ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کاغذ هم امنیتی شد

کاغذفروشان به دلیل سقوط ارزش ریال در برابر دلار آمریکا از عرضه محموله‌های کاغذ خودداری می‌کنند. تعاونی‌ها خواهان برخورد قاطع با «سودجویان» شده‌اند.

قیمت کاغذ در ایران دست‌کم ۳۰ درصد گران شده و کاغذفروشان هم ترجیح می‌دهند فعلاً محموله‌های کاغذ را در بازار عرضه نکنند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت ورود «ارگان‌های نطارتی» به موضوع کاغذ به عنوان یکی از کالاهای اساسی تأکید کرده است. همزمان مسئولان اتحادیه ناشران و کتابفروشان، شرکت تعاونی لیتوگرافان و اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا خواستار اعلام نام «سودجویان» بازار کاغذ و «برخورد قاطع» با آنان شده‌اند.

کاغذ هم امنیتی شد: ضرورت ورود «ارگان‌های نطارتی» و «برخورد قاطع» با سودجویان (عکس: آرشیو)

شنبه ۲ تیر بر اساس ابلاغیه وزیر صنعت، معدن و تجارت به سازمان توسعه تجارت، ثبت سفارش و واردات ۱۳۳۹ ردیف تعرفه‌ای کالا که شامل بیش از ۱۴۰۰ قلم کالا است ممنوع شد. یکی از این اقلام کاغذ بود. دو روز بعد با آغاز اعتصاب کسبه بازار بزرگ تهران در اعتراض به گرانی ارز و نابسامانی در گمرک، وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که نه کاغذ چاپ و تحریر، بلکه واردات کاغذهای تزئینی، دستمال کاغذی و دستمال توالت و کاغذ ممنوع شده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید برخی واردکنندگان کاغذ که با ارز ۳۸۰۰ تومانی کاغذ وارد کرده‌اند، اما در پی صعود قیمت دلار تا مرز ۹۰۰۰ تومان از عرضه کاغذهایشان در بازار خودداری می‌کنند پشت این شایعه‌سازی‌ها قرار دارند.

عباس صالحی، وزیر ارشاد اسلامی دوشنبه ۴ تیر در نامه‌ای به محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته بود که اقدامات بانک مرکزی و کارگروه کاغذ در وزارت صنعت برای کنترل قیمت کاغذ کافی نیست و قیمت کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه در بازار روز به روز افزایش بیشتری پیدا می‌کند.

رسانه‌های داخلی گزارش داده‌‌اند که هر بند کاغذ بالکی که معمولاً در انتشار کتاب به کار می‌رود به  ۱۳۵ هزار تومان رسیده و قیمت کتاب تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. روزنامه شرق هم گزارش داده که قیمت کاغذ روزنامه دو برابر شده و فروشندگان بزرگ کاغذ در بازار از فروش کاغذ به دفتر روزنامه‌ها خودداری می‌کنند. طبق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در اردیبهشت سال جاری ۲۷ هزار تن کاغذ روزنامه به ارزش ۲۳ میلیون دلار ثبت سفارش شده است. در سال ۹۵ اما ۴۸ هزار تن کاغذ از چین و روسیه وارد ایران شده بود. به این ترتیب با کاهش نیمی از واردات کاغذ، قیمت این کالای فرهنگی هم در ایران دو برابر شده است. با سقوط ارزش ریال در برابر دلار آمریکا، احتکار کاغذ این بحران را عمیق‌تر کرده.

محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران خواهان نظارت دقیق بر بازار عرضه و تقاضای کاغذ شده و از وزارت صنعت و معدن و تجارت خواسته است فهرست کسانی را که با ارز ۳۸۰۰ و ۴۲۰۰ تومانی کاغذ وارد کرده‌اند منتشر کند. دولت روحانی سه‌شنبه ۵ تیر فهرستی از واردکنندگان عمده موبایل را منتشر کرد.

غلامرضا شجاع، مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان تهران و احمد شریفیان، نایب رئیس اتحادیه کاغذ و مقوای تهران نیز خواهان ورود اتاق اصناف و همچنین مسئولان نظارتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت به موضوع التهاب در بازار کاغذ شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.