ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کارگران معترض فولاد اهواز: ما اهرم اقتصادی نیستیم، چرخه صنعت‌ایم

کارگران گروه ملی فولاد چهارماه حقوق نگرفته‌اند. اما در فراخوان‌شان به تجمع، یک دلیل اصلی اعتراض را توقف تولید در کارخانه می‌دانند. بحران ارزی و اقتصادی تأمین مواد اولیه را دشوار کرده است.

کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز دوشنبه ٢٩ مرداد بار دیگر اعتراض‌هایشان را آغاز کردند. این کارگران چهارشنبه گذشته در فراخوانی اعلام کرده بودند از شنبه تا زمان دریافت مطالبات‌شان تجمع خواهند کرد.

تجمع اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد اهواز در برابر بانک ملی، دوشنبه ٢٩ مرداد

معترضان یکشنبه پس از تجمعی که روز قبل از آن بر پا کردند، فراخوان دیگری برای اعتراض‌های دوشنبه منتشر کردند و با اعتراض به سرکوب تجمع‌های کارگری نوشتند:

«خون همکاران‌مان که برای احقاق حق‌شان فریاد زدند، هنوز بر آسفالت‌های داغ اهواز گواه حرف ماست. ایستادیم و جنگیدیم و از جان و آزادی خود بهایش را پرداخت کردیم  تا ابتدا غارتگران را و سپس کاخ نشینان را از میدان به در کنیم. زجرها و مشقت‌ها کشیدیم به امید اینکه دوباره چرخ حیات شرکت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز به چرخه بیفتد. ولی گویا قرار نیست در این مدت حتی برای یکبار هم که شده با آرامش و دل خوش حقوقی دریافت کنیم.»

کارگران گروه ملی فولاد در فراخوان‌شان که در کانال خبری «اتحادیه آزاد کارگران» منتشر شده، از «تمام همکاران اعم از زن و مرد» خواسته‌اند «از دادن شعارهای سیاسی و توهین به شخصیت‌ها اکیداً خودداری کنند». محل تجمع «شعبه سرپرستی بانک ملی» تعیین شده است.

به گفته همایون یوسفی، نماینده اهواز و حمیدیه در مجلس، گروه ملی فولاد اهواز کماکان یکی از واحدهای تولیدی زیر‌مجموعه بانک ملی و وزارت اموراقتصادی و دارایی است.

آنها در این فراخوان خواست اصلی خود را نه تنها پرداخت حقوق‌های معوقه، بلکه «راه اندازی مجدد و تزریق مستمر مواد اولیه و معرفی ایادی پشت پرده» خوانده‌اند.

کارگران معترض می‌گویند کارفرما توان اداره کارخانه را ندارد و حتی از تأمین مواد اولیه برای تولید عاجز است.

بحران اقتصادی و سقوط ارزش ریال در برابر دلار آمریکا باعث شده است که کارخانه‌های بسیاری در تأمین مواد اولیه با مشکل مواجه باشند. طبق سیاست‌های ارزی جدید بانک مرکزی و دولت حسن روحانی، ارز رسمی ۴۴۰۰ تومانی تنها به کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد.

کارگران که ماه‌هاست با تجمع و تظاهرات اعتراض‌شان را نشان‌ داده‌اند، با تعویق در پرداخت دستمزدها و عدم پرداخت حق بیمه مواجه هستند. شماری از این کارگران به دلیل اعتراض احضار یا زندانی شده اند.

به گزارش وب‌سایت خبری «ایران کارگر»، آرش رئیس‌محمدی، یکی از کارگران این کارخانه نیز اسفند گذشته بر اثر فشارهای روانی ناشی از مشکلات مالی حاصل از پرداخت‌نشدن حقوق‌ها، و نیز عدم دسترسی به خدمات پزشکی جان داد.

یک معترض دوشنبه ٢٩ مرداد به وب‌سایت خبری «خوزنیوز» گفت که حقوق این کارگران از فروردین‌ماه پرداخت نشده است و «کارگران اوضاع مالی بسیار بدی دارند.»

به گفته این کارگر، وعده آغاز به کار دوباره خط تولید عملی نشده است و این کارخانه تنها چند روز تولید آزمایشی داشته است.

در ویدئویی از تظاهرات امروز این کارگران، میثم آل مهدی، یک کارگر معترض به سخنرانی می‌پردازد و راه‌حل مشکلات ایجادشده را تشکیل شوراهای مستقل کارگری می‌داند:

به گفته آل مهدی، «کارگران اهرم اقتصادی نیستند، بلکه خود چرخه صنعت‌اند» و باید با آگاهی از این قدرت‌شان به مطالبه‌گری بپردازند.

گروه ملی فولاد اهواز یکی از شرکت‌های احداث‌شده به دست گروه سرمایه‌گذاری «امیر منصور آریا» (مه‌آفرید خسروی) در اهواز است که پس از مصادره اموال در نتیجه احکام صادرشده در پرونده اختلاس سه‌هزارمیلیارد تومانی، تحت نظر قوه قضائیه اداره می‌شد و سپس به بخش خصوصی واگذار شد. این واگذاری اما با اعتراض کارگران لغو شد و اداره کارخانه بار دیگر به بانک ملی سپرده شد هرچند فرآیند خصوصی‌سازی کارخانه کاملاً منتفی نشده است.

با اینکه یکی از اعتراض‌های کارگران خصوصی‌سازی کارخانه است، همایون یوسفی، نماینده اهواز  ٢٣ مرداد گفت که «با پیگیری‌های انجام‌گرفته واگذاری این شرکت به بخش خصوصی منتفی شده است.»

به گفته یوسفی، دولت با اختصاص ٣٤٠ میلیارد ریال برای پرداخت حقوق معوقه کارگران موافقت کرده است. او همچنین وعده داده است که بر اساس مصوبات دولت، ٤٠ میلیارد تن مواد اولیه این کارخانه تأمین خواهد شد.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.