند که بر سر ایران و ایرانی چه آورده اند: - کلانتری، وزیر کشاورزی هاشمی رفسنجانی و خاتمی و معاون حسن روحانی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ، می گوید : « هر بلایی که بر سر حوزه محیط زیست آمده طی چهار دهه گذشته بوده است. پیش از این مدت، بسیاری از شاخص‌های محیط زیستی کشور، مثل آب، در جایگاه مناسبی قرار داشت». او همچنین گفته است که «سدسازی ها ایران را به ورشکستگی آبی کشانده، و دیگر حتی یک تالاب و دریاچه زنده در کشور وجود ندارد!.» - چیت چیان، وزیر نیروی دولت یازدهم (که سی سال است در سمت های مختلفی شاهد و ناظر این بی خردی ها بوده)، تازه اعلام می کند که: «ظرفیت سدسازی در ایران به حد اشباع رسیده. ظرفیت ذخیرگاه سدهای ایران یک و نیم برابر میزان آب‌های جاری است و بهتر است چنین پروژه‌هایی حتا اگر اجرای آن آغاز شده باشد متوقف ‌شود!». - رضا راعیی، مدیرکل دفتر مطالعات منابع آب ایران، اعلام می کند که: «پنجاد در صد مخازن سدهای کشور خالی ست!». اما فکر نکنید این حرف ها به معنی خردمند شدن این مسئولین است، نه! - درد این جاست که همین مسئولین هم اکنون با افتخار می گویند: «683 سد دیگر را هم در مرحله اجرا و ساختن دارند!» و اين یعنی ویران سازی ایران همچنان ادامه دارد!.