ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هشدار آمریکا به ترکیه درباره ادامه روابط تجاری با ایران

بزرگترین شرکت پالایشگاهی ترکیه واردات نفت ایران را کاهش داده. واشنگتن می‌گوید برای جلوگیری از تکرار نمونه ضراب، خریدهای بزرگ طلا در ترکیه را زیرنظر دارد.

مقام‌های آمریکایی و ترکیه‌ای درباره تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران مذاکره کردند. تحریم‌های ایران جدیدترین محل اختلاف این دو متحد عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است. همزمان خبرگزاری «رویترز» از کاهش صادرات نفت ایران به ترکیه خبر می‌دهد.

ضراب، مغز متفکر دورزدن تحریم‌های ایران از طریق ترکیه؛ عکس در مرکز پلیس استانبول، ۲۰۱۳

مارشال بیلینگزلی، یک مقام ارشد مبارزه با تأمین مالی تروریسم در ایالات متحده جمعه ۲۰ ژوئیه / ۲۹ تیر در آنکارا با مقام‌های خزانه‌داری و وزارت خارجه ترکیه و نیز مدیران چندین شرکت‌ ترکیه‌ای دیدار کرد. او دیدارها را «مثبت» خواند و گفت که «هیچ خصومتی» در میان این دو کشور هم‌پیمان وجود ندارد.

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد که مسئولان در حال رصدکردن تحریم‌ها هستند و می‌خواهند مطمئن شوند که آنها «تأثیر منفی» بر اقتصاد این کشور نخواهند داشت.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده دو ماه پیش خروج از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) را اعلام کرد. واشنگتن ابتدا اعلام کرده بود که می‌خواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند اما در روزهای گذشته موضع خود را تلطیف کرده و می‌گوید شاید برای برخی از متحدانش که به نفت ایران وابسته‌اند، معافیت از تحریم‌ قائل شود.

ترکیه بیش از نیمی از نفت مورد نیازش را از ایران تأمین می‌کند. آنکارا پیش از این گفته بود که روابط تجاری با ایران را کاهش نخواهد داد و مجبور به رعایت تصمیم‌های «یکجانبه» ایالات متحده نیست.

بیلینگزلی در نشست خبری‌اش در آنکارا نگفت که آیا ترکیه از معافیت از تحریم‌های ثانوی آمریکا برخوردار می‌شود یا خیر. او تأکید کرد که واشنگتن می‌خواهد تحریم‌های جدید علیه ایران را «فعالانه‌تر» به اجرا بگذارد:

«این بار تحریم‌های خزانه‌داری بسیار سرسختانه و به شکلی جامع اجرایی خواهند شد. فکر می‌کنم دولت ترکیه موضع ما دراین‌باره را می‌داند.»

یک دادگاه آمریکایی در مه امسال مهمت (محمد) هاکان آتیلا، مدیر پیشین بانک دولتی هالک‌بانک ترکیه را به خاطر کمک به ایران در دورزدن تحریم‌ها محکوم کرد. شاهد کلیدی این محاکمه رضا ضراب، تاجر ایرانی‌ـ‌ترکیه‌ای طلا بود و اعتراف کرد که چگونه با دادن رشوه به مقام‌های ترک، طرح دورزدن تحریم‌ها را ریخته و در ازای گاز ایران، طلا به آن کشور فرستاده است. این پرونده رابطه بین واشنگتن و آنکارا را تیره کرد.

ضراب در اوج عملیات، یعنی سال ۲۰۱۲، روزانه یک تن (هزار کیلوگرم) طلا می‌خرید و به ایران می‌فرستاد. اما اکنون بیلینگزلی درباره تکرار این اتفاق به ترکیه هشدار داده که «ما خیلی خیلی نگران تلاش‌ها برای تجارت با ایران از طریق [پرداخت هزینه با] طلا هستیم» و ایالات متحده «خریدهای بزرگ طلا در ترکیه» را ردگیری می‌کند.

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه خود اعلام کرده که ایران «همسایه مهمی» برای «روابط اقتصادی و تجاری و نیز واردات انرژی» است. بیلینگزلی اما در نشست خبری‌اش گفت که «ایران شاید همسایه ترکیه باشد اما نه دوست این کشور است و نه متحدش.»

رویترز: کاهش واردات نفت ترکیه به ایران

خبرگزاری رویترز جمعه در گزارشی با اتکا به آمار نهاد ناظر بر بازار انرژی ترکیه (EPDK) اعلام کرد که شرکت «توپراش»، بزرگترین شرکت پالایشگاهی ترکیه واردات نفت از ایران را کاهش داده است.

کاهش واردات از مه آغاز شد؛ زمانی که ایالات متحده از بازگشت تحریم‌ها علیه ایران خبر داد. تحلیل‌گران می‌گویند که این شرکت سطح پایین واردات نفت از ایران را در ماه‌های آینده «به احتمال زیاد» حفظ خواهد کرد.

بر اساس آمار EPDK، ترکیه در چهارماه نخست سال جاری میلادی سه میلیون بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است؛ چیزی حدود ۵۵ درصد کل واردات نفت خام ترکیه و ۲۷ درصد از مجموع واردات واحدهای انرژی به این کشور.

توپراش نیز در چهارماه نخست روزانه ۱۸۷ هزار و ۱۹۶ بشکه نفت خام به طور متوسط از ایران وارد می‌کرد اما این رقم در مه و ژوئن به ۱۳۰ هزار بشکه رسیده است.

تحریم‌های نفتی علیه ایران چهارم نوامبر / ۱۳ آبان اجرایی خواهد شد.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.