ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک کشته و ۴۰۰ زخمی در مرز غزه: اعتراض‌ها چهارماهه شد

تا کنون هیچ یک از شهروندان و سربازان اسرائیل در جریان این اعتراض‌ها کشته نشده‌اند اما شمار قربانیان فلسطینی به ۱۳۶ تن رسیده است.

اعتراض‌های ساکنان غزه در مرز با اسرائیل جمعه ۱۵ تیر / ششم ژوئیه ادامه یافت و بار دیگر با واکنش خشونت‌بار نیروهای امنیتی اسرائیل مواجه شد. صدها تن مجروح شدند و یک جوان فلسطینی نیز کشته شد.

شماری از مجروحان اعتراضات غزه ــ عکس: afp

وزارت بهداشت غزه با تأیید کشته‌شدن این جوان ۲۲ ساله فلسطینی، علت مرگ را اصابت گلوله به سینه او اعلام کرد و مدعی شد که گلوله‌باران اسرائیل در شرق غزه نیز هشت تن دیگر را مجروح کرده است.

به گفته مقام‌های بهداشتی غزه، ۴۰۰ تن مجموعاً در اعتراضات جمعه مجروح شدند که ۵۷ تن از آنان هدف اصابت گلوله جنگی قرار گرفته‌اند.

ارتش اسرائیل گلوله‌باران شرق غزه را انکار می‌کند و در بیانیه‌ای ادعا کرد که سربازان از «تجهیزات متفرق‌کردن شورش‌گران» در مواجهه با سه هزار فلسطینی معترض در حصار مرزی استفاده کرده است.

معترضان در مرز همچون جمعه‌های اعتراضی پیشین لاستیک خودرو آتش زدند و سنگ پرتاب می‌کردند. ارتش اسرائیل ادعا کرده «شماری تروریست با بمب» به حصار مرزی نزدیک شدند و انفجار همین بمب به زخمی‌شدن هشت فلسطینی انجامید.

این چهارمین ماه از اعتراض‌های موسوم به «راهپیمایی عظیم بازگشت» در مرز غزه و اسرائیل است که ۳۰ مارس آغاز شد؛ اعتراض‌هایی برای تأکید بر حق بازگشت خود به سرزمین‌های مادری اشغالی.

صحنه‌ای از اعتراض‌های نوار غزه، ماه مه ـ تصویر آرشیوی

تا کنون هیچ یک از شهروندان و سربازان اسرائیل در جریان این اعتراض‌ها کشته نشده‌اند اما شمار جان‌باختگان فلسطینی به ۱۳۶ تن رسیده است. هزاران تن نیز مجروح شده‌اند. خونین‌ترین روز اعتراضات فلسطینی‌ها ۱۴ مه بود که سفارت ایالات متحده آمریکا به اورشلیم منتقل شد.

اسرائیل به خاطر خشونت شدید در برخورد با معترضان تحت فشارهای بین‌المللی است، اما مقصر اصلی را گروه «حماس» می‌داند که کنترل غزه را در دست دارد. در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر این سازمان بیانیه‌هایی در محکومیت اسرائیل صادر شده است.

دیده‌بان حقوق بشر نیز اعلام کرده که کشتار معترضان فلسطینی در هفته‌های گذشته توسط تک‌تیراندازان اسرائیلی در مرز غزه با اسرائیل ممکن است مصداق جنایت جنگی باشد.

باریکه غزه محل زندگی دو میلیون فلسطینی است و ۱۲ سال در محاصره اسرائیل قرار دارد. ساکنان آن از فقر شدید و فقدان و تخریب زیرساخت‌های اساسی رنج می‌برند. برخی حماس را نیز مسئول این وضعیت می‌دانند. مذاکرات حماس با حکومت خودگردان فلسطینی به رهبری فتح برای واگذاری قدرت در غزه برای انجام اصلاحات در این منطقه و بهبود وضعیت زندگی هنوز به سرانجام نرسیده.

سازمان‌دهندگان می‌گویند که این اعتراض‌ها فوران خشم و یأس غزه‌ای‌ها است. حماس نیز چنین ادعایی دارد.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.