ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بازداشت رضا خندان، همسر نسرین ستوده در برابر زندان اوین

رضا خندان و شمار دیگری از فعالان مدنی و گروهی از وکلای دادگستری برای نشان‌دادن اعتراض به بازداشت ستوده و درخواست آزادی او از صبح یکشنبه در برابر اوین تجمع کرده بودند.

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، وکیل سرشناس دادگستری یکشنبه ۲۷ خرداد در برابر زندان اوین بازداشت شد.

تجمع رضا خندان و شماری دیگر از فعالان مدنی در برابر اوین، یکشنبه ۲۷ خرداد

او و شمار دیگری از فعالان مدنی و گروهی از وکیلان دادگستری برای نشان‌دادن اعتراض به بازداشت ستوده و درخواست آزادی او در برابر زندان اوین تجمع کرده بودند.

به گزارش کمپین حقوق بشری «نه به زندان نه به اعدام»، نیروهای امنیتی معترضان را در برابر اوین ضرب و شتم کردند.

برخی گزارش‌ها حاکی است علاوه بر رضا خندان، آرش کیخسروی، پیام درفشان نیز دستگیر شده‌اند.

از محل بازداشت رضا خندان و همراهان او هنوز اطلاعی در دست نیست.

نسرین ستوده چهارشنبه ۲۳ خرداد بازداشت و به اوین منتقل شد. خندان دیروز شنبه در پیامی فیس‌بوکی به نقل از ستوده نوشته بود که علت بازداشت این وکیل سرشناس دادگستری چیزی نیست مگر انجام وظیفه قانونی وکالت برای شاپرک شجری‌زاده، یکی از دختران خیابان انقلاب.

بهروز شاه‌محمدی، بازپرس شعبه هفت دادسرای اوین دستور بازداشت موقت این وکیل سرشناس دادگستری را با شکایت مهدی پیتام، بازپرس پرونده شاپرک شجری‌زاده صادر کرده.

از جزئیات این شکایت خبر بیشتری منتشر نشده اما این نخستین بار نیست که وکلای مدافع در ایران به دلیل دفاع قانونی از متهمان امنیتی خود گرفتار زندان می‌شوند.

شاپرک شجری‌‌زاده، یکی از دختران خیابان انقلاب، همراه با پسر خردسالش در یک سفر تفریحی به کاشان دوباره بازداشت شد. پلیس امنیت کاشان او را با اتهام مبادرت به کشف حجاب بازداشت کرده است.

واکنش‌های گسترده به بازداشت ستوده

بازداشت نسرین ستوده واکنش‌های زیادی را در پی داشته است. پنج‌شنبه جعفر پناهی، کارگردان سرشناس ایرانی که نسرین ستوده در فیلم «تاکسی» او حضور داشت، همراه با چند تن دیگر از فعالان با سابقه در برابر اوین تجمع کردند و خواستار آزادی ستوده شدند.

شیرین عبادی، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و برنده جایزه نوبل صلح نیز در نامه‌ای سرگشاده به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران از او خواست تا با استفاده از کلیه امکانات قانونی خود آزادی نسرین ستوده را از دولت جمهوری اسلامی بخواهد. مرکز حامیان حقوق بشر به ریاست او نیز بیانیه‌ای در حمایت از ستوده صادر کرده است.

سازمان عفو بین‌الملل هم با انتشار اطلاعیه‌ای بازداشت ستوده را «حمله بی‌رحمانه به مدافعان حقوق بشر شجاع و توانمند در ایران» دانست.

وزارت خارجه ایالات متحده نیز خواستار آزادی فوری او شد.

رمضان حاجی‌مشهدی، وکیل پایه یک دادگستری در تهران نیز به‌دنبال انتشار خبر دستگیری همکارش نسرین ستوده، اعلام کرد که مفتخر است وکالت او را بر عهده گیرد.

نسرین ستوده پیش از این در ۱۳ شهریورماه ۱۳۸۹ بازداشت و به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت از خروج از کشور، محکوم شد. در دادگاه تجدیدنظر حکم این فعال حقوق بشر به شش سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از شغل وکالت کاهش یافت.

او  در سال ۱۳۹۲ پس از گذراندن سه سال از مدت محکومیتش از زندان آزاد شد. پس از آزادی در روز ۲۶ مهر ۱۳۹۳ شعبه دوم دادگاه انتظامی وکلا حکم محرومیت سه ساله نسرین ستوده از وکالت را صادر کرد و او از صبح روز ۲۹ مهر همان سال در مقابل کانون وکلا تحصن کرد و مدت‌ها به این تحصن ادامه داد. این تحصن منجر به تمدید پروانه‌ وکالت او شد.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.