ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر خارجه فرانسه: برجام هنوز زنده است

ژان ایو لودریان می‌گوید فرانسه مصمم به نجات برجام است. او از تماس مکرون با روحانی خبر داد. فرانسه نگران قراردادهای خود با ایران است. وزیر اقتصاد فرانسه خروج آمریکا از برجام را «غیرقابل قبول» خواند.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه پس از خروج آمریکا از برجام در مصاحبه‌ای گفته است که توافق هسته‌ای با ایران همچنان پابرجاست و این فقط آمریکاست که از این توافق خارج شده. او گفت امانوئل مکرون با حسن روحانی تماس خواهد گرفت. وزیر اقتصاد فرانسه نیز ناخشنودی خود را از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای اعلام کرد و گفت آمریکا خود را «ژاندارم اقتصادی جهان» می‌داند.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه

ژان ایو لودریان چهارشنبه ۹ مه / ۱۹ اردیبهشت در گفت‌وگو با شبکه آرتی‌ال فرانسه در برابر این سئوال که آیا توافق هسته‌ای از بین رفت، گفت: «نه. این توافق نمرده است. آمریکا از برجام خارج شده اما این توافق هنوز وجود دارد.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روز گذشته، سه‌شنبه ۸ مه / ۱۸ اردیبهشت نظرش درباره برجام را اعلام کرد و گفت ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران خارج می‌شود و تحریم‌های نفتی علیه ایران را مجدداً اعمال می‌کند. این اقدام ترامپ با مخالفت کشورهای اروپایی، اتحادیه اروپا و سازمان ملل مواجه شده است.

لودریان نگرانی خود از ثبات سیاسی در خاورمیانه را پنهان نکرد و افزود: «بله. خطر رویارویی، واقعی است.» او اظهار امیدواری کرد که «این اقدام (خروج آمریکا از برجام) شکستی برای صلح نباشد».

ژان ایو لودریان همچنین بر پیشنهاد امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه تأکید کرد: «همه بازیگران برجام دور یک میز بنشینند و تصمیم‌گیری کنند.»

او همچنین گفت مکرون قرار است امروز (چهارشنبه) بعد از ظهر با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران تماس بگیرد و درباره برجام گفت‌وگو کند. او خود نیز دوشنبه آینده با همتایان آلمانی و بریتانیایی خود با امید به نجات برجام جلسه‌ای برگزار خواهد کرد: «ما مصمم به نجات این توافق هستیم زیرا برجام ما را از گسترش سلاح‌های هسته‌ای محافظت می‌کند.»

وزیر خارجه فرانسه تأکید کرد: «ما می‌خواهیم در توافق هسته‌ای باقی بمانیم و همچنین اطمینان حاصل کنیم که ایران در آن باقی می‌ماند، که ایرانی‌ها به اجرای موارد تعیین‌شده در توافق ادامه می‌دهند و در برابر از مزایای اقتصادی که اروپایی‌ها سعی می‌کنند آن‌ها را حفظ کنند، بهره ببرند. این به سود ایران است.»

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران روز گذشته (سه‌شنبه) پس از اعلام خروج آمریکا از برجام گفت ایران در برجام می‌ماند اما با طرف‌های دیگر توافق هسته‌ای وارد گفت‌وگو می‌شود، اگر این گفت‌وگوها منافع ایران از برجام را تضمین کرد ایران نیز به فعالیت در چارچوب توافق هسته‌ای ادامه می‌دهد در غیر این صورت از آن خارج خواهد شد.

ژان ایو لودریان همچنین از نشست دولت فرانسه در روزهای آینده با شرکت‌های فرانسوی که با ایران قرارداد امضا کرده‌اند، خبر داد «تا تمام تلاش‌ها را به‌خرج دهند که این قراردادها را در مقابل تحریم‌های مجدد آمریکا حفظ کنند».

روز گذشته ترامپ گفت تحریم‌های تازه آمریکا به‌گونه‌ای خواهند بود که اگر کشوری به ایران در راه به‌دست آوردن فن‌آوری هسته‌ای کمکی کند، آمریکا آن کشور را هم تحریم خواهد کرد.

از سوی دیگر برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه در گفت‌وگو با رادیو «فرانس کولتور» خروج آمریکا از برجام را «غیرقابل قول» خواند و گفت ایالات متحده با این اقدام، خود را «ژاندارم اقتصادی جهان» نشان می‌دهد.

