ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تردید در ادامه کار جی ۷ به سبب اختلاف بر سر برجام و تعرفه‌ آلومنیوم و فولاد

هنوز معلوم نیست که رئیس جمهور آمریکا در اجلاس هفت کشور صنعتی جهان در کانادا شرکت کند. برای دومین سال پیاپی حصول توافق میسر نیست. دولت آلمان می‌گوید دلیلی برای فروپاشی گروه وجود ندارد.

سران هفت کشور صنعتی جهان (جی ۷) جمعه ۸ ژوئن/ ۱۸ خرداد برای بررسی بحران‌های زیست‌محیطی (زباله در دریاها)، توافق هسته‌ای با ایران و سرانجام بحران تجارت بین اروپا و آمریکا به سبب اعمال تعرفه آلومنیوم و فولاد در اجلاسی که در شارلووای کانادا برگزار می‌شود، دیدار و گفت‌وگو می‌کنند. دولت آلمان اما چندان خوشبین نیست که اجلاس گروه هقت در سال ۲۰۱۸ با یک بیانیه مشترک به پایان برسد. این احتمال وجود دارد که این آخرین اجلاس هفت کشور صنعتی جهان باشد. هنوز معلوم نیست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در این اجلاس شرکت کند.

اجلاس هفت کشور صنعتی جهان بدون چشم‌اندازی از حصول توافق و صدور بیانیه پایانی

اجلاس سران هفت کشور صنعتی جهان در روزهای جمعه ۸ و شنبه ۹ ژوئن ( ۱۸ و ۱۹ خرداد) در شهرستان شارلووای کانادا با جلسه‌ای درباره رشد اقتصادی در کشورهای عضو گروه جی ۷ و بحث و گفت‌وگو پیرامون تعرفه‌های آلومینیوم و فولاد که به دستور رئیس جمهور آمریکا بر واردات این کالاها از کانادا و سایر کشورهای عضو جی ۷ از جمله آلمان اعمال شد آغاز می‌گردد و سپس با گفت‌وگو درباره توافق هسته‌ای با ایران ادامه پیدا می‌کند. آلودگی دریاها به عنوان یک بحران زیست‌محیطی نیز در دستور کار رهبران هفت کشور صنعتی جهان قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز یک مقام دولت آلمان سه‌شنبه ۵ ژوئن/ ۱۵ خرداد، سه روز قبل از آغاز اجلاس جی ۷ در کانادا گفته است:

«در شرایط کنونی برگزاری چنین اجلاسی بسیار دشوار است. هنوز معلوم نیست که بتوان به یک بیانیه پایانی مشترک دست یافت.»

گروه جی ۷ نخستین بار در سال ۱۹۷۵ باحضور شش کشور: آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا تشکیل گردید. بعدها کانادا نیز به این گروه پیوست. در این مدت به ندرت پیش آمده است که سران هفت کشور صنعتی جهان موفق نشوند با صدور بیانیه‌ای به این اجلاس پایان دهند. سال گذشته به دلیل خروج آمریکا از توافق اقلیمی پاریس، اجلاس هفت کشور صنعتی جهان در ایتالیا بدون بیانیه مشترک به پایان رسید. مقام دولت آلمان گفته است:

«هدف ما این است که به یک بیانیه پایانی دست بیابیم. اما ما از نظر خودمان برنمی‌گردیم. البته این بار اجلاس جی ۷ با سال‌های دیگر چندان تفاوتی هم ندارد.»

اگر پیش‌بینی دولت آلمان تحقق یابد، این دومین بار در دو سال پیاپی خواهد بود که سران هفت کشور صنعتی جهان بدون دستیابی به یک توافق، اجلاس جی ۷ را برگزار می‌کنند. این بار خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و اعمال تعرفه بر آلومینیوم و فولاد سبب اختلاف بین کشورهای اروپایی با ایالات متحده آمریکا شده است. مقام دولت آلمان اظهار امیدواری کرده که کشورهای اروپایی، یکپارچگی خود در برابر ایالات متحده آمریکا را حفظ کنند. هنوز معلوم نیست که رئیس جمهور آمریکا در نشست جی ۷ در کانادا شرکت کند. این احتمال وجود دارد که در پرتو اختلافات ژرفی که بین شش کشور صنعتی و آمریکا به وجود آمده، گروه جی ۷ سال آینده تشکیل نشود:

«دلیلی نمی‌بینیم که این آخرین اجلاس جی ۷ باشد. هنوز هم معلوم نیست که این اجلاس دشوارتر از اجلاس سال‌های گذشته باشد. باید منتظر پایان کار بمانیم.»

در حاشیه اجلاس شارلووا در کانادا، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با سران سایر کشورهای صنعتی عضو جی ۷ درباره توافق هسته‌ای با ایران گفت‌وگوهایی انجام خواهد داد. دولت آلمان امیدوار است که دولت آمریکا شرکت‌های آلمانی را که در ایران سرمایه‌گذاری کرده‌اند، از تحریم‌های اقتصادی علیه ایران مستثنی کند.

بر اساس آمار اتاق بازرگانی و صنعت آلمان و ایران، حدود ۱۰۰ شرکت آلمانی در ایران شعبه دارند و ۱۰۰۰ شرکت کسب و کار از طریق عاملان فروش مستقل به کار در بازار ایران مشغول هستند.

بعد از خروج آمریکا از برجام، رسانه‌های آلمان گزارش داده‌ بودند که شش بانک کوچک از مجموعه بانک‌های متعلق به «فولکس‌بانک» در جنوب این کشور با وجود تحریم‌های آمریکا علیه تهران، به مبادلات مالی مرتبط با ایران ادامه می‌دهند.

در اردیبهشت سال جاری وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان در اجلاسی در تورنتو (کانادا) سه بحران مهم جهان را به بحث گذاشته بودند: سوریه، کره شمالی و اوکراین. فعالیت‌های «شرورانه» ایران در سوریه و همچنین برجام در این اجلاس جایگاه ویژه‌ای داشت، حداقل در نظر آمریکا.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.