ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ: ثروتمندان منطقه به جای آمریکا هزینه توسعه سوریه را خواهند داد

واشنگتن ۳۰۰ میلیون دلار از متحدانش در ائتلاف ضدداعش، همچون عربستان و امارات متحده گردآوری کرده و به شرط وجود یک فرآیند سیاسی برای پایان جنگ، آن را در سوریه هزینه می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در پیامی توئیتری از لغو کمک‌ ۲۳۰ میلیون دلاری این کشور برای «توسعه سوریه» خبر داد. او پیش‌تر این پرداخت‌های سالیانه را معلق کرده بود. آمریکا ۳۰۰ میلیون دلار از متحدانش برای هزینه در سوریه جمع‌آوری کرده است.

نظامیان آمریکایی در منبج،‌ ۲۲ مارس ـ‌منبع: AFP

ترامپ شنبه ۱۸ اوت / ۲۷ مرداد در پیامی توئیتری نوشت:

«ایالات متحده به پرداخت مضحک ۲۳۰ میلیون دلاری سالیانه به سوریه پایان داده است. عربستان سعودی و دیگر کشورهای ثروتمند خاورمیانه باید به جای ایالات متحده دادن این هزینه را تقبل کنند. من می‌خواهم ایالات متحده، ارتش‌مان، و کشورهای یاری‌دهنده به ما را توسعه دهم.»

وزارت خارجه ایالات متحده جمعه گفته بود که ۳۰۰ میلیون دلار از متحدانش در ائتلاف بین‌المللی گردآوری کرده و آن را برای کمک به بازگرداندن ثبات به بخش‌هایی در سوریه که سابقاً تحت کنترل «دولت اسلامی» (داعش) بود، هزینه می‌کند.

به گفته برت مک‌گورک، فرستاده ویژه ایالات متحده در ائتلاف بین‌المللی ضدداعش، عربستان سعودی ۱۰۰ میلیون دلار و امارات متحده عربی ۵۰ میلیون دلار از این میزان را تقبل کرده‌اند. بقیه مبلغ را اتحادیه اروپا، استرالیا، دانمارک، کویت، تایوان، آلمان و فرانسه می‌پردازند.

ترامپ پرداخت سالانه ۲۳۰ میلیون دلار برای بازسازی و توسعه سوریه را مارس سال جاری معلق کرد. او گفت که می‌خواهد سربازان آمریکایی را هر چه سریع‌تر از سوریه خارج کند.

به گفته وزارت خارجه آمریکا، این بودجه ۲۳۰ میلیون دلاری به اولویت‌های دیگر واشنگتن در سیاست خارجه تخصیص خواهد یافت. جزئیات بیشتری از این «اولویت‌ها» منتشر نشده است. این وزارتخانه اما تأکید کرده است که این حرکت را نباید به هیچ عنوان نوعی عقب‌نشینی ایالات متحده از کارزار سوریه در نظر گرفت.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، شرکای آمریکا در ائتلاف با پرداخت هزینه ۳۰۰ میلیون دلاری خواهان جلوگیری از خروج کشور هدایت‌کننده این ائتلاف بین‌المللی از سوریه هستند. مشخص نیست ترامپ برای ماندن در سوریه قانع شده است یا نه.

فرآیند سیاسی، شرط کمک‌های مالی

مقام‌های آمریکایی هشدار داده‌اند که پرداخت کمک‌هزینه‌ها برای بازسازی سوریه مشروط به توافق بین‌المللی بر سر یک فرآیند سیاسی برای پایان‌دادن به جنگ در آن کشور است.

درحالی‌که واشنگتن از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه خواهان کنار رفتن بشار اسد، رئیس دولت دمشق از قدرت شده است، به نظر می‌رسد دولت ترامپ باقی‌ماندن دیکتاتور سوریه در قدرت تا ۲۰۲۱، پایان دوران هفت ساله ریاست‌جمهوری‌اش موافقت کرده است.

علی‌رغم پایان‌یافتن کمک‌های مالی ایالات متحده به سوریه، برت مک‌گورک، فرستاده ویژه ایالات متحده در ائتلاف بین‌المللی ضدداعش در سمت خود باقی خواهد ماند. نیروهای ائتلاف در حال آماده‌سازی برای بیرون‌راندن آخرین شبه‌نظامیان داعش از اطراف شهر هجین در شرق سوریه هستند.

او به تازگی در نشستی خبری درباره جنگ علیه داعش گفت:

«ما هنوز آخرین مرحله برای شکست فیزیکی خلافت خودخوانده اسلامی را آغاز نکرده‌ایم. این مرحله الان در حال آماده‌شده است و وقتی بخواهیم، زمانش فرا خواهد رسید. اما قطعاً انجام خواهد شد.»

«نیروهای سوریه دموکراتیک»، ائتلافی از نیروهای محلی به رهبری کردها با حمایت هوایی ائتلاف در سال‌های اخیر علیه داعش در سوریه جنگیده‌اند. آنها اکنون در حال مذاکره با اسد بر سر آینده سوریه و دستیابی به خودمختاری هستند.

بر اساس ارزیابی ایالات متحده، داعش ۹۸ درصد قلمرویی را که در عراق و سوریه تحت کنترل گرفته بود، از دست داده است.

با پیروزی‌های ارتش اسد علیه مخالفان در جنوب سوریه، تلاش‌ها برای دست‌یابی به یک راه‌حل سیاسی برای خاتمه دادن به جنگ هفت ساله داخلی افزایش یافته است. استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه سه‌شنبه ۳۱ ژوئیه / ۹ مرداد در بیانیه‌ای اعلام کرد که در حال برنامه‌ریزی مذاکراتی با حضور ایران، روسیه و ترکیه برای نهایی‌کردن ترکیب گروه مسئول نگارش قانون اساسی جدید سوریه است.

وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه (موسوم به کشورهای ضامن آتش‎بس در سوریه) در پایان نشست خود در مسکو در بیانیه‎ای مشترک اعلام کردند که قانون اساسی جدیدی برای سوریه در دو سال آینده نوشته خواهد شد. این نشست در ادامه گفت‏‌وگوهای آستانه قزاقستان شنبه ۲۸ آوریل/ هشتم اردیبهشت برگزار شد.

در این بیانیه سه کشور ضمن تأکید بر تمامیت ارضی سوریه، بر روی لزوم اجرای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل تأکید کردند.

بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل متحد بشار اسد حق ندارد در انتخابات آتی ریاست جمهوری سوریه شرکت کند. علاوه بر این پیش‌بینی شده که قانون اساسی سوریه در یک محدوده زمانی دو ساله تغییر کند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.