ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نوبخت: افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی نرخ برخی کالاها را تکذیب نمی‌کنیم

مردم برای مقابله با تورم، به سرمایه‌گذاری در بازار سکه، خودرو و مسکن روی آورده‌اند. علاوه بر این برخی کالاها بر مبنای دلار آزاد قیمت‌گذاری می‌شود. دولت به فکر چاره‌جویی برآمده.

محمدباقر نوبخت شامگاه سه‌شنبه ۲۲ خرداد در برنامه «گفتگوی ویژه خبری» از مردم خواست برای ساماندهی بازار ارز و سکه به دولت کمک کنند. سخنگوی دولت اعلام کرد که با خروج آمریکا از برجام، قیمت برخی کالاها ۵۰ تا حتی ۶۰ درصد افزایش یافته است. به گفته نوبخت قیمت نان و بنزین اما ثابت مانده است.

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت

رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که قیمت سکه تمام بهار آزادی از ابتدای هفته با سرعت زیادی افزایش می‌یابد. سه‌شنبه ۲۲ خرداد قیمت سکه از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فراتر رفت و در بازارها به  قیمت ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان به فروش رسید.علاوه بر قیمت سکه، قیمت مسکن و خودرو نیز افزایش پیدا کرده است. محمد باقر نوبخت، در «گفت‌وگوی ویژه خبری» سیمای جمهوری اسلامی تلاش کرد به تحولات اخیر در بازار سکه و خودرو و مسکن پاسخ دهد. سخنگوی دولت گفت:

«بانک مرکزی به موقع سکه‌های پیش‌فروش شده را عرضه کرده و قیمت‌های بالاتری که در بازار مشاهده می‌شود به واسطه دست به دست شدن‌ها و عدم اطمینان در بازار سکه است.»

 این احتمال وجود دارد که افزایش قیمت سکه، مسکن و خودرو، قیمت دلار را هم بالا ببرد و به ۷۳۵۰ تومان برساند. نوبخت گفت:

«نباید عده‌ای به بهانه افزایش قیمت غیررسمی ارز برای کالاهایشان افزایش قیمت نامتعارف در نظر بگیرند.»

نوبخت اعلام کرد که دولت افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی نرخ برخی کالاها را می‌پذیرد:

«اگر نرخ ۳۸۰۰ تومان به ازای هر دلار برای کالاهای اساسی محقق نشود، نباید از معقولیت هر دلار ۴۲۰۰ تومان هم برحذر بود. البته به دنبال پرداخت ما‌به‌التفاوت این دو رقم هستیم. مردم باید بدانند ما افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی نرخ برخی کالاها را تکذیب نمی‌کنیم.»

او ما به تأکید اعلام کرد که قیمت نان و قیمت بنزین در مقایسه با سال گذشته افزایش نیافته است. محمد باقر نوبخت اما احتمال افزایش قیمت نان و بنزین در سال جاری را رد نکرد.

پیش از ماه رمضان نانوایی‌ها یک بار دیگر خواهان افزایش قیمت نان شده بودند. رئیس اتاق اصناف ایران و مدیرعامل شرکت بازرگانی ایران اما تصمیم‌گیری برای افزایش قیمت نان را به بعد از ماه رمضان موکول کردند. علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف به خبرگزاری دانشجویان ایران گفته است:

 «یقینا هزینه تولید نان فقط گندم نیست و عوامل دیگری مانند نرخ دستمزد، نرخ خدمات، حامل‌های انرژی و ... در قیمت نهایی نان اثرگذار است. به نظر می‌رسد دولت مایل نیست قیمت این محصول استراتژیک افزایش یابد و تمایل بیشتری به جبران کردن قیمت عوامل موثر در افزایش قیمت نان دارد که البته از سوی اتاق اصناف ایران و اتحادیه‌های صنفی مربوط به نان، پیشنهادهای بسیاری در این زمینه به دولت داده شده است که باید منتظر آن بمانیم.»

 سخنگوی دولت در «گفت‌وگوی ویژه خبری» اعلام کرد که یکی از عوامل گرانی کالاها این است که عده‌ای با نرخ ارز آزاد کالا وارد کرده‌اند و حالا این کالاها را با قیمت گران در بازارها عرضه می‌کنند. سخنگوی دولت از مردم خواست به جای سرمایه‌گذاری در بازارهای ارز و سکه و خودرو، برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، در بازار سرمایه (بورس) سرمایه‌گذاری کنند.

ارزش کل شرکت‌های بورس اوراق بهادار تهران و بازار اول و دوم فرابورس ایران در حدود ۶۵ میلیارد دلار برآورد شده. با خروج آمریکا از برجام، بازار بورس به سرمایه گذاری شرکت‌های اروپایی و اجرای قانون «رﻓﻊ ﻣﻮاﻧﻊ ﺗﻮﻟﯿﺪ رﻗﺎﺑﺖ‌ﭘﺬﯾﺮ» و «ارﺗﻘﺎی ﻧﻈﺎم ﻣﺎﻟﯽ ﮐﺸﻮر» بستگی پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.