ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طالبان افغانستان آغاز مذاکره مستقیم با آمریکا را تأیید کرد

نخستین نشست از مذاکرات مقدماتی مستقیم بین طالبان و ایالات متحده دوشنبه گذشته در دوحه برگزار شد. طالبان این مذاکرات را «سازنده» توصیف کرده است.

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» و شبکه خبری «صدای آمریکا» به نقل از یک مقام ارشد گروه افراطی طالبان افغانستان، از آغاز مذاکره مستقیم این گروه با ایالات متحده خبر دادند.

آتش‌بس عید فطر امید به صلح را زنده کرد ــ عکس: AFP

این مقام ارشد طالبان شنبه ۲۸ ژوئیه /ششم مرداد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که نخستین نشست از دور مقدماتی مذاکرات مستقیم بین این گروه و آلیس ولز، معاون وزیر خارجه آمریکا در حوزه کشورهای جنوب و مرکز آسیا انجام شده است:

«بحث مقدماتی بود و هر دو طرف درباره دیدار آینده و تماس‌های بین یکدیگر به رایزنی پرداختند.»

هدف از این مذاکرات دستیابی به طرح صلح در افغانستان است. هنوز مشخص نیست که نشست بعدی چه زمانی و با چه کسی برگزار خواهد شد اما مقام ارشد طالبان از برگزاری آن ابراز اطمینان کرده است.

یک مقام ارشد طالبان نیز در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا مذاکرات مقدماتی را «سازنده» توصیف کرده و گفته است «جو حاکم بر این دیدار بسیار خوب بود».

نشست ابتدایی مذاکرات مستقیم طالبان و واشنگتن دوشنبه گذشته در دوحه، پایتخت قطر برگزار شد. طالبان افغانستان سال‌هاست که یک دفتر سیاسی غیررسمی در دوحه دایر کرده است.

تغییر در موضع واشنگتن؟

خبر مذاکره مستقیم ایالات متحده و طالبان افغانستان از اوایل هفته گذشته در رسانه‌های آمریکایی منتشر شد اما هیچ یک از طرفین تا امروز حاضر به تأیید آن نبودند. موضع رسمی واشنگتن کمک به مذاکره طالبان با دولت مرکزی افغانستان است و بارها بر اساس استراتژی جدید دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری اعلام کرده که درخواست طالبان برای مذاکرات مستقیم را نخواهد پذیرفت. بر اساس این استراتژی، قرار بود آمریکا بر حملات نظامی علیه طالبان برای کشاندن این گروه به میز مذاکره با کابل بیفزاید.

طالبان اما اعلام کرده که دولت مرکزی یک دولت «دست‌نشانده» است و اقتدار لازم برای مذاکره بر سر خروج نیروهای خارجی از افغانستان را ندارد. این گروه گفته بود که حاضر به مذاکره با کابل نیست.

نشانه‌های تلطیف موضع واشنگتن در هفته‌های اخیر و پس از پذیرش آتش‌بس سه روزه از سوی طالبان به مناسبت عید فطر نمایان شد. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا دوشنبه ۹ ژوئیه /۱۸ تیر به طور غیرمنتظره وارد افغانستان شد و اعلام کرد که آمریکا حاضر است در مذاکرات دولت با طالبان نیز شرکت داشته باشد. ریچارد اولسون، نماینده سابق آمریکا در افغانستان و پاکستان با اشاره به سخنان پمپئو، از آمادگی ایالات متحده درباره خروج نیروهای خارجی از افغانستان خبر داده بود. پس از آن جان نیکلسون، فرمانده آمریکایی نیروهای ناتو در افغانستان ابتدای مرداد اعلام کرد که مذاکرات صلح در افغانستان پیشرفت «بی‌سابقه‌ای» داشته است.

مقام‌های آمریکایی برگزاری این مذاکرات را تأیید یا تکذیب نکرده‌اند. یک مقام وزارت خارجه در این باره به صدای آمریکا گفته است که «ایالات متحده در حال بررسی تمام راه‌ها برای پیشبرد فرآیند صلح در همکاری نزدیک با حکومت افغانستان است.» او تأکید کرده که کابل «کاملاً درگیر تلاش‌ها برای آغاز فوری مذاکرات صلح» است.

آخرین دور مذاکرات مقام‌های افغان با طالبان سال ۲۰۱۵ در پاکستان برگزار شد. ایالات متحده و چین در آن مذاکرات به عنوان ناظر حضور داشتند.

اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان در حال بررسی پیشنهاد یک آتش‌بس یک‌جانبه دیگر به مناسبت عید قربان است.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • روزبه

      غلط رو تصیح کنید .اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان است نه پاکستان. −−−− ویراستار: پوزش به خاطر این اشتباه و تشکر از تذکر شما. تصحیح شد.