ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۲۵ مردادِ طلبه‌ها: رحیم‌پور ازغدی عمده است یا پلاکارد؟

طلبه‌های معترض مدرسه فیضیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که پلاکارد «استخر فرح» مطرح شد که فساد در پرده بماند. آن‌ها درباره نقش مکارم شیرازی و حمله رحیم‌پور ازغدی به حوزه سکوت کرده‌اند.

روابط عمومی سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که سه‌شنبه ۳۰ مرداد حسن اکبری، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه قم، حسین طیبی‌فر، فرمانده تیپ ۸۳ امام صادق به همراه جمعی از فرماندهان سپاه امام علی قم با ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعه برای ارائه توضیحات درباره تجمع ۲۵ مرداد طلاب در مدرسه فیضیه دیدار کردند. این دیدار پشت درهای بسته برگزار شد. طلبه‌های معترض با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که پلاکارد «استخر فرح» مطرح شد که رانت‌خواری و فساد در پرده بماند. آنان اشاره‌ای به سختان رحیم‌پور ازغدی در انتقاد از حوزه و آیت‌الله‌های آن نکرده‌اند، چیزی که ظاهراً بیشتر از آن پلاکارد حوزه را سوزانده است. این نکته از صحبت‌های مکارم شیرازی در جمعی از پاسداران برمی‌آید.  اسلام سیاسی حوزه سنتی را له می‌کند. آیت‌الله‌ها که تا کنون از سلطه اسلام سیاسی نفع می‌برده‌اند و همچنان می‌برند، مدام نگران‌تر می‌شوند.

پنجشنبه ۲۵ مرداد: تجمع طلبه‌های مدرسه فیضیه قم و سخنرانی پرپیامد حسن رحیم پورازغدی درباره سکولاریسم حوزوی بر مبنای نظرات مصباح یزدی

پنجشنبه ۲۵ مرداد گروهی از طلبه‌های حوزه علمیه قم در اعتراض به «فساد اقتصادی» در دولت حسن روحانی تجمعی برگزار کرده بودند. حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای انقلاب فرهنگی که می‌گوید تعلق حزبی ندارد اما سخنانش در حلقه جبهه پایداری و نزدیکان مصباح یزدی پربازتاب است، سخنران تجمع طلاب مدرسه فیضیه بود. ازغدی در فرازی از سخنانش با اشاره به شکل‌گیری «اشرافیت مذهبی» در ایران گفته بود:

«علی‌رغم اینکه برخی از افراد ریشه سکولاریسم را در دانشگاه دنبال می‌کنند، باید گفت که ریشه سکولاریسم در حوزه علمیه بوده و در حوزه علمیه به مسائل روز کشور و مسائل حل نشده توجه نمی‌شود و در زمینه فقه بانکی و اقتصادی بی‌سوادی حوزه و دانشگاه موج می‌زند.»

سخنران جمع طلبه‌ها، خنده‌کنان و با به کارگیری این کنایه که آستانه «تحریک‌پذیری» او بالاست، در بیان این معنا با استناد به سخنان مرتضی مطهری گفته بود هنر نیست که مجتهدین درباره طهارت و نجاست و طواف احکام شرعی صادر می‌کنند. مبنای سخنان رحیم پور ازغدی، نظرات مصباح یزدی درباره «سکولاریسم حوزوی» است که به گمان او «اسلام را می‌خورد.»

 ناصر مکارم شیرازی به این سخنان بی‌تفاوت نماند. او دوشنبه ۲۹ مرداد، چهار روز بعد از تجمع طلبه‌ها بیانیه‌ای صادر کرد و بدون آنکه به اتهاماتی که رحیم پورازغدی بر پایه نظرات مصباح یزدی متوجه مجتهدان حوزه کرده بود پاسخ دهد، بحث را به پلاکاردی برگرداند که در دست یکی از طلبه‌ها دیده می‌شد:

«گوینده‌ای را که هیچ اطلاعی از وضع حوزه‌های علمیه شیعه نداشت، دعوت کرده و بدترین اهانت‌ها را به حوزه علمیه و مراجع شیعه کرد و پلاکاردی را در دست گرفتند که رئیس جمهوری محترم را تهدید به مرگ می‌کرد و اعتراف ضمنی به مطالب دیگری داشت.»

