ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

لودریان: پیشرفت‌ها در زمینه حفظ روابط تجاری با ایران کافی نیست

وزیر خارجه فرانسه می‌گوید کشورهای اروپایی باید یورو و ارزهای دیگر را در مبادلاتشان با ایران جایگزین دلار کنند تا هم از شرکت‌های اروپایی محافظت شود و هم ایران بتواند نفت خود را بفروشد.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه می‌گوید در پی خروج آمریکا از برجام، در زمینه محافظت از روابط تجاری شرکت‌های اروپایی با ایران پیشرفت‌هایی به‌دست آمده اما کافی نیست. او می‌گوید در مبادلات با ایران باید یورو یا ارزهای دیگر را جایگزین دلار کرد.

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه

ژان ایو لودریان، پنج‌شنبه ۳۱ مه / ۱۰ خرداد در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «لا شِن اَنفو» (ال‌سی‌آی) ‌فرانسه اعلام کرد که در زمینه حفاظت از روابط تجاری اروپا با ایران پیشرفت‌هایی به‌دست آمده است، از جمله این‌که «قانون اتحادیه اروپا مصوب ۱۹۹۶ که ما را قادر به محافظت از شرکت‌هایمان در مقابل تحریم‌های آمریکا می‌کند به‌روزرسانی شده است اما این کافی نیست.»

این قانون که از آن با عنوان «مقررات بازدارنده» یاد می‌کنند در نوامبر ۱۹۹۶ به‌منظور دور زدن تحریم کوبا به تصویب پارلمان اروپا رسید. با این وجود اختلاف نظر با ایالات متحده در مورد تحریم کوبا در سطح سیاسی حل و فصل شد و بنابراین اثربخشی این قانون هرگز مورد آزمون قرار نگرفت.

وزیر خارجه فرانسه در ادامه افزود اتحادیه اروپا نیاز دارد راهی بیابد که بتواند یورو یا ارزهای دیگر را جایگزین دلار در مبادلات با ایران کند تا بتواند در کنار محافظت از شرکت‌های اروپایی، به ایران این امکان را بدهد که نفت خود را نیز بفروشد.

پیش از این، برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه ۲۰ مه / ۳۰ اردیبهشت گفته بود که اروپا می‌تواند خسارت شرکت‌هایی را که به خاطر تحریم‌‌های آمریکا علیه ایران جریمه می‌شوند،‌ پرداخت کند.

اتحادیه اروپا واردکننده قدیمی نفت ایران تصمیم گرفته است که توافق هسته‌ای با ایران را به‌رغم خروج آمریکا از آن حفظ کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا  ۸ مه / ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران خارج می‌شود و تحریم‌های نفتی علیه ایران را مجدداً اعمال می‌کند. این اقدام با مخالفت کشورهای اروپایی امضاکننده برجام و همچنین روسیه و چین مواجه شد و از آن زمان شکافی در بین این کشورها و آمریکا ایجاد کرده است.

آمریکا سه تا شش ماه به شرکت‌های اروپایی مهلت داده تا مبادلات خود با ایران را متوقف کنند. برخی از شرکت‌های بزرگ از جمله توتال فرانسه اعلام کرده‌اند که به فعالیت خود در ایران پایان می‌دهند.

ایران نیز از کشورهای اروپایی خواسته است که بسته اقتصادی خود را برای تضمین ادامه برجام به ایران ارائه دهند. انتظاراتی که ایران دارد این است که صادرات نفت‌اش و سیستم سوئیفت (SWIFT) برای پرداخت‌های بین‌المللی حفظ شود. سوئیفت جهت ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانک‌های داخل کشور و بانک‌های خارج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در پی توافق هسته‌ای، صادرات ایران به اروپا که به‌طور عمده سوخت و انرژی است در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال قبل از آن جهش  ۳۴۴ درصدی پیدا کرد و به ۵،۵ میلیارد یورو (۶,۵۸ میلیارد دلار) افزایش یافت.

سرمایه‌گذاری کشورهای اروپایی در ایران که به‌طور عمده از آلمان، فرانسه و ایتالیا صورت می‌گیرد و از خرید هواپیما و قطعات خودرو تا انرژی را شامل می‌شود، از سال ۲۰۱۶ به بیش از ۲۰ میلیارد یورو افزایش یافته است.

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران موجب توقف فعالیت شرکت‌های بزرگ غیراروپایی در ایران نیز شده است، از جمله شرکت لوک‌اویل، دومین شرکت بزرگ نفتی روسیه و شرکت «ریلاینس» مالک بزرگترین مجموعه پالایشگاهی هند.

روز گذشته (پنج‌شنبه) شبکه جهانی پترو لوجستیکس که در ژنو صدور نفت در جهان را رصد می‌کند اعلام کرد که پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، در ماه مه میلادی صادرات نفت ایران نسبت به ماه گذشته روزانه ۱۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.