سفر زنگنه به الجزایر برای جلوگیری از افت صدور نفت ایران
این احتمال وجود دارد که عربستان سعودی برای جبران کاهش نفت ایران در اثر تحریمها، از کمیته JMMC استفاده کند. وزیر نفت ایران میخواهد مانع شود.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی در سپتامبر/شهریور سال جاری برای شرکت در کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک – غیراوپک (JMMC) که با ریاست عربستان سعودی برگزار میشود به الجزایر سفر میکند. هدف از این سفر جلوگیری از افت صادرات نفت ایران در اثر تحریم آمریکاست.
دور دوم تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی برای کاهش نفوذ منطقهای ایران در خاورمیانه ۵ نوامبر آغاز میشود. دولت آمریکا هیأتهایی را به سراسر جهان اعزام کرده که در گفتوگو با متحدان آمریکا آنها را برای کاهش واردات نفت خام از ایران متقاعد کنند. دولت آمریکا اعلام کرده که هدفش این است که صادرات نفت ایران به صفر برسد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) چهارشنبه ۲۴ مرداد گزارش داده که شش هفته قبل از آغاز تحریم نفتی ایران، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی برای شرکت در اجلاس کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک – غیراوپک (JMMC) به الجزایر سفر میکند.
در آستانه تحریم نفتی ایران، کشورهای تولیدکننده نفت خام عضو اوپک و کشورهای غیرعضو بر سر افزایش تولید نفت خام در جهان به میزان یک میلیون بشکه در روز توافق کردند.
وزیر نفت ایران در نامهای به سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی و صنعت امارات و رئیس دورهای کنفرانس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از کشورهای عضو اوپک خواسته بود از ایران در برابر تحریمهای آمریکا حمایت کنند. زنگنه در این نامه تأکید کرده بود که چنانچه در نتیجه اعمال تحریمهای نفتی آمریکا، سهم جمهوری اسلامی ایران از بازار نفت کاهش یابد، پس از رفع محدودیتهای «غیرقانونی» اعمال شده، ایران در اسرع وقت به سطح تولید عادی خود بازخواهد گشت و هیچگونه محدودیتی را در این باره نخواهد پذیرفت.
به گزارش خبرگزاری شانا هفته گذشته هم وزیر نفت ایران یک بار دیگر با ارسال نامهای به سهیل محمد المزروعی اعلام کرده بود که برخی کشورهای عضو اوپک تلاش میکنند با افزایش تولید نفت خام، کاهش تولید نفت ایران در بازارهای جهانی را جبران کنند.
در بیانیه پایانی صد و هفتاد و یکمین اجلاس اوپک که ماه گذشته برگزار شد اعضای اوپک اعلام کردهاند که به توافق قبلی خود در سال ۲۰۱۶ پایبندند. به این ترتیب ممکن است تولید اوپک تا ۶۰۰ هزار بشکه و تولید اوپک و غیر اوپک تا یک میلیون بشکه بالا برود. کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک – غیراوپک (JMMC) به ریاست عربستان سعودی بر اجرای این توافق نظارت دارد. این احتمال وجود دارد که عربستان سعودی تلاش کند کاهش تولید نفت در برخی کشورها از جمله ایران را با افزایش تولید نفت خام خود جبران کند. بیژن نامدار زنگنه ۲۵ تیر در نامهای به وزیر نفت عربستان یادآوری کرده بود که وظیفه کمیته جی ام ام سی صرفاً «نظارت و گزارش سطح تولید و سطح پایبندی کشورها به تعهدات خود» به شکل منفرد است و نباید در بحث تولید و مراعات سهمیهها دخالت کند.
کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک – غیراوپک (JMMC) به ریاست عربستان سعودی ۲۵ سپتامبر در الجزایر برگزار میشود. روسیه، امارات متحده عربی، عمان، کویت، الجزایر و ونزوئلا عضو این کمیتهاند.
ایران عضو کمیته جی ام ام سی نیست و در نظارت بر اجرای توافق اوپک نقشی ایفا نمیکند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.