ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ: تحریم چشمگیر نفت ایران میسر است

رئیس جمهور آمریکا در نامه‌ای به وزارتخانه‌های خارجه، انرژی و خزانه‌داری اعلام کرده که تولیدکنندگان نفت خام می‌توانند تحریم نفتی ایران را جبران کنند.

رئیس جمهور آمریکا در نامه‌ای که به تاریخ ۱۴ مه/ ۲۴ اردیبهشت در سایت کاخ سفید درج شده، به وزارتخانه‌های خارجه، انرژی و خزانه‌داری آمریکا اطلاع داده که بر اساس   آخرین آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا در آوریل سال جاری و همچنین با در نظر داشتن اقتصاد جهانی، افزایش تولید نفت خام در برخی کشورهای صادرکننده نفت و میزان ذخایر استراتژیک نفت خام در جهان، او، دونالد ترامپ به این نتیجه رسیده که کشورهای تولیدکننده نفت خام می‌توانند افت صادرات نفت ایران بعد از اعمال تحریم‌های نفتی علیه این کشور را جبران کنند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا (عکس: آرشیو)

هفته گذشته دونالد ترامپ خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد. ایالات متحده آمریکا به کشورهای دیگر ۹۰ تا ۱۸۰ روز فرصت داده که خود را برای اعمال تحریم‌های بانکی، تجاری و نفتی علیه ایران آماده کنند. قرار است سه‌شنبه ۱۵ مه/ ۲۵ اردیبهشت وزیران خارجه سه قدرت اروپایی – بریتانیا، فرانسه و آلمان- به همراه رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه ایران جلسه‌ای برگزار کنند. جمهوری اسلامی به اتحادیه اروپا ۶۰ روز فرصت داده اجرای توافق هسته‌ای را تضمین کند. در همان حال به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی کاخ سفید دوشنبه ۱۴ مه/ ۲۴ اردیبهشت اعلام کرده که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا درباره ضرورت اعمال تحریم‌های اقتصادی با وزاری خارجه فرانسه، بریتانیا و آلمان گفت‌وگو کرده است. به گفته سخنگوی کاخ سفید، کشورهای اروپایی اعلام کرده‌اند علاقمندند که مانع از دستیابی ایران به بمب اتمی شوند.

نامه رئیس جمهور آمریکا به وزارتخانه‌های خارجه، انرژی و خزانه‌داری این کشور در چنین شرایطی در سایت کاخ سفید منتشر شده است. ترامپ در بخشی از این نامه با استناد به قانون دفاع ملی در سال ۲۰۱۲ نوشته است:

«عرضه نفت و محصولات نفتی از کشورهای دیگر [تولیدکننده نفت خام] در حدی است که کاهش چشمگیر خرید نفت خام و محصولات نفتی از ایران یا مؤسسات مالی [از این کشور] را میسر می‌سازد.

تحریم نفتی ایران بر اساس قانون دفاع ملی که نفت ایران بر آن اساس تحریم می‌شود  ۳۱ دسامبر ۲۰۱۱  با امضای باراک اوباما به قانون ایالات متحده تبدیل شد.

۱۹ اردیبهشت خبرگزاری رسمی عربستان سعودی به نقل از یک مقام آگاه در وزارت نفت عربستان گزارش داده بود که پیامدهای تحریم نفت ایران را در حد امکان جبران خواهد کرد:

«پادشاهی سعودی با تولیدکنندگان عمده و خریداران نفت خام در درون اوپک و خارج از اوپک همکاری می‌‌کند با این هدف که پیامدهای کاهش تولید نفت خام ایران و تأثیرات آن در بازارهای جهانی را کاهش دهد.»

با خروج آمریکا از برجام قیمت نفت به بالاترین سطح خود در چهار سال گذشته رسیده است. به گزارش خبرگزاری رویترز هر بشکه نفت خام برنت در روز دوشنبه ۱۴ مه/ ۲۴ اردیبهشت به قیمت ۷۸,۲۳ دلار و هر بشکه نفت خام تگزاس غربی به قیمت ۷۰,۹۶ دلار معامله شد.

بانک جهانی اعلام کرده که اگر قیمت هر بشکه نفت خام به ۸۸ دلار برسد، عربستان سعودی می‌تواند هزینه‌های جنگ یمن را تأمین و کسری بودجه‌اش را جبران کند. ایران برای تأمین مخارجش با میزان کنونی صدور نفت، به نفت ۶۸ دلاری نیاز دارد. علاوه بر این تولید نفت خام در ونزوئلا هم به دلیل ناآرامی‌های اجتماعی و تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور کاهش یافته است. موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده که مصرف نفت خام در سال ۲۰۱۸ به ۱,۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • at least one time tell the truth and post this

    رهبر ایران عادت به زبان مهر و دست دوستی ندارد ، هر چه اوباما تلاش کرد رهبر پس زد شهره عاصمی آقای رهبر باز منافع ایران را در خطر انداختید. اوباما تمام تلاشش را کرد که ایران را در منطقه جایگزین عربستان سعودی کند. به همین دلیل روابطش با عربستان کمی تیره شد. حتی روابطش با اسراییل آنقدر سیاه شد که جای پنهان کردن نداشت. منتهی رهبر ایران عادت به زبان مهر و دست دوستی ندارد. هر چه اوباما تلاش کرد رهبر پس زد. حتی روحانی هم نتواست او را قانع کند. رهبر ما یکسره بطرف روسیه رفت. روسیه ای که چند روزپیش چراغ سبز حمله نظامی به مراکز ایرانی در سوریه را به اسرائیل داد. روسیه به دنبال سفر نتانیاهو اس-۳۰۰ به سوریه نمی‌دهد. روسیه ای که پشیزی برای منافع ایران ارزش قائل نیست. زمانی از ما دفاع می کند که منافع خودش در خطر است. در زمان برجام فقط آخر قضیه حرفی زد که نگویند لال مونی گرفته. وگرنه بیرون آمدن آمریکا از برجام صد در صد به نفع روسیه است. ما تا کی باید با طناب پوسیده رهبر به چاه برویم؟ نگام ، ناگفته های ایران ما

  • شهروند درجه سه

    پس هزینه دفاع از حرم بشار اسد و حفظ حکومت بعثی سوریه و پرداخت هزینه های حزب الله لبنان و سران غزه و هزینه های نجومی نهادهای رهبری و آخوندهای حکومتی و هزار و یک جور هزینه های ارزی و بذل و بخشش های ولی امر مسلمین جهان و پرداخت رشوه به سران افریقایی و جاهای دیگر و هزینه های سپا و سپاه قدس از کجا در بیاید ؟ نمی شود به پولهایی که در خارج کشور از جنوب لبنان و جاهای دیگر انبار کردند یا سپردند دست زد، آنها برای روز مبادای ولی امر مسلمین جهان و نظام مقدس لازم است !