ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آشکارسازی برای فرزندان

بچه‌ها نسبت به بار هیجانی سخنان پدر و مادر خود بسیار حساس هستند. یعنی حسی که از حرف‌های شما می‌گیرند اهمیت دارد. آن‌ها می‌توانند ترس و اندوه شما را درک کنند. هر اختلاف و دعوایی که در محیط خانه روی دهد، بچه‌ها را عصبی می‌کند. اگر این امکان باشد که حقیقت را به‌ فرزند خود بگوییم احتمال این هست که از حالت عصبی و استرس ناشی از فضای متشنج خانه، بیرون بیاید. از این گذشته بهتر است فرزندان شما حقیقت را از زبان شما بشنوند تا از زبان دیگران.

 بهروز روستا – آشکارسازی برای سلامت و بهداشت عاطفی فرزندان حیاتی است. برای این‌کار هیچ‌وقت دیر نیست، اما باید مطمئن شوید که از نظر عاطفی، موقعیت مناسبی را انتخاب کرده‌اید.

بچه‌ها نسبت به بار هیجانی سخنان پدر و مادر خود بسیار حساس هستند. یعنی حسی که از حرف‌های شما می‌گیرند اهمیت دارد. آن‌ها می‌توانند ترس و اندوه شما را درک کنند. هر اختلاف و دعوایی که در محیط خانه روی دهد، بچه‌ها را عصبی می‌کند. اگر این امکان باشد که حقیقت را به‌ فرزند خود بگوییم احتمال این هست که از حالت عصبی و استرس ناشی از فضای متشنج خانه، بیرون بیاید. از این گذشته بهتر است فرزندان شما حقیقت را از زبان شما بشنوند تا از زبان دیگران.

اگر با همسرتان رابطه‌ خوبی دارید، به‌اتفاق او با بچه‌ها حرف بزنید. بچه‌ها اگر ببینند که شما و همسرتان سعی دارید این موقعیت اضطراب‌آلود را باهم از بین ببرید، اطمینان و دلگرمی بیشتری پیدا می‌کنند. بچه‌ها معمولاً در مقابل تغییرات زندگی ایستادگی می‌کنند. این بخشی از واقعیت‌ آن‌هاست، اما هرچه پدر و مادر، بچه‌ها را صرف نظر از مشکلاتی که وجود دارد دوست داشته باشند و به‌ آنها توجه کنند، روبه‌رو شدن بچه‌ها با تغییرات آسان‌تر می‌شود.

چند نکته پیرامون آشکارسازی برای بچه‌ها

الف- زمانی را انتخاب کنید که فضای خانه آرام و بی‌تشنج باشد. به فرزندتان بگویید که می‌خواهید مطلب مهمی را با او در میان بگذارید. برای صحبت در اتاقی بنشینید که آرام و راحت باشد. سعی کنید ‌چیزی باعث حواس‌پرتی او و خودتان نشود. معمولاً اتاق خود بچه‌ها جای مناسبی است. اتاق پذیرایی و آشپزخانه هم ممکن است فضایی صمیمی و مناسب باشد.

ب- زبان و کلمه‌های مناسب سن فرزندان‌تان را انتخاب کنید. به‌ او بگویید که همجنسگرا هستید. توضیح بدهید که همیشه همجنسگرا بوده‌اید، حتی وقتی بچه بودید. مثلاً بگویید: “بعضی وقت‌ها همجنسگراها از همان بچگی می‌توانند بفهمند که همجنسگرا هستند و حتی می‌توانند بفهمند که چه چیزی برای‌شان خوب و چه چیزی بد است. بعضی دیگر اما نیاز به زمان دارند تا حس‌های خود را بشناسند.” فرزند شما ممکن است ظرف زمانی توجه‌اش کوتاه باشد. در این شرایط، باید توضیح‌تان را مختصر کنید.

ج- به‌ فرزند‌تان بگویید که همجنسگرایی یعنی چه. نظر خود آن‌ها را در این زمینه بپرسید.کودکانی که قبل از سنین مدرسه هستند، ممکن است هرگز این واژه را نشنیده باشند، اما نوجوان‌ها حتما چیزهایی در این زمینه شنیده‌اند و ایده‌هایی در این زمینه دارند. کودکان معمولاً اگر هم ندانند که همجنسگرایی چیست، اما ممکن است باور داشته باشند که چیز خوبی نیست.

مهم است که آنها با واژه‌ “همجنسگرا” و معنی آن آشنا شوند. به‌شان بگویید انواع مختلفی از عشق وجود دارد. به فرزند یا فرزندان‌تان بگویید که به شدت عاشق همسرتان هستید، اما عشق‌تان مثل دیگر زن‌ها و شوهرها نیست. به‌ آنها بگویید که می‌خواهید با کسی دیگر زندگی کنید که شبیه خود شماست، همجنس شما، یعنی با یک مرد دیگر یا زن دیگر.

