ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وعده دوباره ایران برای ثبت جهانی دماوند در فهرست میراث طبیعی یونسکو

دماوند از آسیب‌های زیست محیطی بسیاری رنج می‌برد: جاده‌کشی، تولیدی‌های آلاینده، چرای بی‌رویه دام‌ها، معدنکاری، انباشت زباله، گردشگری غیراصولی و تخریب بافت محلی و روستایی.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث‌فرهنگی در سمپوزیوم دماوند ۲۰۱۸ اعلام کرد «در حال حاضر در حال تهیه پرونده‌ای با موضوع دماوند هستیم تا این کوه و منظر آن ثبت جهانی شود.» او هدف از ثبت جهانی این کوه به عنوان میراث طبیعی ایران در فهرست میراث طبیعی یونسکو را محافظت بهتر از دماوند خواند.

یکسال پیش مسئولان گفته بودند ثبت جهانی دماوند به دلیل آسیب‌های فراوان منتفی شده است

راهسازی و جاده‌کشی آسفالت در این کوه، حضور چندین تولیدی آلاینده در اطراف آن، چرای بی رویه دام‌ها در مراتعش، معدنکاری، انباشت آشغال، گردشگری غیراصولی و تخریب بافت محلی و روستایی از جمله بحران‌های زیست محیطی است که دماوند با آن مواجه است.

دماوند مرتفع‌ترین و افسانه‌ای‌ترین قله‌ی ایران از سال ۱۳۸۷ به‌عنوان نخستین اثر طبیعی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بر اساس بررسی های انجام شده در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، ارتفاع قله‌ی دماوند، ۵۶۱۹ متر اندازه گیری شده است؛ بلندترین قله‌ی خاورمیانه.

خبر تهیه پرونده‌ دماوند برای ثبت جهانی در حالی منتشر می‌شود که چهار سال پیش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران اعلام کرد مدیریت چندگانه بر این منطقه طبیعی قطعا مانع ثبت آن خواهد شد.

اما سال ۹۴ معصومه ابتکار، رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست گفته بود « ثبت جهانی دماوند مهمترین برنامه است».

با این حال، بهمن ماه ۹۶ نصیر قیداری دبیرکل کمیسیون ملی سازمان یونسکو اعلام کرد ثبت جهانی دماوند به عنوان میراث طبیعی به دلیل آسیب‌های فراوان منتفی شده است.

قله دماوند که جزو آثار ملی ایران ثبت شده است، از امیدهای اول دوست‌داران طبیعت برای قرار گرفتن در فهرست میراث جهانی یونسکو به شمار می‌رود. اما به سبب آسیب‌های فراوان این کون ابتدا کویر لوت به عنوان نخستین میراث طبیعی ایران در فهرست میراث طبیعی یونسکو به ثبت رسیده است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.