ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فیلتر‌شکن‌ها علیه فیلترینگ: افزایش دوباره استفاده از تلگرام در ایران

پس از فیلترینگ تلگرام در ایران،‌ شمار بازدید از کانال‌های فارسی به دلیل استفاده از فیلترشکن با افزایش دوباره به ۱,۶ میلیارد بازدید در روز رسیده.

پس از فیلترینگ تلگرام،‌ شمار بازدیدها از کانال‌های تلگرامی فارسی به دلیل شیوع استفاده از فیلترشکن پیوسته رو به افزایش است.

شمار بازدیدها از کانال‌های فارسی تلگرام علی‌رغم فیلترینگ بار دیگر رو به افزایش است

آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران اعلام کرد که پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت شمار بازدید کانال‌های فارسی تلگرام نسبت به یک روز قبل از آن ۳۲۰ میلیون مرتبه افزایش یافته و به ۱,۶ میلیارد بازدید در یک روز رسیده است.

بنا به آمار مرکز ملی فضای مجازی ایران،‌ شمار بازدید روزانه از کانال‌های فارسی‌زبان در تلگرام پیش از فیلترینگ ۲,۵ میلیارد مرتبه در روز بوده است.

پس از فیلترشدن تلگرام این میزان به شدت کاهش یافت و به زیر یک میلیارد مرتبه در روز رسید اما با گذشت زمان،‌ فیلترشکن‌ها بار دیگر امکان دسترسی به تلگرام را برای کاربران ایرانی مهیا کردند.

نمودار زیر تغییرات در میزان بازدید از کانال‌های فارسی تلگرام را نشان می‌دهد:

نمودار تغییرات بازدید از تلگرام طی یک ماه گذشته

محمدجواد آذری جهرمی،‌ وزیر ارتباطات ایران در واکنش به این تحولات، ابتدا سه‌شنبه گذشته از فیلترکردن فیلترشکن‌ها خبر داد و گفت «حرکت برای مسدودکردن فیلترشکن‌ها آغاز شده است.»

او اما پس از واکنش شدید کاربران فضای مجازی به چنین احتمالی،‌ از سخنان پیشین خود عقب نشست و گفت: «هیچ اقدام جدیدی برای مقابله با فیلترشکن‌ها آغاز نشده است. فیلترشکن‌ها در حال ترویج هستند و مقابله با این حجم از فیلترشکن‌ها کار ساده‌ای نیست.»

با بی‌اثرشدن فیتلرینگ تلگرام،‌ مقام‌های قضائی سعی دارند تا با استفاده از فشارهای امنیتی استفاده از این پیام‌رسان را کاهش دهند. در آخرین نمونه،‌ عبدالصمد خرم‌آبادی،‌ دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی جمعه هشدار داد که «فعالیت صنفی در بستر تلگرام ممنوع است» و واحدهای صنفی که به فعالیت‌شان در تلگرام ادامه دهند،‌ با «اقدامات قانونی لازم» از سوی وزارت صنعت و معدن مواجه خواهند شد.

۷۵۴ هزار کانال فارسی‌زبان در تلگرام وجود دارد. پس از اعتراضات دی‌ماه گذشته،‌ حکومت ایران تلگرام را یک «مشکل امنیتی» خواند و به همین دلیل از ۱۷ روز پیش آن را فیلتر کرد.

در ایران شبکه تلگرام حدود ۴۰ میلیون کاربر دارد. وزیر ارتباطات گفته است که ظرفیت پیام‌رسان‌های داخلی از ۲۰ میلیون کاربر فراتر نمی‌رود.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.