ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرمانده نیروی دریایی سپاه خواهان خروج نیروهای خارجی از خلیج فارس شد

علیرضا تنگسیری در نخستین اظهاراتش بعد از انتصاب به سمت فرماندهی نیروی دریایی سپاه گفت ایران به تنهایی می‌تواند امنیت خلیج فارس را تأمین کند.

علیرضا تنگسیری در نخستین اظهاراتش بعد از انتصاب به فرماندهی نیروی دریایی سپاه پاسداران خواستار خروج همه نیروهای خارجی از خلیج فارس شد. تنگسیری گفت جمهوری اسلامی بر خلیج فارس تسلط کامل دارد.

کشتی جنگی «ایو جیما» نیروی دریایی آمریکا که به عنوان یک کشتی آبی -خاکی به جای ناو تئودور روزولت اواخر مارس سال جاری به خلیج فارس اعزام شد (عکس: آرشیو)

به گزارش بخش انگلیسی‌زبان خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران، علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در یک نشست خبری که دوشنبه ۲۷ اوت/ ۵ شهریور در مشهد برگزار شد، اعلام کرد که نیروی دریایی سپاه و ارتش بر خلیج فارس و بر دریای عمان تسلط کامل دارند. تنگسیری خواهان خروج نیروهای خارجی از خلیج فارس شد.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی که بر اساس قانون اساسی فرماندهی کل قوا را هم به عهده دارد یکم شهریور در حکمی دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری را به جای دریادار پاسدار علی فدوی به سمت فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران منصوب کرد.  نیروی دریایی سپاه پاسداران با ۱۰۰۰ قایق تندرو کلاس عاشورا، طارق، و ذوالجناح کنترل خلیج فارس و تضمین حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه و به این ترتیب تنگه هرمز را به عهده دارد. کنترل دریای عمان و دریای خزر به نیروی دریایی ارتش محول شده است.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در نشست خبری مشهد با اشاره به فعالیت‌های اطلاعاتی نیروی دریایی سپاه در خلیج فارسی گفت این نیروها تحرکات «دشمن» را زیر نظر دارند:

«ما به همسایگان مسلمانمان بارها پیام داده‌ایم که خلیج فارس خانه ماست و ما امنیت خلیج فارس را می‌توانیم تضمین کنیم و به همین سبب نیازی به حضور نیروهای خارجی از جمله ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای خارج از منطقه نیست.»

تنگسیری همچنین این ادعا را مطرح کرد که حضور ناوهای اتمی آمریکا ممکن است به آلودگی‌های زیست محیطی در خلیج فارس منجر شود.

دور دوم تحریم‌های ایالات متحده آمریکا ۵ نوامبر با تحریم صادرات نفتی ایران آغاز می‌شود. نخستین بار حسن روحانی اواسط تیر سال جاری در سفرش به سوئیس تلویحاً آمریکا را به بستن تنگه هرمز تهدید کرده و گفته بود:

«آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلاً معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید، این کار را بکنید، تا نتیجه‌اش را ببینید.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران از این بخش از سخنان روحانی استقبال کرده بودند. خامنه‌ای از گفته‌های روحانی به عنوان «سخنانی مهم که حاکی از سیاست و رویکرد نظام» است یاد کرده بود اما سپس رئیس مجلس شورای اسلامی و یک عضو کمیسیون امنیت ملی گفته بودند منظور روحانی تنگه هرمز نبوده است. علیرضا تنگسیری در سال ۲۰۱۲ گفته بود عقل سلیم می‌گوید تا زمانی که ایران از تنگه هرمز استفاده می‌کند آن را نبنند.

جوزف ووتل، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا شامگاه  ۱۷ مرداد با اشاره به رزمایش سپاه که در یک سکوت خبری اواسط مرداد با شرکت بیش از ۱۰۰ قایق تندرو در خلیج فارس برگزار شد گفته بود: «برای ما واضح است که در آستانه اعمال تحریم‌ها، آنها تلاش کردند از این مانور به به عنوان پیامی به ما استفاده کنند، آنها توانایی‌هایی دارند. ایران می‌تواند تنگه هرمز را مین‌گذاری کرده و اقدام به استقرار رادار و سامانه‌های موشکی کند.»

ووتل اما اعلام کرد که واشنگتن و هم‌پیمانانش «برای ضمانت آزادی ناوبری و تجارت» در خلیج فارس آمادگی دارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.