ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حدود ۵۰ نفر از کارگران معترض گروه صنعتى فولاد اهواز بازداشت شدند

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز برای سیزدهمین بار دست به تجمع اعتراضی زده بودند که مأموران امنیتی به آن‌ها یورش بردند. در فردای این اعتراض نیز گروه دیگری از کارگران بازداشت شدند.

در تجمع اعتراضی روز دوشنبه کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز که در منطقه کیان‌پارس این شهر برگزار شد نزدیک به ۵۰ نفر از کارگران معترض بازداشت شدند. روز سه‌شنبه نیز گروه دیگری از کارگران که به بازداشت همکاران خود معترض بودند، بازداشت شدند.

یکی از تجمعات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز

به‌گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته، دوشنبه ۲۱ خرداد، ساعتی پیش از آغاز تجمع مأموران نیروی انتظامی و گارد ویژه اطراف محل تجمع کارگران حضور داشتند. پس از شکل‌گیری تجمع، مأموران به کارگران معترض یورش برده و نزدیک به ۵۰ تن از آن‌ها را بازداشت کردند که از این بین تنها ۸ نفر ساعاتی بعد، از بازداشت آزاد شدند.

به دنبال بازداشت این افراد، صبح سه‌شنبه ۲۲ خرداد نیز صدها کارگر این گروه صنعتی مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند و خواستار آزادی همکاران خود شدند. اما در این تجمع نیز مأموران امنیتی ۱۰ کارگر دیگر را بازداشت کردند.

در این گزارش اسامى ۳۲ نفر از بازداشت‌شدگان چنین عنوان شده است: حسن جاوید حمودی، پیمان شجیرات، محمد نقی‌زاده، علی جماعتی، رحمان سمعک، کریم صیاحی، علی عقبه، علی طاهری، مصطفی زرگانی، بهزاد علیخانی، سیدمحمد موسوی، امیر شعبانی، سیدرزاق موسوی، هادی وائلی، فرزاد قراجی، یونس امیری، سیدعلی مرادی، نورعلی خان محمد، امیر حریزاوی، احمد عفراوی، حسین عفری، ابراهیم فارسی، محمد علاوی، سیدجواد موسوی، علیرضا محرب، جواد اسکندری، علی دقاقله، ابراهیم برومندنیا، علی حزبئی‌پور، فیصل ساری، شاهین بابا احمدی و کاظم حیدری.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) بازداشت کارگران معترض گروه صنعتى فولاد اهواز را تأیید کرد و گفت: «استانداری پیگیر وضعیت کارگران بازداشتی‌ شب گذشته است.»

کارگران بازداشت‌شده به مرکز جرایم مواد مخدر اهواز واقع در نزدیکی سه‌راه اندیمشک خارج از شهر اهواز منتقل شده‌اند. خانواده‌های آن‌ها از صبح سه‌شنبه در مقابل این مرکز تجمع کرده و خواهان مشخص شدن وضعیت بستگان خود شده‌اند.

روز گذشته، دوشنبه ۲۱ خرداد کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز برای سیزدهمین روز پیاپی تجمع کردند. آن‌ها این بار پس از آن‌که از تجمع مقابل ساختمان استانداری خوزستان نتیجه‌ای نگرفتند، مسیر خط آهن اهواز و تهران را به مدت یک ساعت و نیم مسدود کردند. سپس بار دیگر به مقابل ساختمان استاندار بازگشتند و با سر دادن شعارهای «کارگر می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»، «مرگ بر ستمگر، درود بر کارگر»، «می‌ایستیم، می‌میریم، حقمون می‌گیریم»، «ما کارگریم نون می‌خوایم، دوا و درمون می‌خوایم» خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.

این کارگران بیش از سه ماه دستمزد نگرفته و حق بیمه سهمه کارفرمای آن‌ها نیز مدت‌ها است که پرداخت نشده است.

کارگران افزون بر دریافت مطالبات معوق خواستار تعیین تکلیف کارخانه نیز هستند. آن‌ها گفته‌اند که اجازه نمی‌دهند این مجتمع تولیدی به سرنوشت هپکو و دیگر مراکز تولیدی که تعطیل شد، دچار شود و با شدت بیشتری تا تعیین وضعیت کارخانه به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

گروه ملی صنعتی فولاد اهواز متعلق به گروه سرمایه‌گذاری امیر منصور آریا بود که پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی مدیریت موقت آن به قوه قضائیه واگذار شد. در حال حاضر تنها بخش لوله‌سازی این کارخانه با ۴۰۰ کارگر فعال است و بقیه بخش‌ها به دلیل نبود مواد اولیه فعالیت ندارند. کارگران معترض می‌گویند اگر دولت در تأمین مواد اولیه همکاری کند بقیه بخش‌های این شرکت نیز فعال خواهند شد.

استاندار خوزستان گفته است که استانداری به دنبال اختصاص تسهیلات ۵۰ میلیاردی به این شرکت است و در این‌باره با بانک ملی و سازمان خصوصی‌سازی مذاکره کرده‌ است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارگر

