ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حماس با پرتاب راکت به حمله هوایی اسرائیل واکنش نشان داد

جمعه در «راهپیمایی عظیم بازگشت» یک نوجوان ۱۵ ساله با گلوله سربازان اسرائیل کشته شد. هزاران تن برای همبستگی با روستایی در آستانه تخریب در کرانه باختری گرد هم آمده بودند.

«راهپیمایی عظیم بازگشت» فلسطینی‌های غزه جمعه ۱۳ ژوئیه / ۲۲ تیر همچون هفته‌های پیش از آن به خشونت کشیده شد. این‌بار اما ناآرامی‌های به حمله جنگنده‌های اسرائیلی به مواضع سازمان فلسطینی حماس و پرتاب تلافی‌جویانه راکت از غزه به سوی اسرائیل انجامیده است.

یک معترض فلسطینی به سمت سربازان اسرائیل در آنسوی حصار مرزی سنگ پرت می‌کند ــ جمعه ۱۳ژوئیه؛ منبع: AFP

به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»،‌ ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرده است که به دو تونل حماس و برخی مواضع نظامی دیگر این گروه حمله کرده است. از جمله اهداف به گفته این بیانیه محل آماده‌سازی کایت‌ها و بادکنک‌های آتش‌زایی است که در اعتراضات مرز غزه و اسرائیل به هوا می‌رفت.

حماس در پاسخ به حملات اسرائیل حدود ۳۰ راکت و خمپاره به سوی اسرائیل شلیک کرد. فوزی برهوم،‌ سخنگوی حماس در اقدامی نادر پرتاب راکت به سوی اسرائیل را تأیید کرد و آن را «پاسخی فوری» خواند که قرار بود «پیام را برساند.»

پرتاب این راکت‌ها پیش از پایان‌یافتن حمله جنگنده‌های اسرائیل آغاز شد. اسرائیل گفته سپر دفاع ضدموشکی «گنبد آهنین» شش راکت را ردگیری و منهدم کرده است. تا لحظه نوشتن این گزارش خبری از تلفات احتمالی در هیچ یک از حملات طرفین مخابره نشده است.

اعتراض علیه تخریب یک روستا در کرانه باختری

اسرائیل هفته‌های گذشته به حماس هشدار داده بود که تلاش‌های ادامه‌دار حماس برای سازمان‌دادن اعتراض‌ها در مرز غزه و هواکردن بادبادک‌های آتش‌زا را تحمل نمی‌کند،‌ هرچند علاقه‌ای به آغاز درگیری نظامی با این گروه ندارد.

افزایش تنش‌ها و حملات دو طرف به یکدیگر پس از یک جمعه اعتراضی دیگر رخ داد. هزاران فلسطینی در ادامه اعتراض‌هایی که از ۳۰ مارس آغاز شده است،‌ در نزدیکی مرز غزه گرد هم آمدند و خواستار دستیابی به حق بازگشت به سرزمین مادری شدند. سربازان اسرائیلی با گلوله‌های جنگی و پرتاب گاز اشک‌آور به مقابله با آنان برخاستند.

یک جوان ۱۵ ساله در این اعتراضات با شلیک گلوله سربازان اسرائیلی از پای درآمد. ۶۸ تن دیگر نیز زخمی شدند. ارتش اسرائیل از زخمی‌شدن یک سرباز خود در این اعتراضات خبر داد.

کمیته برگزارکننده اعتراضات از مردم خواسته بود تا برای نشان‌دادن همبستگی با روستای «خان الاحمر» در کرانه باختری رود اردن به اعتراض‌ها بپیوندند. مقام‌های اسرائیلی می‌خواهند این روستای اعراب موسوم به «بدوی» (بادیه‌نشین) را به طور کامل تخریب و ساکنان را به جای دیگری منتقل کنند. دیوان عالی اسرائیل تخریب این روستا را تا ۱۶ ژوئیه موقتاً‌ به حالت تعلیق درآورده است. خان الاحمر ۱۸۰ سکنه دارد.

با گذشت پس از ۱۰۰ روز از اعتراض‌ها، شمار کشتگان فلسطینی به ۱۳۸ تن و شمار زخمی‌ها به گفته شبکه خبری «الجزیره» به ۱۶۰ هزارتن رسیده است.

تا کنون هیچ یک از شهروندان و سربازان اسرائیل در جریان این اعتراض‌ها کشته نشده‌اند.

اسرائیل به خاطر خشونت شدید در برخورد با معترضان تحت فشارهای بین‌المللی است، اما مقصر اصلی را گروه «حماس» می‌داند که کنترل غزه را در دست دارد. در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر این سازمان بیانیه‌هایی در محکومیت اسرائیل صادر شده است.

باریکه غزه محل زندگی دو میلیون فلسطینی است و ۱۲ سال در محاصره اسرائیل قرار دارد. ساکنان آن از فقر شدید و فقدان و تخریب زیرساخت‌های اساسی رنج می‌برند. برخی حماس را نیز مسئول این وضعیت می‌دانند. مذاکرات حماس با حکومت خودگردان فلسطینی به رهبری فتح برای واگذاری قدرت در غزه برای انجام اصلاحات در این منطقه و بهبود وضعیت زندگی هنوز به سرانجام نرسیده.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.