ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مقام دولت سوریه: خروج نیروهای ایران از سوریه قابل مذاکره نیست

آمریکا و اسرائیل خواهان خروج نیروهای ایران و حزب‌الله لبنان از سوریه‌اند. فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه می‌گوید عقب‌نشینی سپاه قدس فقط به دولت سوریه مربوط است.

در حالی که موضوع خروج نیروهای نظامی ایران و شبه‌نظامیان حزب‌الله هم از سوی آمریکا و اسرائیل و هم از سوی روسیه مطرح شده، فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه می‌گوید این موضوع به دولت سوریه مربوط است.

فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه

فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در این‌باره گفت: «مسئولان سوری به کسی اجازه نمی‌دهند که مسئله خروج نیروهای ایران و حزب‌الله لبنان از این کشور را مطرح کند (...) این مسئله مربوط به دولت سوریه است.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا دوشنبه ۲۱ مه / ۳۱ اردیبهشت در سخنانی استراتژی تازه ایالات متحده در قبال ایران را اعلام کرد و گفت آمریکا برای تحدید نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و نظارت بر برنامه موشکی سپاه پاسداران سخت‌ترین تحریم‌های اقتصادی را علیه ایران اعمال خواهد کرد، مگر آن‌که جمهوری اسلامی ایران ۱۲ شرط را برآورده کند. خروج سپاه قدس و همه نیروهای تحت امر آن از سوریه و توقف حمایت از «گروه‌های تروریستی» از جمله حزب‌الله لبنان، حماس و حوثی‌های یمن از جمله شرط‌های مطرح‌شده از سوی وزیر خارجه آمریکا بود.

بنیامین نتایاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در واکنش به این اظهارات پمپئو گفت: «همانند آمریکا، اسرائیل هم هیچ‌گونه دشمنی با مردم ایران ندارد. اما ما از اقدامات خشونت‌آمیز رژیم ایران، از استقرار نظامی آن در سوریه و نیز از تلاش‌های آن‌ها برای دستیابی به سلاح هسته‌ای قاطعانه جلوگیری خواهیم کرد.»

اما ما از  اقدامات خشونت آمیز رژیم ایران، از استقرار نظامی آن در سوریه و نیز از تلاش ها آن ها برای دستیابی به سلاح هسته ای قاطعانه جلوگیری خواهیم کرد. pic.twitter.com/DNDSnqQlsk\n— نخست‌وزیر اسرائيل (@israelipm_farsi) 23. Mai 2018

مقداد فیصل نیروهای روسیه، ایران و حزب‌الله لبنان را دوست سوریه نامید و گفت دمشق «خود [از این نیروها] خواسته که در جنگ با تروریسم به آن کمک کنند».

معاون وزیر خارجه سوریه نیروهایی که بدون اطلاع دمشق وارد سوریه شده‌اند را «اشغالگر» خواند و گفت: «این نیروها در سوریه از تروریسم حمایت می‌کنند.»

دولت سوریه در یک سال گذشته با کمک نظامیان روسیه و ایران و شبه‌نظامیان حزب‌الله موفق شد مناطق وسیعی از خاک سوریه را از دست مخالفان خود خارج کند و اکنون در موقعیت برتر قرار دارد.

در هفته‌های اخیر این نیروها موفق شدند تمامی مناطق تحت کنترل شورشیان در اطراف دمشق را تصرف کنند، از جمله منطقه غوطه شرقی و همچنین مناطق وسیع تحت محاصره در مرکز سوریه را.

فیصل مقداد درباره درخواست روسیه برای خروج نیروهای خارجی از سوریه نیز گفت: «فکر نمی‌کنم که دوستان روس هرگز منظورشان نیروها یا نظامیانی باشد که با موافقت دولت سوریه وارد سوریه شده باشند.»

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ۱۷ مه / ۲۷ اردیبهشت در دیدار با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در شهر سوچی روسیه اعلام کرده بود که به‌زودی نیروهای خارجی از این کشور خارج می‌شوند و می‌توان پروسه سیاسی را که آغاز شده، به پیش برد.

الکساندر لاورنتینوف، فرستاده پوتین به سوریه نیز فردای این دیدار گفت: «این سخنان درباره همه گروه‌های نظامی خارجی موجود در سوریه، از جمله آمریکایی‌ها، ترک‌ها، حزب‌الله و ایرانی‌ها است.»

این سخن فرستاده پوتین به سوریه بی‌سابقه است و در پی آن برخی از رسانه‌های جمهوری اسلامی، از جمله خبرگزاری فارس، اظهارات نماینده پوتین را «منتسب» به او خواندند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت در نشست خبری خود در ارتباط با موضوع خروج نیروهای نظامی جمهوری اسلامی از سوریه گفت: «کسی نمی‌تواند ایران را وادار به کاری کند و تا زمانی که تروریسم باشد و دولت سوریه بخواهد ایران حضور خواهد داشت.»

حضور ایران در سوریه از موضوعات مورد مناقشه بین ایران و اسرائیل و طرف‌های توافق هسته‌ای است. اسرائیل به‌طور رسمی اعلام کرده که حضور نظامی ایران در سوریه را برنمی‌تابد و بارها نیز به مواضع و تأسیسات نظامی جمهوری اسلامی در خاک سوریه حمله هوایی کرده و آمریکا نیز خواهان فشار بر ایران به‌دلیل حضور این کشور در سوریه و تشنجات خاورمیانه است و یکی از دلایل خروج‌اش از برجام نیز همین مسئله و برنامه موشکی ایران بوده است. در این میان کشورهای اروپایی که بر حفظ برجام تأکید دارند نیز معتقدند در کنار پیشبرد توافق هسته‌ای باید با ایران در مورد حضورش در سوریه، نقش‌اش در مناقشات منطقه‌ای و همچنین برنامه موشکی جمهوری اسلامی وارد گفت‌وگو شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.