ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مأموران امنیتی مانع از برگزاری مراسم بزرگداشت احمد شاملو شدند

پنج نفر از دوستداران شاعر ملی ایران از جمله دو تن از اعضای کانون نویسندگان ایران بازداشت شدند. درهای امام‌زاده طاهر کرج بسته ماند.

۲ مرداد هجدهمین سالگرد درگذشت احمد شاملو، یکی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین شاعران ایران در دوران معاصر بود. به این مناسبت عده‌ای از علاقمندان به احمد شاملو مانند سال‌های گذشته تلاش کردند مراسم بزرگداشت او را در امام‌زاده طاهر کرج برگزار کنند. مأموران امنیتی اما مانع از برگزاری این مراسم شدند.

دوشنبه ۲ مرداد امام‌زاده طاهر کرج: گروهی از دوستداران احمد شاملو پشت درهای بسته گورستان

بنا به گزارش‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی و در خبرگزاری هرانا منتشر شده، مأموران درهای گورستان امام‌زاده طاهر کرج را بستند و اجازه ندادند علاقمندان به شاملو بر مزار این شاعر ملی حاضر شوند.

دست‌کم پنج نفر از دوستداران شاملو، از جمله علی کاکاوند و روزبه سبحانی، از اعضای کانون نویسندگان ایران بازداشت شدند. بر اساس برخی گزارش‌های تأیید نشده، روزبه سوهانی بعد از چند ساعت آزاد شد اما از علی کاکاوند اطلاعی در دست نیست.

گفته می‌شود تمامی بازداشت شدگان پس از بازداشت به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده‌اند. چند تن از شرکت‌کنندگان در این مراسم به گزارشگر هرانا گفته‌اند که مأموران وزارت اطلاعات از هرگونه عکس‌برداری در این مراسم جلوگیری کرده‌اند و دوربین و تلفن تعدادی از شرکت‌کنندگان که اقدام به گرفتن عکس و فیلم کرده بودند را ضبط کرده‌اند.

احمد شاملو٬ شاعر، نويسنده، روزنامه‌نگار و مترجم ايرانی سال ۱۳۰۴ در تهران به دنيا آمد و ۲ مرداد ۱۳۷۹ در پی يک دوره بيماری طولانی در بيمارستان ايران‌مهر تهران درگذشت. او در امامزاده طاهر در مهرشهر کرج، در غرب تهران، به خاک سپرده شده است.

سال گذشته نیز مأموران امنیتی مانع از برگزاری مراسم بزرگداشت شاملو به دعوت کانون نویسندگان ایران شده بودند. در مراسم سال گذشته، بکتاش آبتین، عضو هیأت دبیران کانون بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال داده شده بود.

کانون نویسندگان سال گذشته با انتشار بیانیه‌ای این پرسش را مطرح کرده بود:

«لشکرکشی برای گروهی از آدم‌های غیرمسلح که به مدنی‌ترین شیوه خواسته‌اند مراسمی برگزار کنند، چه معنایی جز سرکوب و تحمیل سکوت و سکون دارد؟! چه معنایی جز برملا کردن عمق بی‌حقوقی انسان‌ها در آن جامعه دارد؟»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارگر

    یورش، بازداشت و ممنوعیت در مراسم هجدهمین سالگرد سه‌‌شنبه دوم مرداد هجدهمین سالگرد درگذشت احمد شاملو شاعر، نویسنده، مترجم و محقق پر آوازه‌ و عضو کانون نویسندگان ایران بود. کانون نویسندگان ۳۰ تیر با انتشار بیانیه یاد شاملو را گرامی داشت و نوشت که دوم مرداد مزار او را گلباران می‌کند. امروز اما به روال دو سال اخیر ماموران امنیتی و انتظامی درهای گورستان را بسته بودند و کسی را به داخل راه نمی‌دادند. بر جمعیت دوستداران شاملو هر دم افزوده می‌شد. از ساعت پنج، زمان آغاز مراسم، نیم ساعتی گذشت و درها همچنان بسته بود. هیئت دبیران کانون تصمیم گرفت در خیابان همجوار گورستان برنامه‌ی بزرگداشت را اجرا کند. بخشی از پوسترها میان جمعیت توزیع شد و بر سر دست‌ها رفت. خواندن بیانیه‌ی کانون اولین قسمت از برنامه بود. علی کاکاوند عضو هیئت دبیران کانون با صدای بلند آغاز به خواندن بیانیه کرد هنوز جمله‌ی دوم بیانیه را نخوانده بود که ناگهان چندین مامور به سوی او و روزبه سوهانی یکی از اعضای کانون نویسندگان یورش بردند و با ضرب و جرح آنها را به داخل گورستان کشیدند. در این حمله ماموران موبایل چند نفر را که مشغول فیلم گرفتن یا عکسبرداری بودند از دستشان درآوردند و جوانی را که مقاومت کرد کشان کشان با خود بردند، پوسترها را پاره کردند و سپس به پراکنده کردن جمعیت مشغول شدند. جمعیت معترضانه گاه صدایش بسیار بالا می‌رفت با این همه پلیس و ماموران امنیتی جمعیت را مجبور کرد داخل پارک مجاور گورستان برود. تنی جند از اعضای هیئت دبیران با شخصی که گویا نماینده دادستان کرج یا معاون اوست به گفتگو پرداختند بلکه بازداشت‌شدگان را که تا آن لحظه به چهار (و به قولی پنج) تن رسیده بود رها کنند اما این تلاش که حتی پس از پراکنده شدن جمعیت نیز ادامه داشت به جایی نرسید. ماموران انتظامی مدعی بودند ماموران وزارت اطلاعات بازداشتی‌ها را در اختیار دارند ، ماموران امنیتی نیز داخل گورستان پشت درهای بسته بودند. لشکری از ماموران ارگان‌های مختلف جلوی در و پشت آن با انواع اتومبیل‌ها ایستاده بودند. حتی ساعاتی پس از پراکنده شدن جمعیت هنوز درهای گورستان بسته و ماموران بر جوارش ایستاده بودند. در لحظه‌های پایانی تنظیم این خبر اطلاع یافتیم بازداشتی‌ها را به زندان رجایی شهر منتقل کرده اند.. #کانون_نویسندگان_ایران