ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رویترز: واشنگتن کارزار روانی علیه حکومت ایران به راه انداخته

به ادعای رویترز، پومپئو و بولتون حامیان اصلی کارزار روانی ضدایرانی‌اند. این کارزار برای ارائه تصویر نامطلوب از اطلاعات اغراق‌شده و ناکامل استفاده می‌کند.

در ماه‌های اخیر برخی تحلیل‌گران و سیاستمداران آمریکایی نسبت به رویکرد ستیزه‌جویانه دولت جدید این کشور در قبال ایران هشدار داده‌اند و آن را با ادبیات دولت جورج دبلیو بوش پیش از جنگ ۲۰۰۳ عراق مقایسه کرده‌اند. خبرگزاری «رویترز» شنبه ۲۱ ژوئیه / ۳۰ تیر در گزارشی اختصاصی به نقل از چند مقام آمریکایی ادعا کرد که دولت دونالد ترامپ با استفاده از سخنرانی‌ها و مطالب آنلاین انتقادی و گاه تحریف‌شده علیه ایران، به دنبال تحریک به ناآرامی و افزایش فشار بر تهران برای دست‌کشیدن از برنامه هسته‌ای و پایان‌دادن به حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی است.

پومپئو (چپ) و بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید حامیان اصلی کاروان روانی علیه ایران هستند ــ عکس: AFP

بیش از پنج‌ـ‌شش مقام فعلی و سابق آمریکایی به رویترز گفته‌اند که مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا و جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید حامیان اصلی این کارزار ضدایران هستد؛ کارزاری که مکمل راهکار رئیس‌جمهوری ایالات متحده برای فلج‌کردن اقتصاد ایران از طریق بازگرداندن تحریم‌ها است. دونالد ترامپ دو ماه و نیم پیش دستور خروج از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) و اعمال دوباره تحریم‌ها علیه این کشور را صادر کرد.

بولتون و پومپئو پیش از این نیز به خاطر مواضع سرسختانه علیه ایران شناخته‌‌شده بودند.

منابع رویترز می‌گویند یکی از اهداف کارزار دولت ترامپ به دست دادن تصویری نامطلوب از رهبران ایران است که گاه برای رسیدن به آن از اطلاعات اغراق‌شده استفاده می‌کند و گاه اظهارنظرهای رسمی دیگر مقام‌های آمریکایی درباره ایران به‌ویژه در دولت‌های پیشین را نقض می‌کند.

کاخ سفید درباره این ادعاها اظهارنظری نکرده است. وزارت خارجه ایالات متحده نیز از اظهارنظر درباره این کارزار یا نقش پومپئو در آن خودداری کرده.

یک مقام ارشد ایرانی که نامش فاش نشده، در گفت‌و‌گو با رویترز چنین کارزاری را بی‌اهمیت خواند و گفت که ایالات متحده از «انقلاب اسلامی» ۱۳۵۷ به این سو به دنبال تضعیف حکومت ایران بوده است و «تلاش‌هایشان بار دیگر شکست خواهد خورد.»

افزایش انتقادها در فضای مجازی

بررسی حساب توئیتری فارسی وزارت خارجه آمریکا و وب‌سایت «شیرامریکا»، وابسته به این وزارت ــ که خود را پلتفرمی برای بحث درباره دموکراسی و دیگر موضوع‌ها توصیف می‌کند ــ نشان می‌دهد که تنها در ماه گذشته چندین مطلب در انتقاد از ایران منتشر کرده‌اند.

ایران موضوع چهار مطلب از پنج مطلب اصلی در بخش «مقابله با افراطی‌گری خشن» وب‌سایت وزارت خارجه است که تیتر یکی از آنها برای نمونه چنین است: «این هواپیمایی ایرانی به گسترش ترور و خشونت کمک می‌کند.»

خود پومپئو در سخنرانی‌ها و مطالب آنلاین‌اش سعی می‌کند که مستقیماً ایرانیان و مهاجران ایرانی را خطاب قرار دهد.

