ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پاسخ دادستان تهران به رئیس سازمان محیط زیست: تشخیص جاسوسی متهمان با قوه قضائیه است

عیسی کلانتری گفته بود فعالان محیط زیستی بازداشت‌شده جاسوس نیستند و باید آزاد شوند. دادستان تهران می‌گوید نه او و نه کسانی که به این پرونده دسترسی ندارند حق دخالت در آن را ندارند.

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران در آخرین اظهارات خود درباره بازداشت فعالان محیط زیستی گفته بود که هیچ مدرکی دال بر جاسوسی آن‌ها وجود ندارد و این فعالان باید آزاد شوند. عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران در واکنش به این سخنان گفته است که کلانتری اطلاعی از این پرونده ندارد و نباید اظهارنظر کند.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران

جعفری دولت‌آبادی، چهارشنبه ۲ خرداد اظهارات روز گذشته عیسی کلانتری را «زیر سئوال بردن اقدامات قوه قضائیه» خواند و گفت: «از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست باید سئوال کرد که اولاً، ایشان به چه مجوزی در پرونده‌های قضائی دخالت می‌کنند؛ و ثانیاً، مبنای اظهارات وی که هیچ دسترسی و اطلاعی از پرونده قضائی نداشته است چه می‌باشد.»

کلانتری روز سه‌شنبه یکم خرداد در مراسم روز جهانی تنوع زیستی درباره بازداشت فعالان محیط زیستی گفته بود: «دولت یک گروه چهار نفره از وزرای دادگستری، کشور، اطلاعات و همچنین معاون حقوقی ریاست جمهوری را برای پیگیری وضعیت این افراد تشکیل داده است.» به گفته کلانتری این هیأت به این نتیجه رسیده‌ که افراد بازداشت شده بدون این‌که کاری انجام داده باشند در بازداشت به سر می‌برند و قاعدتاً بایستی به‌زودی آزاد شوند. رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست همچنین گفته بود: «وزارت اطلاعات هم به این نتیجه رسیده که هیچ مدرکی دال بر جاسوس بودن این افراد وجود ندارد.»

دادستان تهران در این‌باره گفت این هیأت یا گروه چهارنفره «هیچ‌گونه دسترسی به پرونده و محتویات آن نداشته و بنابراین نه این گروه حق اظهارنظر و مداخله در پرونده جاری دارند و نه آقای کلانتری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست و معاون رئیس جمهور».

اوایل بهمن‌ماه ۹۶ گروهی از فعالان محیط زیست – هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز و کاووس سیدامامی- بازداشت شدند. دو هفته بعد مسئولان قضایی اعلام کردند که کاوس سیدامامی در زندان خودکشی کرده است. چندی بعد، در اسفند سال گذشته، در ادامه بازداشت فعالان محیط زیست حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع، عبدالرضا کوهپایه و علیرضا فرهادزاده نیز بازداشت شدند. سخنگوی قوه قضائیه و دادستان تهران اعلام کرده‌اند که اتهام این فعالان جاسوسی است.

در نیمه اردیبهشت ماه نیز بیش از ۴۰ نفر از فعالان محیط زیست در شهرهای لاوردین، بندر لنگه، جناح و بستک در جنوب ایران بازداشت شدند. بیشتر بازداشت‌شدگان از فعالان محلی بودند.

عباس جعفری دولت آبادی در ادامه سخنان خود به دولت و سازمان محیط زیست تاخت و گفت: «از دستگاه‌های دولتی و به‌ویژه آقای کلانتری به‌عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست انتظار می‌رفت به جای طرح چنین ادعاهای بی‌مبنایی، در خصوص کاوه مدنی و خروج وی از کشور توضیح دهد.»

کاوه مدنی، معاون سازمان محیط زیست ۲۵ فروردین سال جاری، پس از آن‌که عکس‌هایی از او در یک مهمانی در مالزی در حال رقصیدن منتشر شد، از کشور خارج شد. او پس از خروج از ایران از حفاظت محیط زیست استعفا داد. دادستان تهران پیش از این کاوه مدنی را نیز تلویحاً جاسوس خوانده بود .

برخی، بازداشت‌های گسترده فعالان محیط زیست را اهرمی برای فشار بر دولت می‌دانند و برخی نیز این بازداشت‌ها را به نقش سپاه پاسداران در تخریب محیط زیست و مزاحمت‌های فعالان محیط زیست بر سر راه ادامه فعالیت‌های سپاه مرتبط می‌دانند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.