ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آغاز سفر دو روزه رهبر کره شمالی به چین

سفر کیم جونگ اون به پکن در حالی برگزار می‌شود که آمریکا مانور بزرگ نظامی خود با کره جنوبی را لغو کرده و جنگ تجاری میان آمریکا و چین شدت گرفته است.

کیم جونگ اون یک هفته پس از دیدار تاریخی با ترامپ به پکن رفته است. چین در حالی مایل است نقش فعال‌تری در تحولات تازه میان کره شمالی و آمریکا ایفا کند که جنگ اقتصادی‌اش با ایالات متحده تشدید شده و آمریکا مانور نظامی مشترک خود با کره جنوبی را به حالت تعلیق در آورده است.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی

خبرگزاری چین در خبر کوتاهی اعلام کرد که «کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی از ۱۹ تا ۲۰ ژوئن از چین دیدار خواهد کرد»، بدون آن‌که به برنامه این سفر اشاره‌ای کند.

در میانه‌ی روز سه‌شنبه ۱۹ ژوئن / ۲۹ خرداد، در یک روز آفتابی، ده‌ها خودرو پلیس و وسایل نقلیه زرهی در نزدیکی مجتمع دولتی «دیائویوتای» در مرکز پکن، جایی که قبلاً نیز رهبر جوان کره شمالی اقامت داشت، مستقر شدند.

این سومین سفر رهبر کره شمالی به چین در کمتر از سه ماه است. او در پایان ماه مارس نخستین سفر خود پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۱ را به چین انجام داد. دومین سفر کیم جونگ اون به شمال شرق چین بود که در ماه مه صورت گرفت. در این سفر، او با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین ملاقات کرد. این دو هرگز از آغاز به قدرت رسیدن در ابتدای دهه گذشته ملاقات نکرده بودند. پیونگ‌یانگ متحد خود را به اعمال تحریم‌های جهانی متهم می‌کرد؛ تحریم‌هایی با این هدف که کره شمالی را وادار سازد که برنامه هسته‌ای خود را رها کند.

رهبر کره شمالی در پی رفع تحریم‌های اقتصادی در قبال وعده‌های خود مبنی بر خلع سلاح هسته‌ای است و امیدوار است که پشتیبانی چین در این روند ادامه یابد.

چین، مانند روسیه، هفته گذشته پیشنهاد داد که اگر پیونگ‌یانگ به تعهدات خود پایبند بماند، سازمان ملل متحد تحریم‌ها علیه این کشور را کاهش دهد.

چین به‌عنوان متحد اصلی کره شمالی از زمان جنگ کره (۱۹۵۰-۵۳) تا کنون، آشکارا اعلام کرده که می‌خواهد نقش برجسته‌ای در مذاکرات صلح شبه‌جزیره کره ایفا کند.

هفته گذشته در نشست تاریخی سنگاپور بین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، در بیانیه‌ای اعلام شد که رهبر کره شمالی بار دیگر «تعهد تزلزل‌ناپذیر خود را به خلع سلاح هسته‌ای در شبه‌جزیره کره» تأیید کرد.

با این حال، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا رفع تحریم‌های شدید اقتصادی که در خلال آزمایش‌های هسته‌ای و بالستیکی کره شمالی به این کشور اعمال شد را قبل از خلع سلاح هسته‌ای کامل پیونگ‌‌یانگ، رد کرده است.

پمپئو که پنج‌شنبه گذشته به پکن سفر کرده و مورد استقبال وانگ یی، وزیر خارجه این کشور قرار گرفته بود، اطمینان داد که چین «تعهد خود را نسبت به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل»، یعنی تحریم‌ها، تأیید کرده است. در همین حال، وزیر خارجه آمریکا تصدیق کرد که این قطعنامه‌ها «سازوکارهایی را روشن کرده‌اند» که می‌توانند «لحظه مناسب» را در نظر بگیرند.

لغو مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی

پکن سال گذشته پیشنهاد داد که کره شمالی در قبال لغو مانورهای نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی، برنامه هسته‌ای خود را به حالت تعلیق در آورد، پیشنهادی که سرانجام هفته گذشته دونالد ترامپ در سنگاپور آن را پذیرفت.

وزارت دفاع آمریکا امروز (سه‌شنبه) به شکل رسمی اعلام کرد که مانور مشترک آمریکا و کره جنوبی با نام «نگهبان آزادی» برگزار نمی‌شود. این رزمایش مشترک هر سال برگزار می‌شود و سال گذشته در آن ۱۷ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی و ۵۰ هزار سرباز کره جنوبی شرکت داشتند. مانور نظامی امسال قرار بود در ماه اوت برگزار شود.

با این حال آمریکا و کره جنوبی مانورهای نظامی دیگری به جز «نگهبان آزادی» برگزار می‌کنند که آن‌ها هنوز لغو نشده‌اند.

کره شمالی تاکنون نسبت به لغو مانور «نگهبان آزادی» واکنشی نشان نداده است.

جنگ اقتصادی آمریکا و چین

در این میان جنگ تجاری آمریکا و چین بر سر افزایش تعرفه وارداتی کالاهای چینی همچنان ادامه دارد.

وزارت بازرگانی چین سه‌شنبه ۱۹ ژوئن / ۲۹ خرداد در بیانیه‌ای آمریکا را متهم به «باج‌گیری» از طریق افزایش تعرفه واردات کالاهای چینی کرد.

ترامپ در ماه مارس سال جاری گفته بود که تعرفه برخی کالاهای وارداتی از چین را افزایش خواهد داد. این خبر با واکنش منفی چین روبه‌رو شد اما اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفت تا این‌که روز جمعه گذشته، ۱۵ ژوئن / ۲۵ خرداد، آمریکا از اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر حدود ۵۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از چین خبر داد و پکن در واکنش گفت دست به اقدام متقابل خواهد زد.

ترامپ همچنین روز گذشته (دوشنبه) اعلام کرد که در واکنش به تصمیم چین برای افزایش حقوق گمرکی ۵۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از آمریکا، تعرفه بخشی از کالاهای وارداتی چینی که ارزش آن‌ها ۲۰۰ میلیارد دلار است را به میزان ۱۰ درصد افزایش خواهد داد.

باید دید که جنگ اقتصادی آمریکا و چین چه تأثیری بر روند صلح در شبه‌جزیره کره خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.