ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افغانستان: عقب‌نشینی طالبان از غزنی، حمله به کابل و پیشنهاد صلح

در پی بازگشت آرامش به غزنی، در حملات تازه‌ای به کابل و ولایت بغلان دست‌کم ۶۰ نفر کشته شدند. طالبان همزمان از احتمال آتش‌بس در روز عید قربان سخن گفته‌اند.

در حالی‌که مقامات افغانستان از بازگشت ثبات به غزنی خبر داده‌اند، دو حمله جداگانه به کابل و ولایت بغلان در شمال این کشور صورت گرفت و دست‌کم ۶۰ نفر کشته شدند. حمله به بغلان توسط طالبان انجام شد. این گروه پیشنهاد آتش‌بس در عید قربان را مطرح کرده است.

یکی از افراد نیروهای امنیتی افغانستان ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات افغانستان اعلام کردند که امروز چهارشنبه ۱۵ اوت / ۲۴ مرداد در یک عملیات انتحاری در منطقه‌ شیعه‌نشین غرب کابل دست‌کم ۲۵ نفر کشته شدند.

وزارت کشور و بهداشت افغانستان با تأیید شمار کشته‌شدگان گفته‌اند که دست‌کم ۳۵ نفر نیز در جریان این انفجار انتحاری زخمی شدند. پیش از آن اعلام شده بود که ۹ نفر در این حمله کشته شده‌اند.

حشمت‌الله استانکزی، سخنگوی پلیس کابل، یک عابر پیاده را عامل این حمله انتحاری دانست و گفت او خود را داخل یک مرکز آموزشی منفجر کرد.

تا لحظه تنظیم گزارش مسئولیت این حمله را هیچ گروهی برعهده نگرفته با این حال گروه «دولت اسلامی» (داعش) در ماه‌های گذشته بارها به مناطق شیعه‌نشین کابل حملات خونینی انجام داده است.

حمله طالبان در ولایت بغلان

در ساعات نخست روز چهارشنبه نیز طالبان به یک پست نیروهای نظامی افغانستان در ولایت بغلان، واقع در شمال افغانستان حمله کرده و حدود ۴۰ نفر از مأموران پلیس و سربازان را کشتند.

وزارت دفاع افغانستان بدون اشاره به جزئیات، این حمله را تأیید کرد. به‌گفته مسئولان محلی ۹ مأمور پلیس و ۳۵ سرباز در جریان این حمله کشته شدند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز گفته است که افراد این گروه به یک پایگاه نظامی و دو پست نیروهای امنیتی در ولایت بغلان حمله کرده و ۷۰ نفر از آن‌ها را کشته‌اند. به‌گفته او، طالبان در این حملات خودروهای زرهی و مهمات به غنیمت گرفته‌اند.

این حملات، فشارهای اسلامگرایان تندرو بر نیروهای دولتی را تشدید می‌کند. طالبان روز دوشنبه نیز به یک پایگاه نظامی در ولایت فاریاب در شمال کشور حمله کرده و روز گذشته (سه‌شنبه) نیز درگیری‌هایی بر سر کنترل یک پست بازرسی در زابل، واقع در جنوب افغانستان رخ داد که حدود ۱۰ سرباز در آن کشته شدند.

عقب‌نشینی طالبان از غزنی

این حملات در حالی صورت می‌گیرد که نیروهای دولتی افغانستان پس از چند روز درگیری شدید در غزنی سرانجام موفق شدند نیروهای طالبان را از این شهر عقب برانند.

حمله طالبان به غزنی پس از چند ماه هشدار مقامات شهر نسبت به آسیب‌پذیری آن، جمعه ۱۰ اوت / ۱۹ مرداد آغاز شد. طالبان پیش از این حمله کنترل خود را بر اطراف غزنی افزایش می‌دادند.

این حمله بزرگترین حمله طالبان پس از آتش‌بس سه‌روزه در عید فطر بود. این آتش‌بس امید به برقراری صلح پس از ۱۷ سال جنگ را افزایش داد اما به نتیجه‌ای نرسید.

روز چهارشنبه فرماندهی طالبان اعلام کرد که به‌منظور جلوگیری از تخریب بیشتر غزنی دستور عقب‌نشینی نیروهای خود از این شهر را صادر کرده است.

دفتر سازمان ملل در افغانستان شمار غیرنظامیان کشته‌شده در پنج روز درگیری‌های نظامی غزنی را ۱۵۰ نفر اعلام کرد و گفت این شهر در این مدت از آب و برق محروم بوده است.

صلیب سرخ جهانی نیز گفته است که دارو و تجهیزات پزشکی به بیمارستان غزنی فرستاده و آب و ژنراتور برق آن را تأمین کرده است.

آتش‌بس در عید قربان

در چنین وضعیتی که درگیری‌های نظامی در نقاط مختلف افغانستان تشدید شده، خبرگزاری رویترز نوشته است که طالبان در نظر دارند در زمان عید قربان در هفته آینده اعلام آتش‌بس کنند.

