ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی در وین: ایران در برجام می‌ماند، اگر منافع‌اش تضمین شود

حسن روحانی در سفر خود به اتریش بر لزوم حفظ برجام تأکید کرد و گفت حتی آمریکا نیز از خروج از برجام زیان می‌بیند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، پس از دیدار از سوئیس، وارد وین شد و در یک کنفرانس خبری از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ دفاع کرد و گفت هیچ کشوری از خروج از برجام سود نخواهد برد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در وین مورد استقبال الکساندر فان در بلن، رئیس جمهوری اتریش قرار گرفت.

حسن روحانی، پیش از ظهر چهارشنبه ۴ ژوئیه / ۱۳ تیر در یک روز آفتابی وارد وین شد و مورد استقبال «الکساندر فان در بلن»، رئیس‌جمهوری اتریش و مقام‌های دولتی این کشور قرار گرفت. در این مراسم از جمله کارین کنایسل، وزیر خارجه اتریش نیز حضور داشت که مطابق معمول دست ندادن یک مقام ایرانی با زنان سوژه رسانه‌ها شد.

روحانی قرار بود در ماه مارس سال گذشته به اتریش سفر کند اما این سفر لغو شد.

روحانی در یک کنفرانس خبری مشترک با رئیس‌جمهوری اتریش که در آن پرسشی از خبرنگاران پذیرفته نمی‌شد شرکت کرد و گفت: «اگر منافع ایران تضمین شود، در برجام می‌مانیم.»

رئیس جمهوری ایران تأکید کرد که دیگر کشورها می‌توانند ادامه این توافق را در قالب رضایت‌بخش برای ایران تضمین کنند.

روحانی خروج آمریکا از برجام را «غیرقانونی» خواند و گفت: «نه ایالات متحده، و نه کشورهای دیگر از تصمیم خروج از برجام سودی نخواهند برد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ۸ مه / ۱۸ اردیبهشت‌ اعلام کرد که ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران خارج می‌شود. این کشور اعلام کرده که برای تحدید نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و نظارت بر برنامه موشکی سپاه پاسداران سخت‌ترین تحریم‌های اقتصادی را علیه ایران اعمال خواهد کرد و تاکنون نیز چندین مورد تحریم علیه ایران را به اجرا گذاشته است. او فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرده که بر اساس آن از ۴ اوت / ۱۳ مرداد، از جمله بخش‌های خودروسازی و تجارت طلای ایران تحریم می‌شوند و سپس از ۶ نوامبر / ۱۵ آبان، بخش انرژی و تراکنش‌های بانکی ایران.

ایران با کشورهایی اروپایی در حال مذاکره است تا بتواند برجام را حفظ کند. این مذاکرات همچنان ادامه دارد و هنوز به نتیجه کاملی نرسیده است. سفر روحانی به سوئیس و اتریش نیز در چارچوب تلاش‌ها برای حفظ برجام است. سوئیس همچنین حافظ منافع آمریکا در ارتباط ایران است.

در کنفرانس خبری وین که صدها خبرنگار اروپایی، اسرائیلی و ایرانی شرکت داشتند، رئیس جمهوری اتریش از روابط دیرینه ایران و اتریش سخن گفت و بر نقش وین در دستیابی به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ که مذاکرات آن در همین شهر انجام شد، حرف زد.

الکساندر فان در بلن توافق هسته‌ای «عاملی در عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای» توصیف کرد و گفت وین به دلیل نقش میانجی‌اش، وظیفه خاصی در این زمینه دارد.

بیشتر خبرنگاران خارجی به‌دلیل بازداشت اخیر یک دیپلمات ایرانی ساکن وین در آلمان با کنجکاوی دیدار حسن روحانی از وین را انتظار می‌کشیدند.

اتریش دوشنبه ۱۱ تیر با احضار سفیر ایران در وین، از تهران خواست تا مصونیت دیپلماتیک اسدالله.الف، متهم به «تلاش برای بمب‌گذاری» در گردهمایی مجاهدین در فرانسه را لغو کند سپس وزارت خارجه اتریش اعلام کرد که در هر حال مصونیت این دیپلمات ظرف مدت ۴۸ ساعت به خاطر حکم بازداشت‌اش در اتحادیه اروپا لغو خواهد شد.

اسدالله.الف مشاور سوم سفارت ایران در وین بود که روز شنبه ۹ تیرماه در آلمان بازداشت شد. او متهم است که با یک زوج ایرانی ـ بلژیکی که قصد داشتند در گردهمایی مجاهدین خلق بمب‌گذاری کنند در ارتباط بوده است. این زوج در بلژیک بازاشدت شدند. مجاهدین خلق این اقدام در چارچوب «فعالیت‌های تروریستی» حکومت ایران دانسته اما ایران می‌گوید مدارکی دارد که نشان می‌دهند افراد فوق از خود مجاهدین هستند.

حسن روحانی شب گذشته در جمع گروهی از ایرانیان مقیم اتریش نیز گفته بود که خروج آمریکا از برجام برای این کشور هزینه سنگینی خواهد داشت. او گفت: «موقعیت امروز جمهوری اسلامی ایران از یک نظر از همیشه بهتر است؛ امروز جمهوری اسلامی ایران در میان افکار عمومی جهان و در صحنه سیاست جهانی تنها نیست و عموم کشورها همراه ایران هستند (...) سازمان‌های بین‌المللی از جمله شورای امنیت، اتحادیه اروپا و اکثریت قریب به اتفاق کشورها و ملت‌های دنیا در کنار جمهوری اسلامی ایستاده‌اند.»»

رئیس‌جمهوری ایران دوشنبه شب نیز در سوئیس هدف واقعی آمریکا از تحریم‌ها را «فشار به زندگی مردم» دانسته و گفته بود: «آن‌ها ادعا می‌کنند که می‌خواهند به دولت ایران فشار وارد کنند، اما وقتی واردات مایحتاج ضروری مثل دارو و نهاده‌های دامی را تحریم کنند، به چه کسی فشار وارد خواهد شد؟»

او درباره تحریم نفتی ایران نیز گفته بود: «آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند به‌طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آن‌ها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلاً معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجه‌اش را ببینید.»

آمریکا در روزهای اخیر کشورها را تحت فشار قرار داده تا از ماه نوامبر واردات نفت از ایران را قطع کنند. روز دوشنبه برایان هوک، یکی از مشاوران سیاست‌گذاری وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که تاکنون ۵۰ کشور خواهان کاهش فعالیت‌های خود در ایران شده‌اند و آمریکا سعی می‌کند کشورهای بیشتری به تحریم نفتی ایران بپیوندند و واردات نفت خود از این کشور را به صفر برسانند. او گفت هدف از اعمال تحریم‌ها علیه ایران نه تغییر رژیم ایران بلکه تغییر رفتار آن است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.