ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آتش‌بس حماس و اسرائیل پس از میانجیگری منطقه‌ای

آتش‌بس پس از حمله اسرائیل به ساختمانی نیمه‌متروک در غرب غزه به دست آمد که در آن دو نوجوان فلسطینی کشته و ۱۲ تن مجروح شدند. در راکت‌پراکنی حماس هم سه اسرائیلی زخمی شدند.

تنش کم‌سابقه بین جنبش فلسطینی حماس و اسرائیل با میانجیگری منطقه‌ای پایان یافت. در حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه دست‌کم دو نوجوان کشته شدند.

اسرائیل یک ساختمان مرتفع نیمه‌متروک را در غرب غزه هدف قرار داد ــ عکس:‌ AFP

اسرائیل شنبه ۱۴ ژوئیه / ۲۳ تیر شدیدترین حمله‌های هوایی را علیه حماس پس از جنگ دو طرف در ۲۰۱۴ انجام داد. حملات شنبه بر خلاف معمول حمله‌های ناگهانی اسرائیل در ساعت‌های روشن روز صورت گرفت.

به گفته مقام‌های فلسطینی،‌ دو طرف پس از میانجیگری منطقه‌ای و بین‌المللی به توافق آتش‌بس دست یافتند.

حماس در یک پیام توئیتری اعلام کرد که این آتش‌بس حاصل تلا‌ش‌های «چندین طرف» از جمله مصر در همسایگی نوار غزه است. گروه «جهاد اسلامی» نیز دستیابی به آتش‌بس با اسرائیل را تأیید کرد اما اسرائیل رسماً این موضوع را تأیید یا تکذیب نکرده است.

کشته‌شدن دو نوجوان در بمباران غزه

آتش‌بس پس از حمله اسرائیل به الکتیبه در غرب غزه به دست آمد که طی آن دو نوجوان ۱۵ و ۱۶ ساله کشته شدند. ۱۲ فلسطینی دیگر نیز به گفته مقام‌های بهداشتی غزه در این حمله مجروح شده‌اند و دو فلسطینی دیگر نیز در حملات هوایی به دیگر نقاط غزه.

به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، یک پارک عمومی خانوادگی در الکتیبه وجود دارد و آسیب‌دیدن شمار قابل توجهی از غیرنظامیان در این حمله اسرائیل به دلیل محبوبیت این پارک در تعطیلات آخر هفته است.

ارتش اسرائیل نیز در حساب توئیتری خود تأیید کرد که یک «ساختمان مرتفع» را هدف قرار داده اما پیش از حمله به آن،‌ ساکنان را مطلع کرده و خواستار تخلیه ساختمان شده است. دو نوجوان کشته‌شده به گفته شاهدان عینی بر فراز بام این ساختمان نیمه‌متروک مشغول بازی بودند.

تنش‌ها چگونه بالا گرفت؟

در ساعت‌های ابتدایی شنبه ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که به دو تونل حماس و برخی مواضع نظامی دیگر این گروه حمله کرده است. از جمله اهداف به گفته این بیانیه محل آماده‌سازی بادبادک‌ها و بادکنک‌های آتش‌زایی است که در اعتراضات مرز غزه و اسرائیل به هوا می‌رفت.

دود برخاسته از لاستیک‌سوزاندن در اعتراضات مرز غزه،‌ جمعه ۱۳ ژوئیه ــ منبع: AFP

خسارت‌های وارده به اسرائیل به دلیل پرواز این بادبادک‌های آتش‌زا باعث شده بود که فشارهای داخلی بر بنیامین نتانیاهو،‌ نخست‌وزیر اسرائیل برای پاسخ «محکم‌تر» به اعتراض‌های موسوم به «راهپیمایی عظیم بازگشت» افزایش یابد.

راهپیمایی عظیم بازگشت فلسطینی‌های غزه جمعه ۱۳ ژوئیه / ۲۲ تیر همچون هفته‌های پیش از آن به خشونت کشیده شد. یک جوان ۱۵ ساله در این اعتراضات با شلیک گلوله سربازان اسرائیلی از پای درآمد. ۶۸ تن دیگر نیز زخمی شدند. ارتش اسرائیل از زخمی‌شدن یک سرباز خود در این اعتراضات خبر داد.

اسرائیل به خاطر خشونت شدید در برخورد با معترضان تحت فشارهای بین‌المللی است، اما مقصر اصلی را گروه «حماس» می‌داند که کنترل غزه را در دست دارد. در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر این سازمان بیانیه‌هایی در محکومیت اسرائیل صادر شده است.

نتانیاهو در پیامی ویدئویی درباره حملات هوایی به غزه گفت: «پس از مشورت با وزیر دفاع، فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح و مقام‌های ارشد دفاعی اسرائیل،‌ تصمیم گرفتیم اقدامی قاطع علیه تروریسم حماس نشان دهیم.» پس از آن یسرائیل کاتس، وزیر اطلاعات اسرائیل در تلویزیون توضیح داد که حملات هوایی به غزه را نباید آغاز یک عملیات نظامی گسترده علیه حماس دانست.

اسرائیل هفته‌های گذشته به حماس هشدار داده بود که تلاش‌های ادامه‌دار حماس برای سازمان‌دادن اعتراض‌ها در مرز غزه و هواکردن بادبادک‌های آتش‌زا را تحمل نمی‌کند،‌ هرچند علاقه‌ای به آغاز درگیری نظامی با این گروه ندارد.

حماس در پاسخ به حملات اسرائیل راکت و خمپاره به سوی اسرائیل شلیک کرد. فوزی برهوم،‌ سخنگوی حماس در اقدامی نادر پرتاب راکت به سوی اسرائیل را تأیید کرد و آن را «پاسخی فوری» خواند که قرار بود «پیام را برساند.»

هرچند در ابتدا اعلام شد که افزایش تنش‌ها تلفاتی بر جای نگذاشته،‌ اما ابعاد حمله‌ طرفین به یکدیگر وسعت یافت. اسرائیل ده‌ها حمله هوایی علیه مواضع حماس در غزه انجام داد. حماس و دیگر گروه‌های مسلح در نوار غزه همچون «جهاد اسلامی» نیز با پرتاب بیش از یکصد خمپاره و راکت به سوی اسرائیل واکنش نشان دادند.

سه شهروند اسرائیلی نیز بر اثر حملات راکتی از غزه مجروح شدند.

باریکه غزه محل زندگی دو میلیون فلسطینی است و ۱۲ سال در محاصره اسرائیل قرار دارد. ساکنان آن از فقر شدید و فقدان و تخریب زیرساخت‌های اساسی رنج می‌برند. برخی حماس را نیز مسئول این وضعیت می‌دانند. مذاکرات حماس با حکومت خودگردان فلسطینی به رهبری فتح برای واگذاری قدرت در غزه برای انجام اصلاحات در این منطقه و بهبود وضعیت زندگی هنوز به سرانجام نرسیده.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.