آن‌ها گفته‌اند که تصمیم نهایی در این‌باره گرفته نشده اما مسئولان بلندپایه طالبان در جلسه‌ای که نیمه‌شب گذشته داشتند درباره آتش‌بس گفت‌وگو کرده‌اند این پیشنهاد از سوی کشورهای مسلمان و طرف‌های دیگری که روابط خوبی با دولت افغانستان دارند مطرح شده است.

اگر چنین آتش‌بسی پذیرفته شود در منطقه غزنی نیز که طالبان می‌گویند بیشتر مناطق اطراف آن را در کنترل خود دارند، پیاده خواهد شد.

دولت افغانستان ماه گذشته گفته بود که در نظر دارد در ایام عید قربان آتش‌بس اعلام کند اما آن را تأیید نکرد. طالبان هم به این موضوع واکنشی نشان نداد.

یکی از مسئولان طالبان گفته است: «دوستان به ما توصیه می‌کنند که یک آتش‌بس چهار روزه برای عید قربان اعلام کنیم تا مردم افغانستان بتوانند همچون دو ماه قبل عید خود را در آرامش جشن بگیرند.»

یک عضو شورای رهبری طالبان نیز می‌گوید: «طبق معمول، همچون زمان عید فطر، نظرات متفاوتی درباره آتش‌بس وجود دارد اما شیخ هیبت‌الله آخوندزاده، رهبر ما نقش خود را ایفا خواهد کرد و خواهد گفت که آتش‌بس اعلام شود یا جنگجویان به جنگ ادامه دهند.»

یکی دیگر از فرماندهان طالبان گفته است: «درخواست آتش‌‌بس برای یک هفته است اما رهبران ما می‌توانند آن را برای چهار روز اعلام کنند تا افغانستانی‌ها بتوانند در فضایی صلح‌آمیز عید قربان را برگزار کنند.»

به‌گفته این فرماندهان، طالبان در بسیاری از مناطق جهان دوستان و متحدانی دارد.

در ماه فوریه سال جاری (اسفند ۱۳۹۶)، اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان گفت که حاضر است طالبان را به‌عنوان یک حزب سیاسی بپذیرد و با تشکیل دولت وحدت ملی با آن‌ها آتش‌بس کند. آمریکا نیز سیاست قبلی خود مبنی بر رد مذاکره با طالبان را کنار گذاشت و اعلام کرد که مایل است در فرایند صلح به رهبری افغانستانی‌ها شرکت کند.

مسئولان طالبان می‌گویند که به‌طور مستقیم با مقامات بلندپایه آمریکا در مورد افغانستان و پاکستان در قطر، جایی که طالبان یک دفتر سیاسی دارد، صحبت کرده‌اند. این ماه یک هیأت رسمی به ازبکستان اعزام می‌شود تا در آن‌جا از جمله درباره صلح گفت‌وگو کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    پرورش قشون طالیبان والقاعده درافغنستان ومجهزکردن آنها با مدرن ترن جنگ افزارها و حمایت مالی آنها برخلاف تصورازهمان کانال های امپریالیستی و استعمارگران خارجی صورت می گیرد که شبانه روز با آنها درجنگ وجدل هستند- درحقیقت یک نوع بازی دادن وسرگرم کردن وگول زدن اجتماع مردم افغانستان که نه اقتصادی ونه پیشرفتی ونه تولیداتی ونه علم دانشی ونه آینده ای داشته باشند بلکه بدنبال یک تکه نان آنهم با ترس ولرزروزگاررا بگذارنند . افغانستان مملوازمعادن و منابع زیرزمینی وحتی طلا و فلزات بسیارقیمتی دارد که مردمانش ازاینها تمام وکمال بی بهره بوده وهستند وحتی جرات پرسش را هم ندارند وگرنه طالیبان حمله کرده سرشان را می برد! بی دلیل نیست که هم شوروی سابق و بعدازآن غربی ها به بهانه های خودپرورش داده القاعده وطالیبان سالهای سال درافغنستان چنباتمه زده اند وگه گاهی که ازعملیات آدم کشی طالیبان خبری نیست مردم خواهان خروج نظامیون غربی میشوند که چندروزی نمی گذرد که طبق دستورات اربابان طالیبان عرض اندام کرده وتعدادی را می کشد و بهانه ای میشود که نظامیون غربی درافغانستان حضورداشته باشند - دراروپا وامریکا که مردمانشان به داشتن حجاب اسلامی خرده می گیرند چرا نباید افغانی ازموجودیت همه روزه سربازان خارجی آنهم مجهزبه جنگ افزاردرخیابان هاشون وحتی کوچه هاشون خرده نگیرند- این فلسفه چپاولگری واستعمارگری امپریالیست هم به نوع دیگری چهل سال گریبانگیرمردم ایران شده است - منافع امپریالیست های استعمارگروچپاولگر تنها با قشون اسلامیون به هرشکل وفرمی ازعبا وعمامه تامین میشود