ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا و روسیه درباره نقش ایران در سوریه گفت‌وگو خواهند کرد

در پی دیدار اخیر سران آمریکا و روسیه، مشاوران امنیتی ترامپ و پوتین نیز هفته آینده درباره سوریه  گفت‌وگو خواهند کرد. همزمان عربستان ۱۰۰ میلیون دلار برای ثبات در سوریه کمک کرده است.

با گذشت یک ماه از دیدار پوتین و ترامپ در هلسینکی، مشاوران امنیتی آن‌ها هفته آینده  به دیدار یکدیگر خواهند رفت تا بار دیگر این دو کشور از جمله درباره وضعیت سوریه و نقش ایران در این کشور گفت‌وگو کنند. همزمان آمریکا از عربستان سعودی به‌دلیل کمک ۱۰۰ میلیون دلاری برای ایجاد ثبات در سوریه قدردانی کرده است.

جان بولتون، مشاور امنیتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا

به‌گزارش رویترز، جان بولتون، مشاور امنیتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، هفته آینده با نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه در ژنو دیدار خواهد کرد.

بنا به این گزارش، بولتون و پاتروشف در این دیدار درباره نقش ایران در سوریه و توافقات کنترل تسلیحات گفت‌وگو خواهد کرد.

ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ، رؤسای جمهور روسیه و آمریکا ۱۶ ژوئیه / ۲۵ تیر سال جاری برای نخستین بار به طور رسمی با یکدیگر در هلسینکی پایتخت فنلاند دیدار و گفت‌وگو کردند. یکی از موضوعات مورد گفت‌وگو در این دیدار هم سوریه و ایران بود. پوتین و ترامپ اعلام کردند که روسیه و آمریکا در آینده همکاری نظامی نزدیکی در سوریه خواهند داشت. ترامپ همچنین گفت که ایران نباید از موفقیت داعش در سوریه سوءاستفاده کند. پوتین هم گفت که دو کشور وظیفه دارند صلح را مجدداً در سوریه برقرار کنند.

کاخ سفید جزئیات بیشتری از دیدار رهبران دو کشور که پشت درهای بسته برگزار شد ارائه نداد اما یکی از مسئولان آمریکایی که نام او منتشر نشده فهرستی از مسائل مورد بحث پوتین و ترامپ را اعلام کرد. به‌گفته این مقام آمریکایی موضوع اصلی گفت‌وگوی رهبران دو کشور سوریه و نقش ایران در آن بود. بر این اساس، هم ترامپ و هم پوتین بر این نظر که ایران باید از سوریه خارج شود توافق داشتند اما روسیه معتقد است که پیشبرد این امر دشوار است.

مقام آمریکایی می‌گوید، بلافاصله پس از این دیدار دو ساعته، ترامپ حدود ۱۵ دقیقه مسائل مورد بحث را با جان بولتون، مشاور خود، مایک پمپئو، وزیر خارجه و جان هانتسمن، سفیر آمریکا در روسیه در میان گذاشت. بسیاری از مسائل نیز در جریان نشست دو گروه مورد بحث قرار گرفت. از جمله خلع سلام هسته‌ای و دخالت روسیه در انتخابات آمریکا.

چند روز پس از این دیدار، ولادیمیر پوتین ۲۷ ژوئیه/ ۵ مرداد از دونالد ترامپ دعوت کرد که برای دیدار و گفت‌وگو درباره موضوعاتی مانند توافق هسته‌ای با ایران، بحران‌های خاورمیانه و قراردادهایی در زمینه منع گسترش تسلیحات به مسکو سفر کند.

به‌رغم اعلام دخالت‌های روسیه در انتخابات آمریکا، ترامپ تلاش می‌کند تا روابط خوبی با پوتین ایجاد کند. او دستور تحقیقات درباره احتمال دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ را داده است.

کمک ۱۰۰ میلیون دلاری عربستان سعودی

در همین حال رویترز گزارش داده که دولت آمریکا امروز، پنج‌شنبه ۱۶ اوت / ۲۵ مرداد، از کمک ۱۰۰ میلیون دلاری (۸۷،۸ میلیون یورویی) عربستان سعودی برای ایجاد ثبات در مناطق سوریه که دیگر در دست گروه «دولت اسلامی» (داعش) نیستند، قدردانی کرده است.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که دولت دونالد ترامپ در نظر دارد از بودجه کمک‌رسانی به خاورمیانه، به‌ویژه سوریه و نوار غزه بکاهد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای که به‌مناسبت کمک مالی عربستان سعودی منتشر کرده، این اقدام را برای «ثبات و بازسازی» سوریه ضروری دانسته و گفته است چنین کمکی «در لحظه مهمی از کارزار» صورت می‌گیرد.

بر اساس اطلاعات دولت آمریکا سرزمین‌هایی که داعش در سوریه در کنترل خود دارد به یک‌هزار مترمربع کاهش یافته و پس از خروج جنگجویان داعش از رقه حدود ۱۵۰ هزار نفر می‌توانند به این شهر بازگردند.

در بیانیه دولت آمریکا آمده است که متحدان ایالات متحده باید به تقویت ثبات و امنیت در منطقه کمک کنند: «برنامه‌های ثبات و بازسازی ضروری است تا اطمینان حاصل شود که داعش نمی‌تواند دوباره ظهور کند و از سوریه به‌عنوان پایگاهی برای تهدید مردم منطقه استفاده کند یا حملاتی علیه جامعه جهانی تدارک ببیند.»

پیش از این عادل جبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی ۱۷ آوریل / ۲۸ فروردین اعلام کرده بود که ریاض حاضر است نیروی نظامی به سوریه اعزام کند. او گفته بود با واشنگتن در حال مذاکره درباره اعزام نیروهای نظامی به سوریه در چارچوب ائتلاف جهانیِ گسترده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.