ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نماینده ایران در اوپک، ترامپ را مسئول نوسان قیمت نفت دانست

با نزدیک شدن اجلاس اوپک، ترامپ به افزایش قیمت نفت اعتراض کرده. نماینده ایران در اوپک می‌گوید آمریکا که دو عضو اوپک را تحریم کرده نمی‌تواند این سازمان را به نوسان قیمت نفت متهم کند.

دونالد ترامپ و نماینده ایران در اوپک بر سر قیمت نفت مشاجره لفظی کردند. پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در ماه گذشته، تهران رئیس‌جمهور آمریکا را متهم به ناپایدار کردن قیمت نفت می‌کند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)

به‌گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا چهارشنبه ۱۳ ژوئن / ۲۳ خرداد در یک پیام توئیتری از افزایش قیمت نفت انتقاد و سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را در این زمینه متهم کرد. او نوشت: «این خوب نیست.»

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13. Juni 2018

توئیت ترامپ چند ساعت پس از بازگشت‌اش از دیدار با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سنگاپور نوشته شده و معلوم نیست انگیزه او در این‌باره چیست.

پس از آن‌که اوپک و چند تولیدکننده غیرعضو این سازمان، از جمله روسیه، میزان تولید نفت خود را در سال ۲۰۱۷ پایین آوردند تا عرضه نفت در بازار کاهش یابد، در طول سال گذشته، قیمت نفت حدود ۶۰ درصد افزایش یافت.

حسین کاظم‌پور اردبیلی، نماینده ایران در هیأت عامل اوپک بلافاصله در پاسخ به توئیت ترامپ به رویترز گفت: «شما نمی‌توانید دو عضو بنیانگذار اوپک را مورد تحریم قرار دهید و اوپک را هم برای نوسان قیمت نفت سرزنش کنید.» اشاره نماینده ایران به کشور خود و ونزوئلا است که آمریکا آن‌ها را به دلایل متفاوت تحریم کرده است.

پس از آن‌که در ماه مه گذشته قیمت هر بشکه نفت به بالاترین حد آن ۸۰,۵ دلار رسید، بهای نفت رو به کاهش نهاد. امروز (چهارشنبه) قیمت هر بشکه نفت برنت به ۷۶ دلار رسید. این در حالی است که عربستان سعودی و روسیه شروع به افزایش تولید خود کرده‌اند و انتظار می‌رود که این وضعیت تغییر یابد.

توافق کنونی اوپک بر سر کاهش تولید نفت تا پایان سال ۲۰۱۸ ادامه خواهد داشت اما روشن نیست که برای سال آینده نیز تمدید خواهد شد. با خروج آمریکا از برجام در ماه گذشته محاسبات در این زمینه تغییر کرده است. این اقدام آمریکا بر مشتریان اروپایی و آسیایی نفت ایران و معاملات تجاری با جمهوری اسلامی فشار وارد کرده است. در پاسخ به کاهش تولید نفت ایران، عربستان سعودی رقیب این کشور در اوپک، اعلام کرده که افزایش تولید نفت خود را مد نظر قرار خواهد داد.

برخی از کشورها تولید نفت خود را از هم‌اکنون افزایش داده‌اند، با این حال صاحب‌نظران چشم‌انداز بازار نفت تا پایان سال جاری میلادی را مبهم می‌دانند.

اعضای اوپک به دلیل سقوط بیش از حد انتظار تولید ونزوئلا و احتمال متأثر شدن صادرات ایران از تحریم‌های آمریکا، قرار است در نشست رسمی خود که ۲۲ و ۲۳ ژوئن (یکم و دوم تیرماه) در وین برگزار می‌شود، درباره تسهیل محدودیت‌های تولید تصمیم بگیرند.

ترامپ در نامه‌ای که به تاریخ ۱۴ مه/ ۲۴ اردیبهشت در سایت کاخ سفید درج شده، به وزارتخانه‌های خارجه، انرژی و خزانه‌داری آمریکا اطلاع داده که بر اساس  آخرین آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا در آوریل سال جاری و همچنین با در نظر داشتن اقتصاد جهانی، افزایش تولید نفت خام در برخی کشورهای صادرکننده نفت و میزان ذخایر استراتژیک نفت خام در جهان، او، دونالد ترامپ به این نتیجه رسیده که کشورهای تولیدکننده نفت خام می‌توانند افت صادرات نفت ایران بعد از اعمال تحریم‌های نفتی علیه این کشور را جبران کنند.

هنوز روشن نیست که کشورهای دیگر هم تولید نفت خود را افزایش خواهند داد یا خیر. منابع آگاه می‌گویند تولید نفت روسیه در ماه ژوئن ۱۱,۱ میلیون بشکه در روز بود و از سهم خود عبور کرد.

در آمریکا قیمت بالای بنزین دیگر بخش‌های اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده است. در سراسر این کشور قیمت یک گالون بنزین ۳ دلار افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • sattar beheshti

    همزمان با اعلام برگزاری جام جهانی ۲۰۲۶ در آمریکا، کانادا و مکزیک، گزارشها حاکی از آن است که فدراسیون فوتبال ایران تنها فدراسیونی بوده که در رای گیری برای این انتخاب به هیچ کشوری رای نداده است!. نمایندگان کشورهای عضو فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، روز چهارشنبه ۲۳ خرداد از میان دو نامزد میزبانی جام جهانی ۲۰۲۶، یعنی مراکش و سه کشور کانادا-آمریکا-مکزیک، به میزبانی مشترک سه کشور قاره آمریکا رای دادند. در پی این رای گیری، تصویر آرای داده شده توسط فیفا منتشر، و مشخص شد که تنها کشوری که به هیچ نامزدی رای نداده و رای ممتنع داشته، ایران بوده است. نکته مورد اشتراک میان هر دو نامزد میزبانی جام جهانی این است که جمهوری اسلامی ایران نه تنها روابط دیپلماتیک با آنها ندارد، بلکه در ماههای اخیر تنش‌هایی بین ایران و این کشورها رخ داده است. مراکش به تازگی روابط خود با ایران را به دلیل آنچه که تلاش ایران و حزب الله برای دخالت در امور داخلی خود خواند، قطع کرد.