ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خوش‌بینی ترامپ به دیدار با رهبر کره شمالی

پمپئو جلسه مشترک هیئت‌های آمریکا و کره شمالی را «قابل توجه و دقیق» توصیف کرد. ترامپ پس از دیدار با نخست‌وزیر سنگاپور گفته نشست تاریخی‌اش با کیم «خیلی خوب» برگزار خواهد شد.

در سنگاپور همه چیز تحت‌ تأثیر دیدار تاریخی رهبران آمریکا و کره شمالی قرار دارد. ترافیک سنگین در هوای گرم نشانه تدابیر امنیتی شدید بر این شهر است. وزیر خارجه آمریکا جلسه مشترک هیئت‌های ایالات متحده و کره شمالی، قبل از دیدار سران دو کشور را «دقیق» توصیف کرد. ترامپ نیز اظهار خشنودی کرده که مذاکراتش با کیم جونگ اون مثبت باشد.

لی هسین لونگ، نخست‌وزیر سنگاپور و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

به‌گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ظهر دوشنبه ۱۱ ژوئن / ۲۱ خرداد اعلام کرد که نشست تاریخی‌اش با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی می‌تواند «خیلی خوب پیش رود».

کیم و ترامپ روز گذشته، یکشنبه ۱۰ ژوئن / ۲۰ خرداد وارد سنگاپور شدند تا دو روز بعد از آن، در روز سه‌شنبه، نخستین دیدار رهبران دو کشور پس از جنگ ۱۹۵۰-۱۹۵۳ کره را برگزار کنند.

هیئت‌های نمایندگی دو طرف به‌رغم تفاوت‌های دیدگاهی در مورد خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره، برای پیشبرد دستور کار نشست ترامپ و کیم دو ساعت گفت‌وگو کردند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای بدون آن‌که از نتایج نشست هیئت‌های نمایندگی دو کشور چیزی بگوید این مذاکرات را «قابل توجه و دقیق» نامید.

دونالد ترامپ اما پس از صرف ناهار با لی هسین لونگ، نخست‌وزیر سنگاپور، خوش‌بینانه با این مذاکرات برخورد کرد و گفت: «ما فردا جلسه‌ای بسیار جالب و ویژه خواهیم داشت و من فکر می‌کنم [مسائل] خیلی خوب پیش برود.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین خطاب به نخست‌وزیر سنگاپور گفت: «ما از مهمان‌نوازی، حرفه‌ای بودن و دوستی شما قدردانی می‌کنیم ... شما دوست من هستید.»

برای ترامپ کیک تولد نیز سفارش داده شده بود. او روز پنج‌شنبه ۷۲ ساله می‌شود.

در سوی دیگر کیم جونگ اون روز دوشنبه در هتل خود، سنت رژیس و در میان تدابیر شدید امنیتی، ماند و هیچ نشانی از خواهر او، کیم یو جونگ که او را در سفر سنگاپور همراهی کرده، نبود.

فضای شهر سنگاپور کاملاً امنیتی است. مردم شهر یک بار روز گذشته با ورود ترامپ و کیم شاهد ترافیک سنگین بودند و یک بار نیز ظهر روز دوشنبه هنگامی که ترامپ برای صرف ناهار به دیدار لی هسین لونگ می‌رفت، در گرمای شدید در انتظار به‌سر بردند تا خودروهایشان مورد بازرسی پلیس قرار گیرد.

به‌گفته نخست‌وزیر سنگاپور نشست تاریخی ترامپ و کیم ۲۰ میلیون دلار سنگاپور (معادل ۱۵ میلیون دلار آمریکا) خرج برداشته که بیش از نیمی از آن صرف مسائل امنیتی شده است. برخی از کاربران فیس‌بوک به این موضوع اعتراض کرده و گفته‌اند با این هزینه می‌شد به بسیاری از خانواده‌ها در سنگاپور که نیازمندند کمک کرد. با این حال لی هسین لونگ گفته که این نشست ارزش چنین هزینه‌ای را دارد و سهم بین‌المللی سنگاپور در این راه است.

ترامپ و کیم در دو هتل جدا در محله ثروتمندنشین «اورچارد رود» سنگاپور به‌سر می‌برند که در آن هتل‌ها، ساختمان‌ها و مراکز تجاری گران‌قیمت قرار دارند.

خبرگزاری دولتی کره شمالی (KCNA) برای نخستین بار نشست تاریخی ترامپ و کیم را تفسیر کرد و گفت دو طرف «دیدگاه‌های گسترده و عمیق» خود را برای بازگرداندن روابط مبادله خواهند کرد. این خبرگزاری نشست سران دو کشور را بخشی از «دوران تغییر» نامید.

به‌گفته خبرگزاری رسمی کره شمالی، بحث در مورد «ایجاد مکانیسمی برای حفظ صلح دائمی و پایدار در شبه‌جزیره کره، تحقق خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره و سایر مسائل مورد علاقه مشترک» متمرکز خواهد یود.

در پیش‌بینی این نشست، کره شمالی هرگونه خلع سلاح هسته‌ای یک جانبه را رد کرده و ارجاع خبرگزاری رسمی این کشور به خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره به لحاظ تاریخی بدان معناست که پیونگ‌یانگ می‌خواهد ایالات متحده «چتر هسته‌ای» خود را در محافظت از کره جنوبی و ژاپن برچیند.

مایک پمپئو در یک پیام توئیتری گفته است که واشنگتن بیش از هر چیز در راه پیشبرد «خلع سلاح کامل هسته‌ای، قابل راستی‌آزمایی و غیرقابل برگشت شبه‌جزیره کره» تلاش خواهد کرد.

برخی معتقدند که کره شمالی به‌طور کامل از برنامه هسته‌ای خود دست نخواهد کشید. یک مسئول دولتی آمریکا که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفته است که طرف آمریکایی به مذاكرات با حس خوش‌بینی وارد می‌شود اما با توجه به سابقه طولانی توسعه سلاح‌های هسته‌ای در كره شمالی، حسی از شک و تردید نیز دارد. این مقام مسئول گفت: «ما از هر سناریوی شگفت‌زده نخواهیم شد.»

این مسئول دولتی همچنین اعلام کرد که دیدار رو در روی ترامپ و کیم جونگ اون در روز سه‌شنبه تا دو ساعت طول خواهد کشید که بیشتر صرف «آشنایی دو طرف» خواهد شد. پس از آن امکان دارد که مقام‌های دو کشور یک ساعت دیگر نیز با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

ترامپ روز شنبه در کانادا، یش از ترک احلاس هفت کشور صنعتی جهان (جی ۷) به مقصد سنگاپور به خبرنگاران گفت که در لحظه اول دیدار با کیم خواهد دانست که او در مورد مذاکرات جدی است یا نه: «با حسم پیش می‌روم. چقدر طول خواهد کشید که بفهمم که آیا آنها جدی هستند؟ خب، همان‌طور که شما در پنج ثانیه اول دیدار می‌فهمید از کسی خوش‌تان می‌آید یا نه. خیلی سریع خواهم فهمید اگر اتفاق خوبی در راه باشد.»

ترامپ دیدار با کیم جونگ اون را مأموریتی برای صلح نامید که به تقویت ثبات و امنیت سراسر جهان می‌تواند کمک کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.