ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایرباس و بوئینگ در مورد تحویل هواپیما به ایران هنوز پاسخی نداده‌اند

در پی خروج آمریکا از برجام، ایران می‌گوید شرکت ای‌تی‌آر تا ماه اوت تعدادی هواپیما تحویل می‌دهد و اگر ایرباس و بوئینگ هم چنین کنند منابع مالی آن تأمین می‌شود.

خروج آمریکا از برجام فروش هواپیما به ایران را مختل کرده است. مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور قراردادهای بین‌المللی ایران می‌گوید شرکت «ای‌تی‌آر» تا ماه اوت تعدادی هواپیما به ایران تحویل خواهد داد اما ایرباس و بوئینگ پاسخی نداده‌اند و اگر این شرکت‌ها هم تصمیم به تحویل هواپیما به ایران گرفتند منابع مالی آن تأمین خواهد شد و برای تأمین قطعه نیز در شرایط تحریم «راه حلی قانونی» در نظر گرفته شده است.

ورود هفتمین و هشتمین سری از هواپیماهای «ای‌تی‌آر» به ناوگان هواپیمایی ایران ـ مهرماه ۱۳۹۶

اصغر فخریه کاشان، مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور قراردادهای بین‌المللی که پیگیری خرید هواپیما از شرکت‌های ایرباس، بویینگ و «ای‌تی‌آر» را بر عهده دارد، دوشنبه ۱۴ مه / ۲۴ اردیبهشت از موافقت شرکت «ای‌تی‌آر» برای تحویل هواپیما به ایران پیش از آغاز مجدد تحریم‌ها تا ماه اوت خبر داد.

او گفت: «با شرکت‌های ایرباس و بوئینگ نیز مذاکراتی صورت گرفته و انتظار می‌رود این شرکت‌ها مواضع خود را در هفته جاری بیان کنند.»

قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیمای «ای‌تی‌آر» بین این شرکت و ایران‌ایر در تاریخ ۲۰ فروردین ماه سال ۱۳۹۵ بسته شد و قرار بود تمامی این هواپیماها تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی به ایران تحویل داده شوند.

پیش از این در اردیبهشت و مهر سال گذشته هشت فروند هواپیمای «ای‌تی‌آر» به ایران تحویل داده شده بود.

همچنین پس از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهان در لوزان قرار بود شرکت‌های ایرباس و بوئینگ در مجموع ۱۸۰ فروند هواپیمای مسافربری به ایران تحویل دهند. اما از دی سال گذشته، با مخالفت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با برجام، مؤسسات مالی غرب خود را از معاملات بانکی با ایران کنار کشیدند و تأمین مالی قراردادها دشوار شد.

اصغر فخریه کاشان از دلایلی که تحویل هواپیماها را با تأخیر مواجه کرد، اطمینان پیدا کردن ایران از وجود خدمات پس از فروش، روی کار آمدن ترامپ و تغییر فضا و تأخیر در مشخص کردن منابع مالی به دلیل مسائل داخلی نام برد.

او همچنین گفت جمهوری اسلامی در حال مذاکره با شرکت «ای‌تی‌آر» است تا ببیند چه تعداد هواپیما را می‌تواند تحویل بگیرد. رقم قراردادها برای این شرکت بزرگ نیست و به‌گفته فخریه کاشان، ایران‌ایر می‌تواند با استفاده از وام داخلی آن را تأمین کند.

این هواپیماها از نوع «ای‌تی‌آرـ۷۲» هستند که حدود ۷۰ نفر ظرفیت مسافرگیری دارند و می‌توانند ۱۵۰۰ کیلومتر بدون توقف پرواز کنند. گفته شده که این هواپیما در پروازهای داخلی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مشاور وزیر راه و شهرسازی درباره تأمین مالی خرید از ایرباس گفت: «اگر ایرباس بتواند با تغییر نوبت به ما هواپیما تحویل دهد، ما نیز منابع لازم برای خرید این هواپیماها را تأمین می‌کنیم. (...) با توجه به این که ایرباس نمی‌تواند در این مدت تعداد زیادی هواپیما به ما تحویل دهد، مشکلی برای تأمین مالی وجود نخواهد داشت.»

اصغر فخریه کاشان درباره چگونگی تأمین قطعات هواپیماها در شرایط تحریم جزئیاتی ارائه نداد اما گفت «راه حلی کاملاً قانونی داریم».

این مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی در این‌باره که آیا ایران در شرایط جدید به سراغ باقی تأمین‌‌کنندگان هواپیما برای نوسازی ناوگان خود می‌رود، گفت: «با توجه به این‌که اکثر هواپیماهای جهان از قطعات آمریکایی استفاده می‌کنند، اگر بخواهیم از سایر کشورها مانند روسیه، ژاپن، برزیل یا کانادا هواپیما بخریم، به مجوز اوفک نیاز خواهیم داشت و قطعاً وزارت خزانه‌داری آمریکا این مجوزها را صادر نمی‌کند.»

تحریم‌های مالی تجاری ایران توسط آمریکا موجب می‌شود تا شرکت‌های تجاری ثبت‌شده در آمریکا و تمام شعبه‌های خارجی این شرکت‌ها در سایر کشورها، نیازمند دریافت مجوز کتبی «اوفک» از اداره خزانه‌داری فدرال آمریکا برای ارسال و دریافت پول یا بسیاری کالاها و سرویس‌ها به ایران باشند. «اوفک» دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا و زیرمجموعه‌ای از اداره کل خزانه‌داری فدرال آمریکاست. برای معاملات و ارسال و دریافت‌های ۱۰ هزار دلار به بالا، و یا پول‌های کمتر اما به دفعات مکرر، باید از این اداره مجوز «اوفک» دریافت شود.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور قراردادهای بین‌المللی می‌گوید ایران برای نوسازی ناوگان خود «هر راهی که وجود داشته باشد» را پیش خواهد گرفت: «حتی اگر نهایتاً به سمت خرید هواپیماهای دست دوم کم‌کارکرد برویم.»

او می‌گوید: «بازار تجارت بین‌المللی آن‌قدر گسترده است که نگرانی برای تأمین کالا و قطعات حتی در شرایط تحریم وجود نخواهد داشت. در گذشته خریده‌ایم و در آینده نیز خواهیم خرید.»

ناوگان هوایی ایران‌ایر یکی از فرسوده‌ترین ناوگان‌های هوایی جهان است. ایران‌ایر همچنان از ایرباس A300B2200  استفاده می‌کند که گفته می‌شود کهنه‌ترین هواپیماهای مسافربری در جهان است.

علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشور تابستان دو سال گذشته اعلام کرده بود که از ۲۵۰ هواپیمای مسافربری ناوگان هوایی ایران ۲۳۰ هواپیما می‌بایست از رده خارج شوند و جای خود را به هواپیماهای نوساز بدهند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.