وزیر خارجه آمریکا در ۲۱ ژوئن تصویرهایی را با این عنوان‌ها توئیت کرد: «اعتراض‌ها در ایران رو به افزایش است»، «احترام به حقوق بشر مردم ایران حق آنهاست» و «سپاه پاسداران ایران درحالی ثروتمندتر می‌شود که خانواده‌های ایرانی با مشکلات دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند». این توئیت‌ها به فارسی ترجمه شدند و در وب‌سایت «شیرامریکا» قرار گرفتند.

پومپئو امروز یکشنبه یک سخنرانی با عنوان «حمایت از صداهای ایرانی» در کالیفرنیا ایراد خواهد کرد و با ایرانی‌ـ‌آمریکایی‌هایی دیدار می‌کند که پس از انقلاب ۱۳۵۷ و سقوط رژیم محمدرضا پهلوی گریختند.

یک مقام وزارت خارجه در پاسخ به پرسش‌های رویترز چنین می‌گوید:

«رک و راست بگویم، به دنبال تغییر رژیم نیستیم. به دنبال تغییر در رفتار حکومت ایرانیم. داریم ایران را به سمت انتخاب‌های دشوار می‌رانیم. یا روش‌هایشان را تغییر می‌دهند یا درخواهند یافت که ادامه‌دادن به اقدامات بدخواهانه هرچه دشوارتر می‌شود.»

کارزاری پرخاش‌گرانه

مقام‌های فعلی و سابق دولت آمریکا به رویترز گفته‌اند که دولت در جریان کارزار ضدایرانی‌اش گاه به انتشار برخی اطلاعات ناکامل یا تحریف‌شده دست می‌زند.

پومپئو ۲۱ مه در یک سخنرانی در واشنگتن گفت که رهبران ایران منابع مالی آزادشده به واسطه برجام را برای مردم‌شان هزینه نکردند و آن را صرف جنگ‌های نیابتی و فساد حکومتی کردند.

اما روبرت اشلی، مدیر آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده بر خلاف این ادعا، حین شهادت‌دادن در کمیته‌ای در سنا گفت که علی‌رغم برخی هزینه‌ها برای نیروهای امنیتی، اولویت کوتاه‌مدت تهران مخارج اقتصادی و اجتماعی است.

پومپئو همچنین پیش‌تر ادعا کرده بود «تروریست‌ها و شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران» داخل نیروهای امنیتی عراق نفود کرده‌اند تا امنیت عراق در دوران اجرای توافق هسته‌ای را به خطر بیندازند.

هرچند رقبای سیاسی شبه‌نظامیان عراقی تحت حمایت ایران را به نقض حقوق بشر غیرنظامیان متهم می‌کنند، آنها علیه افراطیون «دولت اسلامی» (داعش) جنگیدند و ۲۰۱۴، پس از فروپاشیدن ارتش عراق، از سقوط این کشور به دست داعش جلوگیری کردند. آنها از عملیات‌های آمریکا علیه داعش نیز حمایت کردند و برخی واحدهای این شبه‌نظامیان در حال ادغان در نیروهای رسمی عراق هستند.

کارشناسان معتقدند که دولت ترامپ درباره رابطه نزدیک ایران و طالبان افغانستان یا ایران و القاعده نیز اغراق می‌کند. واشنگتن ایران و طالبان و القاعده را «شریک در توطئه» خوانده.

وزارت خارجه به پرسش‌های رویترز درباره صحت اطلاعاتی که درباره ایران منتشر می‌کند، پاسخ نداد.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند که هنوز برای دریافتن نتیجه این کارزار سرسختانه انتقادی علیه ایران زود است.

برخی منتقدان از افزایش هشدارها نسبت به تهدید ایران در آمریکا ابراز نگرانی کرده‌اند. به گزارش شبکه خبری «ان بی سی»، لفاظی‌های جنگ‌جویانه دولت ترامپ علیه ایران نمایندگان کنگره را نگران تکرار واقعه‌ای مشابه کارزار جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهوری اسبق برای راندن واشنگتن به جنگ با عراق کرده است.

بیشتر بخوانید

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.