مکارم شیرازی به پلاکاردی اشاره کرد که روی آن نوشته شده بود :«ای آن که مذاکره شعارت/استخر فرح در انتظارت». اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۱۹ دی ۹۵ هنگام شنا در استخر دچار عارضه قلبی شد و درگذشت. طرفداران دولت روحانی این شعار را به تهدید به قتل رئیس جمهوری اسلامی تعبیر کردند. فاطمه هاشمی و مجید انصاری پلاکارد «استخر فرح» در تجمع طلبه‌ها را به معنای تأیید قتل هاشمی رفسنجانی جلوه دادند و علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم این شعار را به عنوان «سرنخی برای نحوه قتل هاشمی رفسنجانی» تعبیر کرد و خواهان پیگیری وزارت اطلاعات شد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دوشنبه ۲۹ مرداد با انتشار بیانیه‌ای «برخی شعارها، دست‌نوشته‌ها و پلاکاردهای» تجمع ۲۵ مرداد طلبه‌ها در حوزه علمیه در اعتراض به اوضاع اقتصادی را «شدیدا محکوم» و اعلام کرد که «هیچگونه برنامه‌ای برای حضور کارکنان خود در این مراسم نداشته است». سپاه پاسداران همچنین مدعی شد که «بر اساس قرائن و شواهد موجود» این تجمع «به صورت خودجوش برپا شده است.»

شامگاه سه‌شنبه ۳۰ مرداد طلبه‌هایی که در تجمع هفته گذشته مدرسه فیضیه قم شرکت کرده بودند، بیانیه‌ای منتشرکردند. در بخشی از این بیانیه گفته شده:

«متأسفانه برخی از ورود روحانیت برای مطالبه دغدغه‌های مردم وحشت‌زده شده‌اند و به جای تغییر در سیاست‌های اقتصادی خود و عمل به مطالبات به حق طلاب در جلوگیری از واگذاری ده‌ها تن ذخایر طلای کشور، رانت‌خواری چندین میلیارد دلاری در واگذاری ارز کشور، جلوگیری از سودجویی محتکران و برخورد جدی با مفسدان اقتصادی، سعی در حاشیه‌سازی برای این مطالبات به حق نمودند.»

آنها در ادامه این بیانیه می‌نویسند:

«چگونه یک پلاکارد در تجمع، اینگونه از نماینده مجلس تا مسئولان دولتی را برای هجمه به طلاب و روحانیت به خط می‌کند، ولی پر شدن انبارهای محتکران از مایحتاج ضروری مردم خم به ابروی چنین افرادی نمی‌آورد؟»

در سال ۱۳۸۵ که واردات شکر به ایران از مرز ۲,۵ میلیون تن گذشت و برای نخستین بار کارخانه‌های تولید شکر در ایران در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند، گزارش‌هایی از انحصار تجارت شکر در بیت مکارم شیرازی و فرزند او به عنوان سلطان شکر در ایران منتشر شد. این گزارش‌ها را محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی تأیید کرده است. مکارم شیرازی اواخر اسفند سال گذشته متهم شده بود که در یکی از حساب‌های بانکی‌اش در کرج ۶۰۰ میلیارد تومان پول دارد. او که از طرفداران سرسخت تفکیک جنسیتی و اسلامی‌سازی‌ در دانشگاه‌های ایران است، هولوکاست را انکار می‌کند و با ورود زنان به ورزشگاه‌ها نیز مخالف است. او آبان‌ سال گذشته نیز گفته بود که دولت باید برای قم بودجه مخصوص تعیین کند و دیگر شهرها نیز حق اعتراض ندارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.