در بهمن ماه ۱۳۹۴ در سفر حسن روحانی به فرانسه، قراردادهایی به ارزش حدود ۳۰ میلیارد یورو (۳۳ میلیارد دلار) بین ایران و فرانسه امضا شد که شامل توافق‌های همکاری با شرکت‌های پژوسیتروئن، ایرباس و توتال بود.

ژولین دنورماندی، مشاور وزارت کشور فرانسه نیز در گفت‌وگو با شبکه «فرانس اَنتر» درباره برجام گفت: «تصمیم دونالد تامپپ، تأسف‌بار و نگران‌کننده است. اما این تصمیم یک‌طرفه است. این توافقنامه موضوع قطعنامه سازمان ملل بود و غالب خواهد شد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    - حکومت اسلامی از موشک و بمب و صدور ولایت فقیه انصراف نداد. - بی بی سی چیزی نمانده سه روز عزا اعلام کند!. - دلالانی مثل ظریف و موگرینی که عکس سلفی اش با نمایندگان اسلامی افتضاح بالا آوردو ریس جمهور فرانسه که کشورش در تظاهرات مخالفان غرق شده و کری و نایاک عزادار هستند! - دونالد ترامپ در توئیتی نوشت: «جان کری درک نمی‌کند که به او یک فرصت داده شد ولی او ناکام ماند و شکست خورد».«از مذاکرات دور بایست جان، تو به کشورت صدمه می‌زنی. - برادر لاوروف و بشار وسلطان شکروشیخ نصراله و گروههای فاطمیون و الشعبی و حوزه علمیه قم و شورای سیاستگذاری حوزه علمیه و سیاستگذاری ائمه جمعه و و علما و مجمع جهانی اهل بیت و مجمع جهانی حضرت علی اصغر و جمعیت المصطفی و …. و بازسازی عتبات عالیات و برادران لاری جانی و ریسی و جنتی وسرداران وآقازاده ها ...برادران چینی...دیگر پولی نخواهد بود که بچاپید... - محمد خاتمی، ریس جمهور سابق در سخنانی که ۱۶ اردیبهشت بیان شده، با دفاع قاطعانه از روح الله خمینی، انقلاب و جمهوری اسلامی گفت «اصلاحات ضد براندازی است». - صادق زیباکلام، که به تازگی برنده جایزه سالانه آزادی بیان دویچه‌وله آلمان شده می‌گوید اگر لازم باشد، حتی در مقابل «خیزش مردم» اسلحه به دست می‌گیرد!

  • بند بند

    اما چون گفته، تضمن عملی، من توی فکر رفتم، چه چیزی می تواند تضمین عملی باشد برای اجرای برجام؟! اگر کسی پیشنهادی دارد بگوید! خامنه ای که نگفته منظورش از تضمین عملی یعنی چه!

  • بند بند

    البته این خبر سخنان خامنه ای را هنوز سایت شما بازنشر نداده. خامنه ای (نقل به مضمون): ضمن نکوهش سخنان ترامپ و اینکه او شاید ده دروغ گفته، ادامه ، چون گفتن (احتمالا منظورش سخنان حسن روحانی است) با کشورهایی اروپایی برجام باشد، من اعتماد ندارم به این سه کشور (اینجا پیشاپیش حکم صادر کرده!)، اما اگر تضمین عملی گرفیتد، برجام باشد وگرنه پایان برجام! جالب اینجاست آتش به اختیارهای ولایی، تمام این چند سال مخالفت و کارشکنی کردند و همین امروز نمایندگان ولایی عربده مرگ.. در مجلس سر دادند و پرچم امریکا آتش زدند! راستی کسی موردی سراغ دارد در کشورهای غربی مشابه چین چیزی را؟! خب! من نمی دانم خامنه یا آیا مصادیق این تضمین عملی محرمانه گفته و یا اصلاً همین جوری چیزی گفته و هیچ مصداقی نگفته. چون بالاخره این تضمین عملی بایست یک شرایط و مصادیقی داشته باشد. خیلی خب بود خامنه یا برای یک بارهم شده مسئولانه و شجاعانه می آمد، از قدرت نامحدودش استفاده میکرد و ریشه این مشکلات حل میکرد که همانا خصومت ورزی با غرب و امریکا و اسرائیل پایان دهد، البته روشهای ابرومندانه اش گفته اند و با روش دیپلماتیک خود و کشور از شر این سیاست خارجی پرمکافات و پرخسارت بر ای مردم ایران اسوده می کرد.