    کارگران مجتمع فولاد اهواز دستمزد های ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت خود را دریافت نکرده اند و کارفرمای خصوصی از پرداخت بیمه کارگران خود داری کرده است. بعلاوه حدود ۴۰۰۰ نفر کارگر شاغل در این مجتمع عمیقا نگران آینده شغلی خود هستند و تضمین شغلی می خواهند. کارگران اعلام کرده اند که نمی گذارند این مجتمع نیز به سرنوشت هپکو و دیگر مراکز صنعتی دچار شود که به ویژه بعد از خصوصی سازی ها و تصاحب این مراکز توسط عوامل و باند های دزد و چپاول گر رژیم ، به سراشیب افتادند و تعطیل شدند و کارگران آنها به صف میلیونی بیکاران پیوستند. کارگران مجتمع فولاد اهواز مدهاست که با معضل حقوق های پرداخت نشده و سرنوشت مبهم این مجتمع مواجهه بوده ا ند و به رغم اعتراضات و اعتصاب های گسترده تنها وعده های کارفرما و مقامات ریز و درشت استان را تحویل گرفته اند که هیچکدام نیز عملی نشده است. بعضی از مقامات استان گفته اند که این مجتمع ورشکسته است و کاری از کسی ساخته نیست. اما دولت و کلیه کسانی که وضعیت را به اینجا کشانده اند، مسئول هستند؛ پرداخت فوری دستمزدها و حق بیمه کارگران و تضمین امنیت شغلی حق ابتدایی و مسلم کارگران فولاد است. ما ضمن حمایت از اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع فولاد اهواز و خواسته های به حق آنان، بازداشت دست جمعی کارگران معترض این مجتمع را به شدت محکوم می کنیم و خواهان آزادی فوری و بدون قید شرط همه باز داشت شدگان هستیم. اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

  • کارگر

    کارگران بازداشت شده مجتمع فولاد اهواز آزاد باید گردند - اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران بنا بر گزارش ها به دنبال اعتصاب و اعتراضات گسترده کارگران مجتمع صنعتی فولاد، نیروهای سرکوب گر گارد ویژه ، در یازدهم ژوئن شبانه به تجمع این کارگران یورش بردند و حدود ۵۰ نفر از کارگران معترض را بازداشت کردند. همچنین به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران صبح روز دوازدهم ژوئن نیز نیروهای گارد ویژه به کارگران این مجتمع که در مقابل استانداری اهواز تجمع کرده بودند وحشیانه یورش برندند و ۱۵ نفر از کارگران را دستگیر کردند. بنا به این گزارش، از مجموع ۵۰ کارگر بازداشت شده در یورش شبانه، ٨ نفر از آنان به فاصله اندکی آزاد شدند اما سایر کارگران همچنان در بازداشت بسر می برند. به دنبال بازداشت دست جمعی کارگران، صبح امروز جمع هایی از کارگران مجتمع فولاد اهواز به همراه خانواده بازداشت شدگان در مقابل پلیس مبارزه با مواد مخدر که کارگران بازداشت شده در آنجا زندانی شده اند، تجمع کردند و خواهان آزادی بازداشت شدگان شدند. اعتصاب و اعتراض اخیر کارگران مجتمع صنعتی فولاد اهواز که هم اکنون وارد چهاردهمین روز خود شده، اینبار بطور گسترده تری به سطح شهر اهواز کشیده شده است . در ۱۱ ژوئن کارگران این مجتمع بعد از تجمع در مقابل استانداری که یک ساعت به طول انجامید اقدام به راهپیمایی در سطح شهر کردند. کارگران به رغم حضور سنگین نیروهای موتور سوار گارد ویژه ، در طول راهپپمایی با خشم شعار می دادند و خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند . اینها از جمله شعار های کارگران بود: کارگر میمیرد ذلت نمیپذیرد – سوریه رو رها کن فکری به حال ما کن – حقوقارو نمیدن مرگ بر آمریکا – دشمنمون همینجاس دروغ میگن آمریکاس – استاندار و فرماندار بی عرضه و بیخیال – استاندار بیعرضه استعفا استعفا – همشهری با غیرت حمایت حمایت – نماینده بی عرضه نمیخوایم نمیخوایم. همچنین کارگران تظاهرات کننده با رسیدن به دفاتر سه نماینده مجلس این شهر، در حالی که شعار می دادند "نماینده بی عرضه نمیخوایم نمی خوایم" شیشه های این دفاتر را شکستند و خسارتی به این دفاتر وارد کردند.

  • کارگر

    تجمع #کارگران #گروه_ملی_فولاد_اهواز در مقابل استانداری با شعارهای "کارگر زندانی آزاد باید گردد" " تولید خواستیم نه وعده،کارگر چرا تو حبسه" "دزدان آزادند،کارگران زندانند" ۲۳خرداد۹۷ ---------------------- شعارهای کارگران گروه ملی فولاد اهواز در هشتمین روز تجمع در برابر استانداری ▪️کارگر زندانی آزاد باید گردد ▪️تولید خواستیم نه وعده، کارگر چرا تو حبسه ▪️دزدان آزادند، کارگران زندانند ▪️نه تهدید نه زندان دیگه فایده نداره

  • Faryad

    محبی‌نیا، نماینده میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب در جلسه علنی سه‌شنبه ۲۲ خرداد مجلس بدون آنکه از سپاه پاسداران یا نهادهای وابسته به خامنه‌ای نام بیاورد از نمایندگان مجلس خواست که «بیدار شوند» و به خود بیایند و به جای «بازی‌های پارلمانی» منشأ واقعی قاچاق در ایران را ببینند!. «نهادهای گردن کلفت، به اسم انجام وظیفه با قاچاق، اقتصاد ایران را به این روز درآورده‌اند برادر بیدار شو! تا کی این بازی‌های پارلمانی را می‌خواهید ادامه دهید؟ دروغ می‌گوییم که دنبال مبارزه با قاچاقیم. اختلال با زار ارز نشان داد قاچاقچی خود ماییم. دولت ادعا می‌کند حتی یک شاخص اقتصادی که با استناد به آن بتوان بگوییم که در اقتصاد موفق بوده ایم نداریم!؛ صحنه را برگردانید و عقب ماندگی جامعه را ورق بزنید!.»