ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مقتدی صدر از اعتراضات عراق رسماً حمایت کرد

روحانی بانفوذ شیعه از تمامی احزاب پیروز در انتخابات پارلمانی خواسته تا تحقق خواست معترضان در جنوب عراق، گفت‌وگوها برای تشکیل دولت ائتلافی را به تعلیق درآورند.

مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه که اعتراضات اخیر در جنوب عراق را «انقلاب گرسنگان» خوانده بود، اکنون به طور رسمی از این اعتراضات حمایت کرده. این روحانی شیعه که ائتلافش با حزب کمونیست و برخی گروه‌های سکولار در انتخابات پارلمانی ۱۲ مه پیروز شد، از تمامی سیاستمداران عراقی خواسته تا زمانی که خواست معترضان برای خدمات‌رسانی بهتر در جنوب عراق تحقق نیافته، مذاکرات برای تشکیل یک دولت ائتلافی جدید را به تعویق بیندازند.

مقتدی صدر هنگام اعلام ائتلاف با عبادی برای تشکیل دولت آینده،‌ ۲۳ ژوئن.

به گزارش رویترز، مقتدی صدر در نخستین موضعگیری رسمی‌اش پس از آغاز ناآرامی‌های جنوب عراق در توئیتی نوشته:

«تمامی احزاب سیاسی پیروز در انتخابات می‌بایست تا زمانی که مطالبات قانونی معترضان را برآورده نکرده‌اند، گفت‌وگوهای سیاسی‌شان برای تشکیل یک دولت ائتلافی را به تعلیق در آورند».

بیش از ۱۰ روز از آغاز اعتراض‌های عراق در شهر نفت‌خیز بصره می‌گذرد. هزاران‌ تن علیه فساد و سوء مدیریت در استان‌های جنوبی عراق به خیابان ریخته‌اند. حکومت نیروهای ویژه‌اش را به مقابله فرستاده و وضعیت اضطراری اعلام کرده. تا کنون ده‌ها تن در این راهپیمایی‌های اعتراضی کشته یا زخمی شده‌اند.

صدر پیش از این نیز این اعتراضات را «انقلاب گرسنگان خوانده بود.

مقتدی صدر پیروزی در انتخابات را مدیون شعارهایی است که در جهت کاهش فقر، اشتغال‌زایی، بهبود خدمات اجتماعی و مبارزه با فساد و جلوگیری از دخالت کشورهای خارجی سر داد.

در روزهای گذشته هزاران معترض در جنوب عراق، در مناطق عمدتاً شیعه‌نشین دست به تظاهرات زده‌اند.

حیدر عبادی نخست وزیر فعلی عراق که قصد دارد ریاست دولت بعدی را نیز بر عهده داشته باشد، وعده داده که نزدیک به سه میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری در بصره اختصاص می‌دهد و به این ترتیب شغل ایجاد می‌کند. اما همزمان با این وعده‌ها،‌ تهدید را هم فراموش نکرده: به ویژه علیه به گفته او «خرابکارهایی» که در اعتراضات «منافع حزبی و گروهی» خود را دنبال می‌کنند. در واقع اشاره او به مقتدی صدر و نمایندگان ائتلاف «سائرون» بود.

صدر یک‌ماه پیش «به طور ضمنی» نسبت به ایجاد بحران آب و برق از سوی ایران هشدار داده بود. او در بیانیه‌ای رسمی نوشته بود:

«من نمی گذارم برخی کشورهای منطقه به خاطر پیروزی من در انتخابات از مردم عراق انتقام بگیرند. مطمئنم که گرفتن آب و برق از مردم باعث نمی‌شود آنها به زانو در بیایند.»

پیش از انتخابات پارلمانی عراق، علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی با اشاره ضمنی به ائتلاف سائرون گفته بود جمهوری اسلامی نمی‌گذارد عراق به دست کمونیست‌ها و لیبرال‌ها بیفتد.

برخی در ایران نیز مقتدی صدر را «پشت پرده» اعتراض‌ها می‌بینند.

اما در ایران نیز اعتراضات مشابهی در به ویژه در استان خوزستان رخ داده بود. همین اعتراضات بود که ایران را به قطع صادرات برق به عراق و افغانستان و مسدودکردن جریان ۴۲ رود جاری به عراق واداشت.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.