ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران: آمریکا با تحریم‌های جدید می‌خواهد بر طرف‌های برجام تأثیر بگذارد

وزارت خزانه‌داری آمریکا در تازه‌ترین اقدام خود رئیس کل بانک مرکزی ایران را تحریم کرد. اکنون سخنگوی وزارت خارجه ایران می‌گوید این اقدام نشانه ناکامی آمریکا در خروج از برجام است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به تحریم رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت این اقدام ایالات متحده برای آن صورت می‌گیرد که بر اعضای باقی مانده برجام تأثیر بگذارد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، یک روز پس از اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی، گفت تحریم‌های جدید برای جبران ناکامی آمریکا در خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.

قاسمی گفت: «اعلام تحریم‌های جدید علیه ایران بخصوص قرار دادن نام رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در لیست تحریم‌ها، همزمان با گفتگوها و رایزنی‌های کشورمان با اروپا در موضوع برجام بدون آمریکا، به خوبی بیانگر آن است که ایالات متحده امریکا با خروج یک جانبه از برجام نتوانسته است تاکنون به اهداف ضدایرانی و از پیش تعین شده خود دست یابد.»

به‌گفته او «دولت آمریکا می‌خواهد (...) با این‌گونه رفتارها و اقدامات مخرب، بر اراده و تصمیم دیگر اعضای باقی مانده در برجام و سایر کشور‌های جهان، اثر بگذارد.»

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز گذشته، سه‌شنبه ۱۵ مه / ۲۵ اردیبهشت ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران و علی طرزعلی، معاون بخش بین‌الملل بانک مرکزی را به دلیل حمایت مالی از حزب‌الله لبنان از طریق سپاه قدس در فهرست تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده قرار داد.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده ۱۰ مه / ۲۰ اردیبهشت اعلام کرده بود که با همکاری امارات متحده عربی یک شبکه تبادلات ارزی سپاه پاسداران را شناسایی و به موجب آن شش فرد و سه نهاد ایرانی را تحریم کرده است.

این تحریم‌ها پیش‌درآمدی است بر تحریم نفتی ایران که قرار است با خروج آمریکا از برجام از ۴ نوامبر به بعد اعمال گردد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از برجام را «غیرمنطقی، نابخردانه و خلاف تمام موازین بین‌المللی» خواند و افزود: «(این تصمیم] به اعتبار و حیثیت و انزوای هر چه بیشتر دولت آمریکا منجر شده و خسارات جبران‌ناپذیری برای مردم آمریکا وارد کرده است.»

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز در واکنش به تحریم رئیس بانک مرکزی گفته بود که این اقدام آمریکا ناشی از عصبانیت این کشور است.

روز گذشته (سه‌شنبه) وزرای خارجه آلمان، فرانسه، بریتانیا و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل با محمدجواد ظریف درباره چگونگی حفظ برجام بدون آمریکا گفت‌وگو کردند. ظریف این دیدار را مثبت خواند اما همچنان بر ضمانت کشورهای دیگر بر حفظ برجام تأکید کرد. کشورهای اروپایی نیز خواهان ادامه تعهدات ایران به برجام شدند.

اکنون کارشناسان ایران و کشورهای اروپایی در حال بررسی پیشنهادهای موجود برای حفظ برجام هستند تا هفته آینده در نشست وین به بررسی این پیشنهادها بپردازند.

سران ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا امروز چهارشنبه ۱۶ مه/ ۲۶ اردیبهشت برای بررسی راه‌های محافظت از شرکت‌های اروپایی فعال در ایران در برابر تحریم‌های آمریکا، در صوفیه پایتخت بلغارستان تشکیل جلسه می‌دهند.

اروپا نگران قراردادهای کلان شرکت‌های خود با ایران است که پس از توافق هسته‌ای بسته شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.