ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیدار اشرف غنی از غزنی پس از حمله طالبان

هنگامی که رئیس‌جمهوری افغانستان در میان تدابیر شدید امنیتی از غزنی دیدار می‌کرد سه موشک به سمت این شهر شلیک شد. اشرف غنی امنیت مراکز ولایت‌ها را ضروری دانست.

پس از پنج روز اشغال شهر غزنی توسط طالبان و سپس عقب‌نشینی آن‌ها از شهر، محمد اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان در میان تدابیر شدید امنیتی از این شهر دیدار کرد. او در این دیدار از ضرورت افزایش امنیت در مراکز ولایت‌های افغانستان سخن گفت. شاهدان عینی از شلیک سه موشک به غزنی در زمان دیدار اشرف غنی خبر دادند. با این حال در این حملات به کسی آسیبی وارد نشد.

گروهی از اهالی غزنی بر ویرانه‌های به جای مانده از حمله طالبان

به‌گزارش آسوشیتدپرس، اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان جمعه ۱۷ اوت / ۲۶ مرداد از شهر جنگ‌زده غزنی در جنوب شرقی این کشور دیدار کرد. یک هفته پیش از این، طالبان موفق شده بودند با ورود به این شهر مناطقی را به تصرف خود در آورند.

شاهدان عینی که نخواستند نامشان فاش شود، می‌گویند زمانی که اشرف غنی در نشستی در یکی از مساجد غزنی شرکت داشت، دو موشک به سمت این شهر شلیک شد. سومین موشک در رودخانه‌ای واقع در نزدیکی مسجد فرود آمد.

به‌گفته آن‌ها کسی در این حملات زخمی نشد و غزنی در خطر قرار نگرفت. هنوز هیچ گروهی مسئولیت شلیک موشک‌ها را برعهده نگرفته است.

طالبان جمعه ۱۰ اوت / ۱۹ مرداد به غزنی حمله کردند و پنج روز در این شهر ماندند. این حمله بزرگترین حمله طالبان پس از آتش‌بس سه‌روزه در عید فطر بود. این آتش‌بس امید به برقراری صلح پس از ۱۷ سال جنگ را افزایش داد اما به نتیجه‌ای نرسید.

اشرف غنی به‌همراه عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت افغانستان به غزنی رفت و زمانی که به این شهر رسید تدابیر امنیتی شدیدی حاکم بود. این دو بلافاصله پس از ورود به غزنی با مسئولان امنیتی و ریش‌سفیدان منطقه دیدار کردند.

غنی در این دیدار امنیت بیشتر مراکز ولایت‌های افغانستان، از جمله غزنی را ضروری دانست و قدرت دفاعی در اطراف مناطق آسیب‌پذیر را مورد تردید قرار داد.

عبدالله عبدالله دو روز پیش به نیروهای امنیتی هشدار داد که با کسانی که در حمله‌ طالبان به شهر غزنی غفلت کرده‌اند، برخورد قانونی خواهد شد.

در هنگام دیدار اشرف غنی از غزنی بالگردها نیز در آسمان گشت می‌زدند.

در کابل، دفتر کمک‌های انسانی سازمان ملل اعلام کرد که درگیری‌ها در اطراف غزنی ادامه دارد. این دفتر در اطلاعیه‌ای که شامگاه پنج‌شنبه ۱۶ اوت / ۲۵ مرداد منتشر کرد همچنین گفت که شبکه‌های آب و برق در بیشتر مناطق غزنی باید تعمیر شوند. غزنی ۲۷۰ هزار نفر جمعیت دارد.

خبرگزاری پژواک افغانستان نیز به‌نقل از نمایندگان شوراى ولایتی غزنی گفته است که در نتیجه درگیری‌هاى اخیر در این ولایت، به مردم و بخش خصوصی ۷۵ میلیون دلار خسارت مالی وارد شده که حکومت و نهادهای بین‌المللی باید به آن‌ها کمک کنند.

به‌گفته حمیدالله سروری، منشی شورای ولایتی غزنی در حمله اخیر طالبان به این ولایت، بیش از یک‌هزار مغازه آتش گرفت و ده‌ها منزل تخریب شد.

امان‌الله درانی، معاون شورای ولایتی غزنی نیز حمله بر غزنی را «فاجعه بزرگ» خواند و گفت هنوز هم شماری از شهرهاى این ولایت در تهدید هستند.

بر اساس آمار وزارت دفاع افغانستان، در درگیری‌های پنج‌روزه غزنی، ۳۰ نفر از غیرنظامیان، ۱۰۰ سرباز و ۱۹۴ نفر از افراد مسلح طالبان کشته شدند. اما سازمان ملل از کشته شدن ۱۵۰ نفر غیرنظامی در این حملات خبر داده و احتمال داده است که شمار آن‌ها به بیش از ۲۰۰ نفر برسد.

با این حال شاهدان عینی تلفات جانی و خسارات مردم محلی را بیش از آن‌چه در گزارش‌ها بازتاب یافته می‌دانند. به‌گفته آن‌ها در دو روز اول درگیری، اجساد کشته‌شدگان در خیابان‌ها مانده بود و فرصت و امکان جمع کردن آن‌ها وجود نداشت. همچنین ساکنانی که شهر را ترک کرده بودند در جاده‌های بین شهری هدف شلیک طالبان از کمین‌های جاده‌ای قرار می‌گرفتند. بسیاری از کسانی که از شهر گریخته‌اند با وجود این که خود را به مناطق امن رسانده‌اند، سرپناهی ندارند و به خانه‌های دوست و آشنا و اقوام خود پناه برده‌اند و بسیاری نیز سرگردان‌اند.

این شاهدان گفته‌اند که تاکنون هیچ کمکی به مردم غزنی نشده و فضای وحشت و نگرانی در شهر حاکم است.

عبدالحلیم نوری، مسئول صلیب سرخ افغانستان در غزنی اعلام کرده که شش گروه از این سازمان در جست‌وجوی اجساد در غزنی هستند و تاکنون ۲۷۰ جنازه را جمع‌آوری کرده‌اند اما شمار پیکرهای غیرنظامیان، سربازان و طالبان معلوم نیست.

نوری به آسوشیتدپرس گفته که در خانه‌ای جنازه ۱۱ عضو یک خانواده پیدا شده است.

طالبان به‌رغم عقب‌نشینی از غزنی تلاش می‌کنند تا قدرت خود را بر بخش بزرگی از ولایت غزنی حفظ کنند. آن‌ها در جریان درگیری‌های غزنی دکل اصلی ارتباطات این شهر را تخریب کردند و ایستگاه‌های رادیو و تلویزیون شهر را به آتش کشیدند. اتصال به تلفنِ همراه به‌تدریج در حال بازگشت است، اما اختلالات همچنان وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.