به‌شان بگویید که خانواده‌های زیادی هستند که والدین همجنسگرا دارند و شاید آنها هم با بچه‌های خود در این زمینه حرف می‌زنند.

تشویق‌شان کنید که هرچه در این‌ زمینه شنیده‌اند یا می‌دانند را به شما بگویند. به‌ آنها اطمینان بدهید که از شنیدن چیزی ناراحت نمی‌شوید. به فرزندتان توضیح دهید کلیشه‌ها و حرف‌های زشتی که مردم درباره‌ همجنسگراها گفته‌اند اشتباه‌ است، اما سعی کنید سخنرانی یک‌طرفه نکنید. به فرزندتان اجازه بدهید در این گفت‌وگو پا به پای شما بیاید و سئوال‌های خود را از شما بپرسد.

د- آماده باشید تا به سئوال‌های فرزندتان جواب دهید.بچه‌ها اطلاعات جدید را با توجه به اطلاعات قبلی‌شان درک و دریافت می‌کنند. خود ما هم چیزهای جدید را همین‌گونه یاد می‌گیریم. سئوال‌های بچه‌ها ممکن است عجیب و غریب به نظر برسد و شما تعجب کنید که آیا اصلاً منظور شما را درک کرده‌اند یا نه. به یاد داشته باشید که بچه‌ها اطلاعات جدید را از فیلتر و صافی خودشان عبور می‌دهند و از تجربیات قبلی‌شان استفاده می‌کنند تا به چیزهای جدید معنی بدهند.

مثلا دخترتان ممکن است (اگر شما پدرش هستید، و نه مادرش) بپرسد: “دیگه دخترهارو دوست نداری؟” او می‌خواهد بداند که آیا حالا شما او یا مادرش را دیگر دوست ندارید؟ سعی کنید از چهره‌ آن‌ها بخوانید که آیا جواب گرفته‌اند یا نه.

ه- بگذارید بدانند که در آینده ممکن است تغییراتی در خانواده روی دهد.توضیح دهید که خانواده‌ شما ممکن است در آینده تغییراتی را به خود ببیند، اما چیزی که هرگز تغییر نخواهد کرد علاقه‌ شما و همسرتان به فرزندان‌تان است. بگذارید بدانند که به مرور زمان شاید سئوال‌های جدیدی در این زمینه به ذهن‌شان خطور کند. در این صورت شما همیشه نزد آنها هستید و کمک‌شان می‌کنید تا جواب سئوال‌ها‌شان را پیدا کنند.

و- به فرزندتان کمک کنید که با تغییرات جدید سازگار شود. فرزندتان با حمایت و پشتگرمی شما خواهد توانست با تغییرات سازگاری بیشتری پیدا کند، اما باید بدانید که فرزندتان نیازهای زیادی در این زمینه خواهد داشت.

اگر از دوستان همجنسگراتان کسی را می‌شناسید که دارای فرزند است و برای فرزند خود آشکارسازی کرده است، فرزند خود را به دیدن او ببرید و اجازه دهید فرزندان‌تان با هم دوست شوند و شاید تجربیات خویش را با هم در میان بگذارند.

مهم است که چندبار و به شیوه‌های مختلف برای فرزندتان آشکارسازی کنید. شما تنها منبع قابل اطمینانی هستید که او می‌تواند اطلاعات مربوط به همجنسگرایی را دریافت کند. سعی کنید تا جایی که می‌توانید سئوال‌ها را به خوبی جواب دهید.

به‌ آنها بگویید که برخی مردم برداشت اشتباهی از همجنسگرایان دارند. به‌ آنها بگویید ممکن است، به خاطر شما، مورد همجنسگراستیزی قرار بگیرند و باید بدانند که چطور با این موقعیت‌ روبه‌رو شوند.

ممکن است فرزندتان از شما سئوال کند که گرایش جنسی خود او چیست. به‌ او بگویید باید به ندای قلبی خود گوش دهد و به احساسی که در درون خود دارد ایمان بیاورد. به او بگویید که ممکن است دگرجنسگرا باشد، یا همجنسگرا و تنها خودش می‌تواند با توجه به حس‌هایی که دارد، به این پرسش پاسخ دهد. به او بگویید گرایش جنسی، ارثی نیست و گرایش جنسی شما به عنوان پدر یا مادر او، لزوماً به او منتقل نمی‌شود. همانطور که گرایش جنسی پدر و مادر شما که احتمالاً دگرجنسگرا بوده‌اند، به شما منتقل نشده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کاربر مهمان

    آخه این چه کاریه.. اونا (بچه ها)هیچ وقت نمیتونن اعتماد به نفس لازم و داشته باشند.. به خاطر انسانیت و به خاطر بچه هاشونم که شده باید بذارنش کنار ..